Type to search

Φενγκ Σούι

Υποδέξου με θετική ενέργεια το φθινόπωρο σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Share

Το φθινόπωρο είναι εδώ! Ας το υποδεχτούμε εφαρμόζοντας τους κανόνες του Φενγκ Σούι όπως μας συμβουλεύει η κ. Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui.

Ένα αρμονικό, άνετο και οργανωμένο περιβάλλον σύμφωνα με τους κανόνες τις θετικής ενέργειας του Φενγκ Σούι, θα μας βοηθήσει σημαντικά απ’ το να απαλλαγούμε απ’ την έντονη και δραστήρια ενέργεια του καλοκαιριού και να υποδεχθούμε την ηρεμία, τη χαλάρωση και τη γλύκα του φθινοπώρου!

Τι να κάνουμε για να φέρουμε την θετική ενέργεια του φθινοπώρου στο χώρο μας

Ενισχύουμε το στοιχείο της Γης.

Ειδικά για το φθινόπωρο προσθέτουμε καφέ, πράσινους, κανελί και μπεζ χρωματισμούς στον χώρο μας, και επιλέγουμε τετράγωνα ή/και παραλληλόγραμμα διακοσμητικά από πέτρα, κεραμικό ή πορσελάνη που θα δώσουν σταθερή και ήρεμη ροή ενέργειας στον χώρο αλλά και σε εμάς που ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτόν.

Διαμορφώνουμε την Βορειοδυτική και Δυτική πλευρά του χώρου μας

Η ανανέωση της Δυτικής πλευράς του χώρου μας -που αφορά τα παιδιά και την δημιουργικότητα- θα μας βοηθήσει να φωτίσουμε αυτού του είδους την ενέργεια, αφήνοντας χώρο για πιο δημιουργικά έργα και έμπνευση ενώ θα υποστηρίξει σημαντικά τη μετάβαση των παιδιών στη φθινοπωρινή εποχή.
Η διαμόρφωση της Βορειοδυτικής πλευράς -που αφορά τα ταξίδια και την εξωτερική βοήθεια που λαμβάνουμε από τους γύρω μας- θα διευκολύνει την ροή της ενέργειας σε ότι αφορά τις μετακινήσεις και τα ταξίδια και θα αφήσει χώρο για χρήσιμους ανθρώπους να εισέλθουν στη ζωή μας!
Συνεπώς ενισχύουμε το στοιχείο της Γης σε αυτές τις δύο πλευρές του χώρου, ανανεώνουμε ανάλογα τα υφάσματα και κυρίως τις κουρτίνες που υπάρχουν στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες και φροντίζουμε να μην υπάρχει ακαταστασία και συσσωρευμένα αντικείμενα ή έπιπλα σε αυτές τις περιοχές γιατί έτσι εμποδίζεται η ροή της ενέργειας στον χώρο και η ευεργετική τους επίδραση σε μας.

Προσθέτουμε την ενέργεια του Φωτός

Καθώς οι μέρες μικραίνουν και το φως της ημέρας μειώνεται, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διατηρούμε σταθερή την ενέργεια του φωτός και συνεπώς την ροή της ενέργειας στον χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε έτσι ώστε η διάθεσή μας να είναι πάντα ευχάριστη και δημιουργική. Τι θα κάνουμε;

  • Προσθέτουμε περισσότερο φως στους χώρους εργασίας, στο καθιστικό και στην κουζίνα είτε με μικρά πορτατίφ είτε με ένα φωτιστικό δαπέδου ιδανικά στα Βορειοδυτικά ή Νοτιοδυτικά του χώρου μας, που θα ανάβουμε έστω και για λίγο καθημερινά κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.
  • Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε κεριά κάθε είδους, χρώματος ή αρωμάτων ειδικά τοποθετημένα στα νότια και στα βορειοανατολικά του χώρου μας.

Τι κεριά να χρησιμοποιήσουμε

  • Με άρωμα βανίλιας για ηρεμία και χαλάρωση
  • Άρωμα πεύκου για ενίσχυση της ευημερίας
  • Τα κεριά με άρωμα φράουλας προτείνονται για ενδυνάμωση της προσωπικής μας ενέργειας
  • Και τέλος με αρώματα λουλουδιών για να ενδυναμώσουμε την μάθηση (ειδικά τώρα που τα παιδιά ξεκινούν μια νέα σχολική χρονιά). 

Η σημασία που έχει το στοιχείο της Φωτιάς

Το φως προσθέτει περισσότερη ζεστασιά και ενέργεια του στοιχείου της Φωτιάς, η οποία θα κρατήσει την ενέργειά μας σε υψηλά επίπεδα γι’ αυτό φροντίζουμε ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες να ανοίγουμε τις κουρτίνες και τα στόρια όλου του σπιτιού και του γραφείου που βρισκόμαστε έτσι ώστε το φως να εισέλθει στον χώρο και στην ψυχή μας.
Καλό μας φθινόπωρο!

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Δες εδώ τη συνέντευξη της κ. Μισιρλή όπου μιλά για το Φενγκ Σούι και πώς μας επηρεάζει. 

 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *