Type to search

Υγεία

Όσα δεν γνωρίζεις για την… πίσω σου πλευρά αλλά θα ήθελες να ξέρεις

Share

Μια αναδρομή στο πιο… παρεξηγημένο σημείο του σώματός μας που όμως είναι και από τα πιο ερωτικά.

Στην αρχή ήταν η μία και μοναδική Τζένιφερ Λόπεζ. Στη συνέχεια προστέθηκε η Κιμ Καρντάσιαν και λίγο αργότερα σχεδόν όλες οι αδερφές της. Η σημερινή ποπ κουλτούρα εξυμνεί την… αθέατη πλευρά μας και την έχει αναγάγει σε σύμβολο του έρωτα και του σεξ. Πόσα όμως γνωρίζεις γι’ αυτήν; Εδώ είναι ότι θα ήθελες να γνωρίζεις για τα οπίσθιά σου ξεκινώντας από το φίτνες και τα… αρωματικά αέρια ως και το… απαγορευμένο σεξ.

Ο μείζων γλουτιαίος είναι ο μεγαλύτερος φίλος και ταυτόχρονα εχθρός σου

Αν επιθυμείς οπίσθια που να αγνοούν τους νόμους της βαρύτητας χρειάζεται να γυμνάσεις τους γλουτιαίους. Από αυτούς ο μείζων είναι ο πιο δύσκολος να γυμναστεί αφού είναι λίγο… τεμπέλης. Αυτός κάθεται και αφήνει τους άλλους να κάνουν όλη την δουλειά. Χρειάζεται να είσαι επίμονη και αποφασιστική για να έχεις αποτελέσματα και φυσικά μία εβδομάδα ή ένας μήνας δεν είναι τίποτα.

Χρειάζεται ποικιλία ασκήσεων για πιο δυνατά οπίσθια

Γνώρισες τον μείζωνα γλουτιαίο. Εκτός όμως από αυτόν υπάρχει ο μέσος και ο ελάσσων. Τα σκουότ δεν φτάνουν για τους γυμνάσεις. Βάρη, μπάρες, λάστιχα πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σου. Απαιτείται δε, η εκγύμναση από διαφορετικές γωνίες με σύνθετες ασκήσεις για να δεις αποτελέσματα.

Σε πονάει η μέση σου; Γύμνασε τον πισινό σου!

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο ωστόσο οι ειδικοί λένε ότι όταν οι αδύναμοι γλουτιαίοι ισοδυναμούν με μεγαλύτερη επιβάρυνση τόσο για τα γόνατα και τα ισχία όσο και για τη μέση. Έτσι, η εκγύμναση των γλουτιαίων μπορεί να έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στους πόνους της μέσης και της πλάτης από το να γυμνάσεις μόνο τις συγκεκριμένες περιοχές.

Το twerking δεν έχει να κάνει με τους γλουτιαίους

Οι γλουτοί παίρνουν όλη τη δόξα στο twerking, όμως η λεκάνη είναι ο αφανής ήρωας. Μπορεί στο τελικό αποτέλεσμα να δείχνει εκθαμβωτικός ο τρόπος που κινούνται οι γλουτοί, ωστόσο όλα οφείλονται στο λίκνισμα της λεκάνης. Κάτι ακόμα που είναι ενδιαφέρον να γνωρίζεις είναι ότι πρόκειται για χορό των Αφρο-Αμερικανών που γεννήθηκε ήδη από τη δεκαετία του ’80. Το 2013 όμως και χάρη στην ποπ τραγουδίστρια Μάιλι Σάιρους το twerking έγινε διάσημο ως τα πέρατα της οικουμένης. 

Οι γυναίκες έχουμε μεγαλύτερους γλουτούς από τους άντρες εξαιτίας των ορμονών μας

Για την κατατομή του λίπους στο σώμα μας ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι ορμόνες μας. Οι γυναίκες έχουμε περισσότερο λίπος στο κάτω μέρος του σώματός μας, ενώ οι άντρες στο πάνω εξαιτίας των διαφορετικών ορμονών των δύο φύλων. Το ότι τα οπίσθιά μας είναι πιο γεμάτα και πεταχτά οφείλεται στην εξέλιξη και δείχνουν ότι μια γυναίκα είναι «καρπερή», είναι δηλαδή σε θέση να γεννήσει παιδιά. 

Το τελευταίο που προσέχουν σε μια γυναίκα οι ετεροφυλόφυλοι άντρες είναι τα οπίσθιά της

Άλλος ένας μύθος κορίτσια καταρρίφθηκε! Σύμφωνα με βρετανική έρευνα το τελευταίο πράγμα που προσέχουν οι άντρες πάνω μας είναι ο πισινός μας. Συγκεκριμένα προσέχουν κατά σειρά: τα μάτια, το χαμόγελο, το στήθος, τα μαλλιά, το βάρος και το στιλ μας πριν η ματιά τους χαθεί στην οπίσθια όψη μας. Τα μόνα που ακολουθούν είναι το ύψος και το δέρμα μας. 

Το μέγεθος των οπισθίων μας σχετίζεται με το μέγεθος της εξυπνάδας μας

Φαίνεται ότι οι Ελληνίδες είμαστε πανέξυπνες! Τι άλλο να πω αφού σύμφωνα με έρευνα οι γυναίκες με μεγαλύτερη λεκάνη και οπίσθια είναι πιο έξυπνες και αποδίδουν καλύτερα στα τεστ από αυτές με μικρότερα. Θα μπορούσε να είναι απλή σύμπτωση; Όχι, λένε οι ερευνητές και επιμένουν ότι μια πιο μεγάλη αναλογία μέσης ισχίων σημαίνει και καλύτερη ανάπτυξη του νευρικού συστήματος. Μια θεωρία πίσω από αυτό είναι ότι τα ισχία και τα οπίσθια αποθηκεύουν περισσότερα ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία προάγουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Κατάλαβες; Δεν έχεις μεγάλο πισινό, απλώς είσαι πολύ έξυπνη! 

Ίσως υπάρχει σχέση μεταξύ των μεγάλων οπισθίων και της μακροημέρευσης

Σύμφωνα με έρευνα του Harvard (με τον ευφάνταστο τίτλο Big thighs may be wise) τα μεγαλύτερα οπίσθια που έχουν οι γυναίκες σε σχέση με τους άντρες ίσως να είναι και ο λόγος που ζουν περισσότερο (οι γυναίκες, μην μπερδευτείς). Το σίγουρο είναι ότι τα άτομα που έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση λίπους στο πάνω μέρος του σώματος (όπως συνήθως οι άντρες), διατρέχουν και μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από κάποιο καρδιακό νόσημα. 

Είναι πολλοί αυτοί που κάνουν πρωκτικό σεξ

Μπορεί να αποτελεί θέμα ταμπού, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν είναι και συνηθισμένο. Υπολογίζεται ότι το 44% των αντρών κάνουν πρωκτικό σεξ με άτομο του άλλου φύλου καθώς και το 36% των γυναικών. Ε, δεν το λες και λίγο!

Τα αέρια είναι ένα μείγμα αέρα και βακτηριακών υποπροϊόντων

Τι είναι τα αέρια και γιατί τα έχουμε; Φαίνεται λοιπόν ότι οι… πορδίτσες είναι αέρας που τον έχουμε καταπιεί κατά τη διάρκεια της ημέρας (όπως π.χ. όταν πίνουμε υγρά με το καλαμάκι) αναμειγμένος με άζωτο, υδρογόνο, διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο. Το παράδοξο είναι πώς αντίθετα με τις φήμες για την αποκρουστική οσμή τους στο 99% των περιπτώσεων είναι άοσμες! Για το υπόλοιπο… αρωματικό 1% ευθύνεται το υδρόθειο ένα εξαιρετικά δύσοσμο αέριο που συναντάται στα κλούβια αβγά και τα αέρια του στομάχου. 

Η μυρωδιά από τα αέρια μπορεί να είναι καλή για την υγεία

Και εδώ σου έχω τα ευχάριστα (τρόπος του λέγειν). Η εισπνοή του υδρόθειου (εξαιτίας του οποίου τα αέρια μας έχουν άσχημη μυρωδιά) μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σύμφωνα με έρευνα. Ενώ σε μεγάλες δόσεις μπορεί να είναι επικίνδυνο σε μικρές, σαν αυτές που παράγουμε όταν αεριζόμαστε, μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε άτομα που πάσχουν από ασθένειες όπως εγκεφαλικό, καρδιά, άνοια ή διαβήτη!

Ναι, τα αέρια είναι εύφλεκτα

Πέρα από τα αστεία, οι πορδίτσες είναι πράγματι εύφλεκτες εξαιτίας του μεθανίου και του υδρογόνου που περιέχουν. Μην το δοκιμάσεις στο σπίτι!

Οι περισσότεροι «αερίζονται» 10-18 φορές την ημέρα

Κάποιοι περισσότερο, κάποιοι άλλοι λιγότερο, ωστόσο κατά μέσο όρο οι άνθρωποι (άντρες και γυναίκες) αφήνουν γύρω στις 15 πορδίτσες την ημέρα. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου μισό με δύο λίτρα αέρια την ημέρα.

Η πλαστική επέμβαση ανόρθωσης γλουτών έχει αυξηθεί κατά 252% τη 15ετία 2000-2015

Τα αποτελέσματα αφορούν τις ΗΠΑ είναι πάντως ενδεικτικά της… γλουτο-υστερίας που επικρατεί. Πιο δημοφιλής πλαστική επέμβαση είναι η Βραζιλιάνικη ανόρθωση γλουτών, ενώ τα εμφυτεύματα γλουτών ήταν το μεγαλύτερο τρεντ τη διετία 2014-16. Πάντως η τελευταία αυτή τάση έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Δεν φαντάζεσαι τι έχει βρεθεί χαμένο μέσα σε οπίσθια!

Είναι απίστευτο τι μπορεί να βάλει κάποιος στον πισινό του για λόγους ακατανόητους για το μέσο άνθρωπο. Στα πιο απίθανα αντικείμενα που έχουν βρεθεί συγκαταλέγονται φακός, βάζο φυστικοβούτυρο, λάμπα, κούκλα Buzz Lightyear, μπουκάλι άρωμα… Εντάξει, πιστεύω σε κάλυψα!

Και όμως, οι γλουτοί μας μπορεί να πάθουν αμνησία

Δεν περίμενες να το ακούσεις αλλά ο σημερινός καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να οδηγήσει στο λεγόμενο «σύνδρομο των νεκρών γλουτών» ή αλλιώς «αμνησία των γλουτιαίων». Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος γλουτιαίος εξαιτίας της καθιστικής ζωής ή της λανθασμένης στάσης του σώματος, «ξεχνά» να λειτουργεί κανονικά με αποτέλεσμα πόνους στο γόνατο, στην πλάτη, στον ώμο ή τραυματισμούς στη βουβωνική χώρα. Μάλιστα μπορεί να εμφανιστεί και σε άτομα που γυμνάζονται όταν δεν κάνουν ασκήσεις ειδικά σχεδιασμένες για τη συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα. 

 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *