Type to search

Υγεία Ψυχολογία & Ευεξία

Η αγάπη μάς παχαίνει! Πώς μπορούμε να το αποφύγουμε

Share

Η αγάπη και ο έρωτας δεν τρέφουν μόνο την ψυχή αλλά και το… σώμα. Μπορεί στην αρχή, όταν ερωτευόμαστε το έτερόν μας ήμισυ, το στομάχι μας να δένεται κόμπος και να χάνουμε κιλά, ωστόσο όταν ο έρωτας γίνεται σχέση και συγκατοίκηση ο δείκτης της ζυγαριάς ανεβαίνει. Τελικά η αγάπη μάς παχαίνει; Τι είναι αυτό που πάει τόσο λάθος και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε; 

Όταν ερωτευόμαστε όλα είναι ωραιότερα. Τα πουλάκια κελαηδούν πιο γλυκά, τα λουλούδια μυρίζουν ωραιότερα, ο σύντροφός μας είναι ο καλύτερος… Και κάπου εκεί οι καλές μας διατροφικές συνήθειες φεύγουν από το παράθυρο. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι έρευνες. Ενώ δηλαδή τα ζευγάρια τείνουν να έχουν παρόμοιες υγιεινές συνήθειες (όπως π.χ. να κόψουν το κάπνισμα, να περιορίσουν το πρόχειρο φαγητό), ωστόσο το βάρος τους τείνει να αυξηθεί. 

Γιατί τα ζευγάρια παχαίνουν

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που έχουν τα περισσότερα ζευγάρια και οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους τους.

1. Δεν πηγαίνουν τόσο συχνά στο γυμναστήριο όσο παλιότερα. Η διάθεσή μας αλλάζει και προτιμάμε να «αράξουμε» στον καναπέ αγκαλιά με τον αγαπημένο μας παρά να τρέχουμε στο γυμναστήριο.

2. Υιοθετούν τις κακές συνήθειες του συντρόφου τους. Οι έρευνες δείχνουν ότι τείνουμε να μιμηθούμε τις συμπεριφορές των ανθρώπων που ζούμε μαζί τους, τείνουμε λοιπόν να μιμηθούμε τις συνήθειες του συντρόφου μας. 

3. Βγαίνουν συχνά έξω για φαγητό με αποτέλεσμα να τρώνε μεγαλύτερες μερίδες, περισσότερο αλάτι, λιπαρά, ζάχαρη (το χρειάζεσαι το γλυκάκι σου μετά το φαγητό στο εστιατόριο).
«Πόσο χρόνο θα μου πάρει να αδυνατίσω»;

4. Πίνουν περισσότερο αλκοόλ. Ένα καλό γεύμα με τον σύντροφό μας συνήθως συνοδεύεται με ποτό, κάτι που μας κάνει να επιθυμούμε πιο εκλεπτυσμένα και παχυντικά πιάτα.

5. Κάνουν ανήσυχο ή διακεκομμένο ύπνο. Όταν μοιραζόμαστε το κρεβάτι μας με τον σύντροφό μας συχνά δεν κοιμόμαστε καλά. Το πρόβλημα γίνεται σοβαρότερο εάν ο σύντροφός μας ροχαλίζει, σηκώνεται συχνά για να πάει στην τουαλέτα ή κάνει ανήσυχο ύπνο. Η έλλειψη ύπνου συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο αύξησης βάρους, καθώς μπορεί να επηρεάσει τις ορμόνες που διέπουν την πείνα και την όρεξη.

Πώς θα καταφέρεις να διατηρήσεις το βάρος σου ενώ είσαι σε σχέση 

Παρατήρησε την συμπεριφορά σου ώστε να δεις ποιες είναι οι νέες συνήθειες που ευθύνονται για την αύξηση του βάρους σου. Στη συνέχεια προσπάθησε να τις αλλάξεις και να επανέλθεις στις παλιές καλές σου συνήθειες. Καλός ο έρωτας, αλλά η υγεία σημαντικότερη.

Μην αμελείς την άσκηση! Ο σύντροφός σου μπορεί να είναι απρόθυμος να πάει στο γυμναστήριο και ειλικρινά, δεν είναι δουλειά σου να τον σύρεις εκεί. Μπορείς όμως να επικεντρωθείτε στη δική σου συμπεριφορά. Εάν μείνεις εσύ σταθερή έχεις περισσότερες πιθανότητες να τον πείσεις να σε ακολουθήσει. Μια άλλη τακτική είναι οι έξοδοί σας να μην αφορούν μόνο ποτό ή φαγητό αλλά πεζοπορίες, βόλτες με το ποδήλατο, κολύμπι στη θάλασσα κ.ά. Το μυστικό για να έρθεις ξανά κοντά με τον σύντροφό σου είναι πιο διασκεδαστικό από ότι φαντάζεσαι

Άρχισε να μαγειρεύεις πιο υγιεινά και γέμισε το ψυγείο σου με λαχανικά και φρούτα. Οι πιθανότητες να τρέφεστε και οι δύο καλύτερα αυξάνονται όταν κάνεις τις σωστές επιλογές ήδη από το σούπερ μάρκετ όπως και όταν μαγειρεύεις συχνά στο σπίτι πιο υγιεινά. Ακολουθώντας ένα πιο υγιεινό μοντέλο ζωής και διατροφής θα βοηθηθείτε και οι δύο!
Δες εδώ ποιες συνήθειες θα σε βοηθήσουν να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *