Type to search

Διατροφή & Δίαιτα Υγεία

Έρευνα: Αυτές οι τρεις τροφές χαρίζουν 10 παραπάνω χρόνια ζωής

Share

Χοληστερίνη, λιπίδια, τριγλικερίδια, πίεση, διαβήτης είναι λέξεις που δεν θα χρειαστεί να μας απασχολήσουν σύμφωνα με έρευνα, αρκεί να μειώσουμε το κόκκινο κρέας και να αυξήσουμε την κατανάλωση των πιο κάτω 3 τροφών. Μάλιστα τα αποτελέσματα είναι τόσο θεαματικά ώστε οι ειδικοί να υποστηρίζουν ότι με αυτή τη διατροφή μπορούμε να κερδίσουμε ακόμα και 10 χρόνια καλής ζωής! 

Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι; Συγγνώμη, το κόκκινο κρέας στη διατροφή μας ήθελα να πω, αφού τα τελευταία χρόνια η συχνή του κατανάλωση έχει κατηγορηθεί από πολλές έρευνες ως υπαίτια πλήθους ασθενειών. Διαβήτης; Καρδιαγγειακά νοσήματα; Διάφορες μορφές καρκίνου; Χαμηλό προσδόκιμο ζωής; Όλα τα παραπάνω έχουν αποδοθεί στον Δυτικό τρόπο ζωής και στη συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Αν θέλεις να βρεις την υγειά σου -λένε οι σύγχρονες έρευνες- πρέπει να στραφείς σε μια πιο φυτοφαγική διατροφή. Το ίδιο ακριβώς υποστηρίζει μια έρευνα/μετα-ανάλυση (δηλαδή στατιστική ανάλυση δεδομένων που συνδυάζει τα αποτελέσματα διαφόρων επιστημονικών μελετών). Συγκεκριμένα αναφέρει ότι λιγότερο κρέας και περισσότερο από τις πιο κάτω 3 τροφές, μπορεί να μας χαρίσει ακόμα και 10 χρόνια καλής ζωής. 

Οι τρεις τροφές που κάνουν τη διαφορά 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν στη Νορβηγία χρησιμοποίησαν τα δεδομένα από το Global Burden of Diseases για να εκτιμήσουν την επίδραση που έχουν οι διάφορες διατροφικές αλλαγές στο προσδόκιμο ζωής. «Το φαγητό είναι θεμελιώδες για την υγεία και παγκοσμίως οι διατροφικοί παράγοντες κινδύνου εκτιμάται ότι προκαλούν 11 εκατομμύρια θανάτους», γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης. Μάλιστα συνεχίζουν «Τα μεγαλύτερα κέρδη στο προσδόκιμο ζωής θα πραγματοποιηθούν με την κατανάλωση περισσότερων οσπρίων, δημητριακών ολικής αλέσεως και ξηρών καρπών και λιγότερο κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας».
4+3 κινήσεις για πιο λεπτά και γραμμωμένα πόδια

Όσπρια 

Τα όσπρια (φασόλια, φακές, ρεβύθια κ.ά.) αποτελούν βασικό στοιχείο μιας φυτοφαγικής διατροφής. Μας παρέχουν άφθονες φυτικές ίνες και πρωτεΐνη κρατώντας μας χορτάτους για περισσότερες ώρες.
Αυτές είναι πλήρεις φυτικές πρωτεΐνες αν κάνεις νηστεία ή είσαι vegan

Ξηροί καρποί

Αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης, κάσιους και όλοι οι άλλοι ξηροί καρποί είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών, φυτικών ινών και ωφέλιμων λιπαρών αρκεί φυσικά να τους καταναλώνεις ωμούς, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή αλατιού. Δοκίμασε και τη βουτυράτη εκδοχή τους, θα ενθουσιαστείς!
Έρευνα: 4+1 πρωτεΐνες που φροντίζουν την καρδιά σου (και δεν είναι αυτές που νομίζεις!)

Δημητριακά ολικής άλεσης

Εδώ οι επιλογές είναι αναρίθμητες! Νιφάδες βρώμης, πλιγούρι, αμάρανθος, κεχρί, ρύζι, κριθάρι, καλαμπόκι, κινόα, σίκαλη, φαγόπυρο είναι εξαιρετικές τροφές αρκεί φυσικά να είναι ολικής άλεσης δηλαδή με το φλοιό τους. Περιέχουν επίσης αρκετές πρωτεΐνες καθώς επίσης και φυτικές ίνες.
Θέλεις να μείνεις υγιής ως τα βαθιά γεράματα; Να ποιες τροφές να τρως

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *