Type to search

Μόδα & Ομορφιά Υγεία

Η τριχόπτωσή σου μπορεί να οφείλεται σε αυτούς τους παράξενους λόγους

Share

Η τριχόπτωση δυστυχώς δεν αφορά μόνο τους άντρες! Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό γυναικών χάνει περισσότερα μαλλιά από ότι πρέπει και γι’ αυτό ευθύνεται κάποιος από τους πιο κάτω παράξενους λόγους.

Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις τα ωραία σου μαλλάκια να αραιώνουν επικίνδυνα και την βούρτσα σου να είναι γεμάτη τρίχες. Η τριχόπτωση αποτελεί εφιάλτη για τις γυναίκες και μπορεί να ευθύνεται κάποιος από τους πιο κάτω λόγους.

Οι ορμόνες σου τρελάθηκαν

Η ορμονική ανισορροπία που επιφέρει η εγκυμοσύνη, η περίοδος μετά τον τοκετό, η εμμηνόπαυση, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, καθώς και ο ανώμαλος εμμηνορρυσιακός κύκλος μπορούν να ευθύνονται για την εμφάνιση τριχόπτωσης. Βλέπεις, τα τριχοθυλάκια που επηρεάζονται από τη δράση των ορμονών είναι συνήθως διάχυτα σε όλη την έκταση του τριχωτού.
Τι να κάνω; Εάν παρατηρήσεις ότι χάνεις τα διπλάσια μαλλιά από το φυσιολογικό καλό είναι να απευθυνθείς στο γιατρό σου για να σου συστήσει την κατάλληλη θεραπεία. Εάν δε, κρίνει απαραίτητο μπορεί να χρειαστεί να απευθυνθείς και σε ενδοκρινολόγο.

Για όλα φταίει το άγχος!

Η κατάθλιψη, η υπερκόπωση, το άγχος, η έλλειψη ύπνου μπορούν να προκαλέσουν έντονη τριχόπτωση. Μάλιστα η μεγάλη ψυχολογική πίεση που μπορεί να επιφέρει ένας χωρισμός ή ένα διαζύγιο μπορεί να προκαλέσει τη λεγόμενη γυροειδή αλωπεκία δηλαδή έχουμε μεγάλη απώλεια μαλλιών κατά τόπους.
Tι να κάνω; Μόνος αρμόδιος να συστήσει κατάλληλη θεραπευτική αγωγή είναι ο δερματολόγος. Πολύ καλά αποτελέσματα έχει και η ομοιοπαθητική.

Είσαι χορτοφάγος, ή κάνεις νηστεία ή δίαιτα  

Τα μαλλιά χρειάζονται βιταμίνες (Β2, Β5, Β6, Β8, ΡΡ), σίδηρο, ψευδάργυρο και αμινοξέα για να είναι στιλπνά, υγιή και πυκνά. Μια διατροφή φτωχή σε θρεπτικά συστατικά δεν καλύπτει τις ανάγκες τους με αποτέλεσμα να πέφτουν.
Tι να κάνω; Εάν είσαι χορτοφάγος ή κάνεις νηστεία ή δίαιτα καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον διατροφολόγο προκειμένου να σου φτιάξει ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που θα καλύπτει τις ανάγκες σου. Μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν τα συμπληρώματα διατροφής όπως αυτό της Klorane, το
KERATINCaps. Είναι βασισμένο σε εκχύλισμα κινίνης, βιταμίνες Β, ψευδάργυρο, σελήνιο και κερατίνη ενώ παρέχει βασικά μικροθρεπτικά συστατικά για ισχυρή και υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών. Καλύπτει τις ελλείψεις του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά και προσφέρει δύναμη και ζωτικότητα στα μαλλιά. Κάθε κουτί περιέχει 30 κάψουλες για 1 μήνα αγωγής.

Έχεις πρόβλημα με τον θυρεοειδή σου 

Αν τα μαλλιά σου είναι αδύναμα, ξηρά και σπάνε εύκολα μπορεί να ευθύνεται ο θυρεοειδής σου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει και υπερβολική λέπτυνση των μαλλιών κάτι που θα οδηγήσει σε τριχόπτωση.
Tι να κάνω; Ο ενδοκρινολόγος είναι ο μόνος αρμόδιος να σε βοηθήσει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Μην ανησυχείς πάντως! Εάν ρυθμιστεί ο θυρεοειδής η τριχόπτωση αντιστρέφεται.

Μπορεί να φταίει η ινσουλίνη

Εάν έχεις πολλά κιλά πάνω από το κανονικό αντιμετωπίζεις μεγαλύτερο κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου,  με αποτέλεσμα να έχεις υψηλά επίπεδα ινσουλίνης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη τεστοστερόνη με αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονης τριχόπτωσης ακόμη και φαλάκρας.
Tι να κάνω; Χρειάζεται να χάσεις επειγόντως κιλά. Σωστή διατροφή, τακτική άσκηση, παρακολούθηση από το γιατρό σου είναι απαραίτητα. Μην ξεχνάς! Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

Σου λείπει σίδηρος

Η αναιμία και η έλλειψη σιδήρου προκαλεί όχι μόνο έντονη κόπωση και χλωμάδα αλλά και τριχόπτωση.
Tι να κάνω; Μια επίσκεψη στο γιατρό σου και μια εξέταση αίματος θα σου δώσουν την απάντηση εάν αντιμετωπίζεις έντονη και ανεξήγητη τριχόπτωση.

Παίρνεις ειδικά φάρμακα 

Κάποια φάρμακα όπως π.χ. τα αντιθρομβωτικά, τα αντικαταθλιπτικά, τα αντιυπερτασικά κ.ά. μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση.
Tι να κάνω; Εάν έχεις έντονη τριχόπτωση και παίρνεις κάποιο από τα παραπάνω είδη φαρμάκων συζήτησε το πρόβλημα με το γιατρό σου ώστε να σε συμβουλεύσει.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *