Type to search

Υγεία

Εβδομάδα Υπεύθυνης Συμπεριφοράς Απέναντι στον Ήλιο – Κλείσε δωρεάν ραντεβού με τον δερματολόγο

Share

Γνωρίζεις ότι ο καρκίνος του δέρματος είναι ο πιο κοινός καρκίνος; Τα τελευταία χρόνια μάλιστα παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Η κατάχρηση του ήλιου είναι μια από τις βασικές αιτίες καρκίνου του δέρματος.

Ο πιο πολύτιμος σύμμαχος που έχουμε κατά του καρκίνου του δέρματος είναι η πρόληψη και η προστασία. Για το λόγο αυτό, η ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία) με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος. Πρόκειται για την ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ.

Από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου, εθελοντές δερματολόγοι σε όλη την Ελλάδα εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους και τους παρέχουν χρήσιμες συμβουλές. Ο δερματολόγος Sun Filos σας προσκαλεί για μια δωρεάν εξέταση την εβδομάδα 3-7 Ιουνίου, μαθαίνοντάς σας τα πάντα για μια υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο. Κάθε χρόνο εκατοντάδες γιατροί συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία και πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενοι εξετάζονται εντελώς δωρεάν.

Κλείστε άμεσα ραντεβού με ένα δερματολόγο κοντά σας τηλεφωνώντας στο 215 215 8523 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sunfilos.gr

Και κάτι ακόμη…

Φέτος, η ενέργεια μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Την ίδια εβδομάδα μία ειδική ομάδα δερματολόγων θα επισκεφθεί 3 ελληνικά νησιά για να προσφέρει δωρεάν εξέταση στους κατοίκους τους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η πρόσβασή τους για δερματολογική εξέταση είναι πολύ δύσκολη. Έτσι όλοι θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα Sun Filos για χάρη της υγείας και της ευζωίας τους.

Πώς να μειώσεις τις πιθανότητες να προσβληθείς από καρκίνο του δέρματος

Το σημαντικότερο από όλα, που θα το έχεις ακούσει πολλές φορές, είναι η αποφυγή της βλαπτικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Και με αυτό δεν εννοώ μόνο το καλοκαίρι και την παραλία! Ο ήλιος λάμπει παντού και το χειμώνα, ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες γιατί η βλαπτική υπεριώδης ακτινοβολία διαπερνά τα σύννεφα. Γι’ αυτό πρέπει να προστατεύεσαι πάντα από τον ήλιο:

  • Απέφευγε την άσκοπη έκθεση. Να μένεις στη σκιά όσο περισσότερο μπορείς και να αποφεύγεις τον μεσημεριανό ήλιο.
  • Να φοράς προστατευτικά ρούχα. Προτιμότερο σε σκούρα χρώματα, με μακριά μανίκια, πλατύγυρα καπέλα και γυαλιά με προστασία UV.
  • Να απλώνεις πάντα αντηλιακό προτιμότερο με υψηλό δείκτη προστασίας τόσο από τη UVΑ όσο και από την UVΒ ακτινοβολία. Να έχεις υπόψη σου ότι το αντηλιακό χρειάζεται περίπου 30 λεπτά από τη στιγμή της εφαρμογής του για να δράσει και η προστασία του διαρκεί 2-3 ώρες.

Τι θα πρέπει να σε ανησυχήσει

Καλό είναι να παρακολουθείς τις ελιές (σπίλοι) του δέρματός σου και τουλάχιστον μία φορά το χρόνο να τις εξετάζει δερματολόγος. Σύμφωνα με την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία τα σημεία που μαρτυρούν πιθανό πρόβλημα και ίσως κακοήθεια είναι τα εξής:

  • Αλλαγή μεγέθους, χρώματος ή και σχήματος σε κάποια.
  • Διαφορετική εμφάνιση μιας ελιάς σε σχέση με τις υπόλοιπες (το σημάδι του “ασχημόπαπου”).
  • Εμφάνιση μιας νέας ελιάς που μεγαλώνει πολύ γρήγορα.
  • Παρουσία πολλών χρωμάτων.
  • Παρουσία κνησμού.
  • Εμφάνιση αιμορραγίας ή ορορροής.
  • Εμφάνιση πληγής που δεν επουλώνεται.

Αν παρατηρήσεις οποιοδήποτε από τα παραπάνω σημάδια απευθύνσου στον δερματολόγο σου χωρίς χρονοτριβή.
Μην ξεχνάς: Η πρόληψη σώζει ζωές. Ο καρκίνος του δέρματος θεραπεύεται όταν διαγιγνώσκεται έγκαιρα. Εκμεταλλεύσου και εσύ την ευκαιρία που σου προσφέρει το Sun Filos και κάνε τον ήλιο φίλο σου!

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *