Type to search

Φενγκ Σούι

Φενγκ Σούι: Πώς θα φέρεις την ενέργεια των λουλουδιών στο σπίτι

Share

Τα λουλούδια και τα φυτά ομορφαίνουν και εμπλουτίζουν το περιβάλλον και τη ζωή μας. Κάποια από αυτά όμως μπορούν σύμφωνα με το Φενγκ Σούι να κάνουν κάτι περισσότερο από αυτό. Μπορούν να ενισχύσουν τον χώρο που ζούμε ή εργαζόμαστε με θετική ενέργεια. Η κ. Ευθυμία Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui, μας προσφέρει τις συμβουλές της.

Τα παρακάτω λουλούδια που ευδοκιμούν κυρίως το καλοκαίρι θα μας βοηθήσουν όχι μόνο να εξομαλύνουμε την αρνητική ενέργεια αλλά και να δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες για ευεξία, χαλάρωση και καλοκαιρινή διάθεση!
Διακοπές στο σπίτι: 3 Φενγκ Σούι συμβουλές που θα σου αρέσουν

Γιασεμί

Αγαπημένο φυτό, το γιασεμί προσελκύει θετική ενέργεια και βοηθά στην ενίσχυση των σχέσεων. Το γλυκό και ευχάριστο άρωμά του όχι μόνο μας θυμίζει τις καλοκαιρινές ξέγνοιαστες στιγμές των διακοπών μας, αλλά ηρεμεί το μυαλό και μας χαρίζει θετική ενέργεια. Τοποθετούμε το φυτό σε εσωτερικό χώρο, κοντά σε ένα παράθυρο και ιδανικά με νότιο προσανατολισμό. Αντίθετα, στον κήπο ή στην αυλή μας, θα πρέπει να τοποθετείται βόρεια, ανατολικά ή βορειοανατολικά.

Ντάλια

Ιδιαίτερο φυτό η ντάλια με πολλές διαφορετικές ενέργειες ανάλογα με το χρώμα της, συμβολίζει την μεταμόρφωση καθώς το στοιχείο της φωτιάς στο οποίο ανήκει υποδηλώνει την αναγέννηση και την αλλαγή. Υποστηρίζει την έντονη ροή ενέργειας της αγάπης και του πάθους σε έναν χώρο, ειδικά εάν την τοποθετήσουμε στην νότια πλευρά του σπιτιού ή του γραφείου μας σε λευκό χρώμα ή ροζ και λιλά αποχρώσεις.

Ηλίανθος

Οι ηλίανθοι με την φωτεινή και χαρούμενη ενέργειά τους δίνουν στον χώρο και σε μας που ζούμε ή εργαζόμαστε σε αυτόν την ζεστασιά και το φως του  γλυκού καλοκαιρινού  ήλιου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσο οι αρχαίοι όσο και οι σύγχρονοι άνθρωποι συνέδεσαν τον ηλίανθο με τη θέρμη, τη θετική ενέργεια, τη δύναμη και την ευτυχία, καθώς έχει τόσο έντονη ομοιότητα με τον ήλιο. Ενισχύουμε την τόσο όμορφη ενέργεια τους με το να τους τοποθετήσουμε στα ανατολικά και νοτιοανατολικά του χώρου μας.

Πλουμέρια

Ιδιαίτερο το φυτό πλουμέρια ή φρανζιπάνι που πήρε το όνομά του προς τιμήν του Γάλλου βοτανολόγου του 17ου αιώνα, Charles Plumier ενώ η ονομασία του ως «frangipani», προέρχεται από ένα μαρκήσιο του 16ου αιώνα της αρχοντικής οικογένειας Frangipani στην Ιταλία, ο οποίος δημιούργησε ένα άρωμα, όμοιο με το άρωμα της πλουμέριας. Στο Φενγκ Σούι κάθε χρώμα της πλουμέριας δίνει ξεχωριστά ενεργειακά χαρακτηριστικά και τοποθετείται σε αντίστοιχα σημεία στον χώρο μας:

  • Κόκκινη πλουμέρια στα νοτιοδυτικά για πάθος, ένταση, θάρρος, δύναμη και ρομαντισμό.
  • Ροζ για φιλία, προσωπική ανάπτυξη και ελπίδα στα βορειοδυτικά.
  • Λευκή στα δυτικά για αγνότητα, αθωότητα, διαύγεια και ανάκαμψη.
  • Πορτοκαλί για ενέργεια, υποστήριξη, ανάπτυξη και καλή τύχη στα βόρεια.
  • Κίτρινη στα ανατολικά για αισιοδοξία, ελπίδα και χαρά.

Σημαντικό tip: 

Εάν επιθυμούμε την ενέργεια κάποιου λουλουδιού σε ένα συγκεκριμένο σημείο του χώρου όλο τον χρόνο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υφασμάτινα ή τεχνητά λουλούδια και φυτά ή ακόμα και το σχέδιό τους στα υφάσματα ή σε πίνακες ζωγραφικής.

Προσοχή! Δεν τοποθετούμε ποτέ αποξηραμένα λουλούδια γιατί σύμφωνα με το Φενγκ Σούι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής τους.

3 Φενγκ Σούι συμβουλές για τον έλεγχο του σωματικού βάρους

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Δες εδώ τη συνέντευξη της κ. Μισιρλή όπου μιλά για το Φενγκ Σούι και πώς μας επηρεάζει. 

Έρευνα: Ένα λουλούδι ίσως είναι η ελπίδα για τη θεραπεία του διαβήτη 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *