Type to search

Υγεία

Ανακουφίσου από τον πόνο με αυτούς τους φυσικούς τρόπους

Share

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να στραφείς στα παυσίπονα και τα φάρμακα αν πονάς. Υπάρχουν και αρκετοί φυσικοί τρόποι που μπορούν να μας προσφέρουν ανακούφιση από τον πόνο, και μάλιστα γνωστοί από πολύ παλιά. 

Για κάθε είδος πόνου υπάρχει και ένας φυσικός τρόπος ανακούφισης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Πολλά μπαχαρικά και βότανα χρησιμοποιούνται ευρέως στο παρελθόν, αλλά και πολλές μέθοδοι όπως ρέικι, γιόγκα, βελονισμός. Δες πιο κάτω…

Φλοιός ιτιάς για πονοκέφαλο, κρυολόγημα, ρευματικά

Ο φλοιός της ιτιάς περιέχει σαλικίνη η οποία μεταβολίζεται σε σαλικυλικό οξύ, βασικού συστατικού της ασπιρίνης. Ο Ιπποκράτης τον περιγράφει και τον συνιστά ως ίαμα κατά του πυρετού και των πόνων.Έχει χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία διάφορων πόνου όπως οσφυαλγία, πόνος ρευματικών, πονοκέφαλος, πονόδοντος, πονόλαιμος κ.ά. αλλά και για το κρυολόγημα και τον πυρετό. Στην Αμερική, ο φλοιός της ιτιάς χρησιμοποιείται από τους βοτανολόγους ως αντιπυρετικό, ήπιο αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες. Μπορείς να το βρεις ως συμπλήρωμα διατροφής ή/και αποξηραμένο για να το κάνεις ρόφημα.
Προσοχή: Η κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει πόνους και κράμπες στο στομάχι καθώς και αιμορραγία. Εάν κάποιος έχει αλλεργία στην ασπιρίνη, τότε είναι πολύ πιθανό ότι έχει αλλεργία και στον φλοιό ιτιάς. Εάν λαμβάνεις ειδική φαρμακευτική αγωγή για πρόβλημα υγείας καλό είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου πριν το χρησιμοποιήσεις. 

Κουρκουμάς για πόνους εξαιτίας φλεγμονών

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση, και έντονο πορτοκαλοκίτρινο χρώμα, που είναι πολύ διαδεδομένο στην Ινδία. Δραστικό συστατικό του είναι η κουρκουμίνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων υγείας όπως κακής πέψης, ψωρίασης, καρκίνου, στομαχικών προβλημάτων. Επίσης θεωρείται ότι ανακουφίζει από τους πόνους γιατί έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Γαρύφαλλο για πονόδοντο, ημικρανία

Με την έντονη και αρωματική του γεύση το γαρύφαλλο χρησιμοποιείται συχνά στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Ωστόσο έχει και εντυπωσιακές φαρμακευτικές ιδιότητες: Περιέχει αντιοξειδωτικά, προστατεύει από τον καρκίνο, έχει αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, βοηθά στη ρύθμιση του ζαχάρου, βελτιώνει την υγεία του ήπατος. Ενεργό συστατικό του είναι η ευγενόλη, ένα φυσικό αναλγητικό και έχει αναισθητικές ιδιότητες. Η χρήση του μπορεί να ανακουφίσει από πονόδοντο, δυσπεψία, ναυτία και ημικρανίες.
Προσοχή: Μεγάλη ποσότητα αδιάλυτου γαρυφαλέλαιου για τοπική τοπική ανακούφιση από τον πονόδοντο μπορεί να πληγώσει τα ούλα. Οπότε… με μέτρο η χρήση του! Επίσης χρειάζεται προσοχή εάν παίρνεις αντιπηκτικά φάρμακα. 

Βελονισμός για χρόνιους πόνους και ημικρανίες

Η αρχαία κινέζικη πρακτική του βελονισμού προσπαθεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο εξισορροπώντας τα ενεργειακά μας κανάλια. Η ροή της ενέργειας είναι γνωστή ως Τσι. Για να το επιτύχει αυτό χρησιμοποιεί πολύ λεπτές βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, συχνά μάλιστα είναι απομακρυσμένα από το σημείο που πονάμε. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός για την αντιμετώπιση των χρόνιων πόνων καθώς και αυτών που σχετίζονται με ημικρανίες. 

Πάγος και ζέστη για μυϊκούς πόνους και τραυματισμούς

Ένας από τους πιο παλιούς και γνωστούς φυσικούς τρόπους ανακούφισης από τον πόνο είναι και η εφαρμογή πάγου και ζέστης στις πονεμένες περιοχές. Είναι μια αρκετά συνηθισμένη μέθοδος για τους μυϊκούς πόνους ή/και τραυματισμούς: Τοποθετείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πάγο πάνω στον πρησμένο μυ προκειμένου να μειώσεις το οίδημα. Αφού υποχωρήσει η φλεγμονή μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη δυσκαμψία με ζέστη. Επίσης κρύες κομπρέσες ενδείκνυνται για τον πονοκέφαλο, ενώ ζεστές για τα αρθριτικά.
Προσοχή: Καλό είναι να ζητάς συμβουλές από τον γιατρό σου για το πώς να χρησιμοποιήσεις πάγο ή ζέστη στους μυϊκούς πόνους. Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης.   

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *