Type to search

Υγεία

Οι καλύτερες φυσικές θεραπείες για τις αλλεργίες

Share

Μάτια κόκκινα και υγρά, φτέρνισμα, μύτη που τρέχει… Όχι, δεν είσαι κρυωμένη! Είναι απλώς η συνηθισμένη σου, ανοιξιάτικη αλλεργία. Αυτή τη φορά όμως, μην βασιστείς μόνο στα φάρμακα! Δοκίμασε και τις πιο κάτω φυσικές θεραπείες. Θα σε βοηθήσουν…

Πώς μπορείς να ανακουφιστείς από το φτάρνισμα, τη φαγούρα και την καταρροή που συνοδεύουν τις εποχικές αλλεργίες; Με τις πιο κάτω φυσικές θεραπείες για την αλλεργία που προσφέρουν εξαιρετική βοήθεια και υποστήριξη. Φυσικά χρειάζεται να ακολουθήσεις ότι σου προτείνει ο γιατρός σου και να μην παίρνεις συμπληρώματα διατροφής ή άλλα σκευάσματα χωρίς να τον ενημερώσεις!

Αντιμετώπισε την αλλεργία σου με φυσικές θεραπείες και μεθόδους

Μείωσε την έκθεσή σου στους αλλεργιογόνους παράγοντες

Γύρη, γρασσίδι, σκόνη είναι οι κύριες αιτίες αλλεργίες για τους περισσότερους. Καλό είναι λοιπόν να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την έκθεσή μας σε αυτούς προκειμένου να μην πυροδοτήσουμε την αλλεργία μας. Ότι φάρμακα και να πάρουμε, ότι θεραπείες και να ακολουθήσουμε δεν πρόκειται να μας βοηθήσουν. Καλύτερα να προγραμματίζουμε τις εξόδους μας από το σπίτι όταν τα ποσοστά της γύρης στην ατμόσφαιρα είναι μικρότερα. Συνήθως νωρίς το πρωί και στο τέλος της ημέρας η πυκνότητα της γύρης είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Συγκεκριμένα οι πιο επικίνδυνες ώρες θεωρούνται 8-10 το πρωί και 7-9 το απόγευμα.

Κάλυψε τα εκτεθειμένα σημεία του σώματός σου

Ο καλύτερος τρόπος για να μην εκτεθείς στα αλλεργιογόνα είναι να τα κρατήσεις μακριά από το σώμα σου. Έτσι να φοράς πάντα γυαλιά (ηλίου ή μυωπίας) όταν βγαίνεις έξω προκειμένου να προφυλάξεις τα μάτια σου και καπέλο για να να εμποδίσεις τη γύρη να κολλήσει πάνω στα μαλλιά σου. Φυσικά το μεγαλύτερό σου όπλο για φέτος είναι η μάσκα σου! Ίσως να είναι το μόνο θετικό της πανδημίας.

Να κάνεις ντους

Η γύρη κολλάει στα μαλλιά, στα ρούχα ή στο δέρμα μας και τη μεταφέρουμε μαζί μας παντού. Καλό είναι λοιπόν μόλις επιστρέψουμε στο σπίτι να βγάζουμε αμέσως τα ρούχα μας, να κάνουμε ένα χλιαρό ντους (ακόμα καλύτερα και αν λουστούμε) και να φορέσουμε καθαρά ρούχα. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μην φέρουμε τη γύρη και μέσα στο σπίτι μας.

Ίσως χρειαστεί να αλλάξεις πρόγραμμα γυμναστικής

Η έντονη αεροβική άσκηση υπάρχει περίπτωση να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και να ερεθίσει και άλλο την ήδη υπάρχουσα φλεγμονή κάτι που θα κάνει ακόμα πιο έντονη την αλλεργία. Γι’ αυτό και οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε την περίοδο που είναι έντονη η αλλεργία μας την αεροβική υψηλής έντασης και να προτιμήσουμε χαμηλής όπως είναι η γιόγκα, το κολύμπι, το ποδήλατο.

Κράτα τον αέρα του σπιτιού σου καθαρό

Για πολλούς τα συμπτώματα της αλλεργίας χειροτερεύουν όταν επιστρέψουν σπίτι και σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτό ευθύνεται το άνοιγμα των παραθύρων για να φρεσκάρουμε την ατμόσφαιρα. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε ουσιαστικά τον δρόμο σε σκόνη και γύρη να μπουν και να παγιδευτούν στο σπίτι μας κάνοντας το εστία αλλεργιογόνων. Για τον καθαρισμό πολύ καλές είναι οι ηλεκτρικές σκούπες με φίλτρα HEPA καθώς και το συχνό σφουγγάρισμα.
Δες εδώ πώς μπορείς να διώξεις τις αλλεργίες από το σπίτι σου. 

Βοηθούν πολύ οι ρινικές πλύσεις

Ιδιαίτερη ανακούφιση προσφέρουν στις αλλεργίες οι πλύσεις της ρινικής κοιλότητας με αλατόνερο που το φτιάχνουμε στο σπίτι οι ίδιοι ή με σκευάσματα που τα βρίσκουμε στο φαρμακείο. Και εδώ χρειάζεται βέβαια προσοχή. Εάν θέλουμε να φτιάξουμε οι ίδιοι αλατόνερο για πλύσεις καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε νερό αποσταγμένο ή καλά βρασμένο για 3-5 λεπτά προκειμένου να το αποστειρώσουμε από τυχόν μικρόβια.

Ο βελονισμός προσφέρει μεγάλη ανακούφιση

Αρκετοί έχουν δοκιμάσει τον βελονισμό για τις εποχικές αλλεργίες με εξαιρετικά αποτελέσματα. Παρόλο που δεν αποτελεί μόνιμη θεραπεία εντούτοις προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στις περιπτώσεις αλλεργικής ρινίτιδας. Εάν θελήσεις να δοκιμάσεις τον βελονισμό καλό είναι να απευθυνθείς σε κάποιον πιστοποιημένο θεραπευτή.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *