Type to search

Υγεία Ψυχολογία & Ευεξία

Aλκοόλ και σεξ: Ένας συνδυασμός πολύ μπερδεμένος

Share

Όπως δεν είναι σωστό να ανακατεύεις διαφορετικά ποτά το ίδιο βράδυ, έτσι θα πρέπει να μην μπερδεύεις αλκοόλ και σεξ. Γιατί μερικά πράγματα καλό είναι να είναι ξεκάθαρα…

Η κατανάλωση αλκοόλ μας βοηθά να χαλαρώσουμε, να γίνουμε πιο κοινωνικοί, λιγότερο εγκρατείς και να ερχόμαστε ευκολότερα σε κέφι. Ωστόσο όταν το αλκοόλ μπερδεύεται με το σεξ η συνέχεια μπορεί να είναι δυσάρεστη.

Πώς επιδρά το αλκοόλ στην ψυχολογία μας

Παρόλο που 1-2 ποτά μπορούν να είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τον ψυχισμό μας και να μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα, ωστόσο η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που το σώμα μας ανταποκρίνεται στο σεξ κάνοντάς το λιγότερο ικανοποιητικό. 

Τι συμβαίνει στις γυναίκες όταν πιούν αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ κάνει τις γυναίκες να νιώθουν πιο χαλαρές και ποθητές ενώ βρίσκουν και τους άλλους πιο ελκυστικούς και ποθητούς. Επίσης σύμφωνα με τις έρευνες έχουν πιο έντονη διέγερση και μεγαλύτερη επιθυμία να κάνουν σεξ. Αυτό ωστόσο ισχύει για μικρή κατανάλωση. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ συνήθως δρα αρνητικά και μπορεί να μειώσει την ανταπόκριση του σώματος στην ερωτική επαφή. Οι αισθήσεις μειώνονται με αποτέλεσμα το σεξ να διαρκεί περισσότερο, ο κόλπος είναι λιγότερο υγρός, ενώ υπάρχει δυσκολία να φτάσει η γυναίκα σε οργασμό. Επίσης οι γυναίκες που καταναλώνουν συχνά πολύ αλκοόλ γίνονται πιο ριψοκίνδυνες ερωτικά, έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους, μετανιώνουν για τις ερωτικές τους επιλογές και είναι πιο ευάλωτες στα αφροδίσια νοσήματα. 

Αλκοόλ και σεξ – Πώς επηρεάζει τους άντρες

Οι άντρες επηρεάζονται από το αλκοόλ παρόμοια με τις γυναίκες. Η μικρή κατανάλωση αλκοόλ τους κάνει πιο τολμηρούς ερωτικά, απομακρύνει τις αναστολές και τους κάνει λιγότερο επιλεκτικούς όσον αφορά την ανεύρεση σεξουαλικού συντρόφου. Στην μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα όπως και οι γυναίκες. Έχουν μειωμένη αίσθηση στα γεννητικά όργανα με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό. Αποτελεί επίσης την πιο συνηθισμένη αιτία στυτικής δυσλειτουργίας, πρόωρης εκσπερμάτωσης και απώλειας ερωτικής διάθεσης. Τέλος τους κάνει πιο παράτολμους αυξάνοντας τις πιθανότητες να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό. 

Μπορεί να υπάρξει βιασμός αν είναι και οι δυο μεθυσμένοι;

Πρόκειται ίσως για τον πιο συνηθισμένο μύθο που επαναλαμβάνεται συνεχώς σε περιπτώσεις βιασμού: Ότι αν είναι και οι δυο σύντροφοι μεθυσμένοι ενώ κάνουν σεξ, δεν υπάρχει σεξουαλική επίθεση. Μοιάζει λίγο με αυτή την φαλλοκρατική φράση: «Τα ήθελε και τά’παθε». Φυσικά δεν ισχύει. Από τη στιγμή που κάποιος/α αρνηθεί να προχωρήσει σε σεξουαλική πράξη δεν μπορεί ο άλλος να τον υποχρεώσει ούτε επειδή έχει πιει, ούτε επειδή έχει ντυθεί προκλητικά, ούτε επειδή στην αρχή ήταν πιο δοτικός. Το «όχι» είναι «όχι» και δεν θα πρέπει να παρερμηνεύεται ως «ίσως» ή «κάνει τη δύσκολη» ή «κατά βάθος το θέλει».
(Δες εδώ πώς το σεξ ευεργετεί την υγεία).

Τι να προσέξεις αν πίνεις συχνά

  • Εάν έχεις συνδυάσει τις εξόδους σου με αλκοόλ και σεξ χρειάζεται να πάρεις μέτρα προφύλαξης ώστε να μην μετανιώσεις ποτέ μετά.
  • Να έχεις πάντα μαζί σου προφυλακτικά για να μην ψάχνεσαι όταν έρθει η ώρα, ούτε να υποκύψεις σε σεξ χωρίς προφυλάξεις. Η ασφάλειά σου είναι το πιο σημαντικό.
  • Προσπάθησε να ελέγξεις τα ποτά που πίνεις ώστε να μην ξεπερνάς το μέτρο. Το αλκοόλ βλάπτει.
  • Μην αφήνεις τους άλλους να σε εξαναγκάσουν σε κάτι που δεν θέλεις, ούτε και εσύ να πιέζεις να γίνει κάτι όταν ο άλλος δεν φαίνεται να είναι πολύ σίγουρος γι’ αυτό.
  • Αν πίνεις επειδή θέλεις να συμμετέχεις στην παρέα προσπάθησε να εναλλάσσεις τα αλκοολούχα ποτά σου με μη αλκοολούχα. Για παράδειγμα μετά από ένα ουίσκι ή ένα κοκτέιλ πιες ένα αναψυκτικό ή ένα χυμό. Έτσι και θα αισθάνεσαι μέλος της παρέας και δεν θα πίνεις τόσο πολύ.
Tags:

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *