Type to search

Γιόγκα & Fitness Μόδα & Ομορφιά

Μπορείς να αποκτήσεις πιο υγιή και όμορφα μαλλιά με γιόγκα

Share

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο ωστόσο η γιόγκα μπορεί να σου χαρίσει πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά ξεκινώντας από εκεί ακριβώς που χρειάζεται… από τις ρίζες!

Ξέρω τι θα μου πεις! Τι σχέση έχει η γιόγκα με τα μαλλιά; Και θα σου απαντήσω ότι εάν εξετάζεις τα πράγματα επιφανειακά ίσως καμία. Αλλά εάν τα δεις σε βάθος, τότε έχει μεγάλη, πολύ μεγάλη για την ακρίβεια και επέτρεψέ μου να σου εξηγήσω τι εννοώ…

Λίγα λόγια για την γιόγκα

Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη και περιεκτική. Η γιόγκα είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα που ξεκίνησε από την Ινδία τον 5ο ή 6ο αιώνα προ Χριστού. Γιόγκα σημαίνει την ένωση πνεύματος, σώματος και ψυχής. Για τον ασκούμενο συμβαίνουν πολύ πιο βαθιές και πολύπλοκες συνδέσεις από ότι στο στρέτσινγκ για παράδειγμα ή σε άλλα είδη φίτνες. Στη γιόγκα χρησιμοποιείται η αναπνοή ώστε να γίνει ο συνδετικός κρίκος μυαλού και σώματος. Η προσοχή μας στρέφεται προς τα μέσα, στον εσωτερικό μας κόσμο, μαθαίνουμε να παρατηρούμε αυτά που μας συμβαίνουν, να αναγνωρίζουμε τον τρόπο σκέψης μας, χωρίς να κρίνουμε ή να επικρίνουμε. Αποκτάμε επίγνωση του ίδιου μας του εαυτού και των σκέψεών μας, και καθώς το σώμα μας γίνεται πιο ευλύγιστο με τον καιρό, το ίδιο συμβαίνει και με το πνεύμα μας.

Γιατί πιστεύω ότι η γιόγκα χαρίζει ωραία μαλλιά

Η τακτική άσκηση στη γιόγκα ηρεμεί το μυαλό, απομακρύνει το στρες και την κατάθλιψη, βελτιώνει την σωματική υγεία και την κινητικότητα των αρθρώσεων, βοηθά στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, κάνει καλό στην υγεία του εγκεφάλου και… χαρίζει πιο υγιή μαλλιά και πιο υγιές δέρμα στο τριχωτό. Δες γιατί το υποστηρίζω:

Βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης

Υποχρεώσεις, δουλειά, οικογένεια, οικονομικά ή άλλα προβλήματα μάς έχουν φορτώσει με πολύ περισσότερο άγχος από αυτό που μπορούμε να διαχειριστούμε. Αυτό δεν έχει αντίκτυπο μόνο στον ψυχισμό μας αλλά και στην υγεία μας καθώς και στο τριχωτό της κεφαλής μας. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι το άγχος ευνοεί την τριχόπτωση, την πιτυρίδα και άλλα προβλήματα των μαλλιών. Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση συνεχούς στρες διαταράσσεται η φυσιολογία του σώματος και απορρυθμίζονται τα επίπεδα κάποιων ορμονών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται η υγεία του δέρματος της κεφαλής, να μην αναπτύσσονται σωστά οι τρίχες και τελικά να αποδυναμώνονται και να πέφτουν. Η απώλεια των μαλλιών μας μπορεί να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το άγχος μας, με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη τριχόπτωση! Δημιουργείται δηλαδή ένας φαύλος κύκλος. Και εδώ έρχεται η γιόγκα. Όλα τα είδη γιόγκα βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους, ηρεμούν το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή και έτσι συμβάλλει στο να δοθεί ένα τέλος σε αυτόν τον φαύλο κύκλο.

Η γιόγκα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Μέσα από μια σειρά στάσεων (άσανας) η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος τροφοδοτώντας έτσι με περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς του σώματος. Επίσης επειδή πολλές στάσεις είναι ανάστροφες (βρίσκεται δηλαδή το κεφάλι πιο κάτω από την καρδιά) αιματώνεται καλύτερα το τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα οι ρίζες των μαλλιών να λειτουργούν καλύτερα κάτι που σημαίνει πιο δυνατά και ανθεκτικά μαλλιά.

Η γιόγκα βελτιώνει την πέψη

Ένα ακόμα άσχημο επακόλουθο του άγχους αλλά και του σύγχρονου μοντέλου διατροφής που βασίζεται περισσότερο στα πρόχειρα γεύματα είναι η κακή λειτουργία του πεπτικού συστήματος για τους περισσότερους. Καούρες, πόνοι στο στομάχι και στο έντερο, δυσκοιλιότητα αποτελούν συνηθισμένο πρόβλημα. «Έχω έναν κόμπο στο στομάχι» λέμε συχνά. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει να… λύσουμε τον κόμπο με τη βοήθεια της αναπνοής. Η ήρεμη, βαθιά αναπνοή κατά τη διάρκεια της άσκησης στη γιόγκα αυξάνει τη ροή του οξυγόνου στο αίμα, μειώνει το άγχος και βοηθά στη βελτίωση της πέψης.

Η γιόγκα βοηθά στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς

Ο θυρεοειδής αδένας έχει βασικό ρόλο για την υγεία ολόκληρου του οργανισμού. Είναι γνωστό ότι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα προβλήματος στο θυρεοειδή είναι τα αδύναμα μαλλιά και η τριχόπτωση. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της ορμόνης TSH ώστε ο θυρεοειδής να λειτουργήσει καλύτερα.

Νομίζω ότι μετά από όλα αυτά έχεις καταλάβει ότι η γιόγκα μπορεί πράγματι να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πολύ περισσότερα από το να έχεις απλώς ένα γυμνασμένο σώμα. Ραντεβού στο στρώμα, λοιπόν!

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *