Type to search

Φενγκ Σούι

Βάλε στο σπίτι σου τη θετική ενέργεια του καλοκαιριού με το Φενγκ Σούι

Share

Ας κάνουμε κάθε μέρα και κάθε νύχτα μας αυτού του καλοκαιριού ξεχωριστή και πανέμορφη ακολουθώντας τις αρχές του Φενγκ Σούι. Η κ. Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui μας εξηγεί πώς…

Το καλοκαίρι σύμφωνα με το Φενγκ Σούι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ελευθερώσουμε την ροή του Τσι στον χώρο του σπιτιού μας καθώς τώρα αφήνουμε τα παράθυρα ανοιχτά και ο φρέσκος αέρας ανακυκλώνει την ενέργεια Τσι στον χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε. Πολύ περισσότερο όταν αυτή την εποχή πάμε διακοπές, βγαίνουμε πιο συχνά, ταξιδεύουμε στα μέρη των ονείρων μας! 

Τι κάνουμε για να έχουμε τη θετική ενέργεια με το μέρος μας…

• Διατηρούμε επί σταθερής βάσης το σπίτι καθαρό ώστε ακόμη και αν φύγουμε ξαφνικά για ένα Σαββατοκύριακο χαλάρωσης να μην έχουμε αισθήματα ενοχής ότι το αφήνουμε ακατάστατο. Επιπλέον στο καθαρό σπίτι δεν συσσωρεύεται αρνητική ενέργεια που μας μπλοκάρει ενεργειακά χωρίς δυστυχώς να το καταλαβαίνουμε.

• Κρεμάμε καμπανούλες ή έναν μελωδό στην είσοδο του σπιτιού μας στην μέσα ή την έξω πλευρά, όπου μας εξυπηρετεί, έτσι ώστε κάθε φορά που ανοιγοκλείνουμε την πόρτα να αλλάζει η ενέργεια του χώρου.

• Επιπλέον στην είσοδο μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα φυτό κρασούλα που προσελκύει τύχη και θετική ενέργεια στον χώρο μας. Δες εδώ πώς θα βάλεις χρώμα στο σπίτι σου με την παλέτα του Φενγκ Σούι.

• Μαζεύουμε  όλα τα περιοδικά και τα βιβλία που συσσωρεύτηκαν κατά την διάρκεια του χειμώνα, ξεκαθαρίζουμε ποια θέλουμε και ποια όχι, και τοποθετούμε αυτά που κρατάμε στο καθιστικό της βεράντας έτσι ώστε να τα έχουμε κοντά μας όταν χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε τον ήλιο.

• Αφήνουμε το φως να μπει στον χώρο μας αντικαθιστώντας τις βαριές χοντρές κουρτίνες του χειμώνα με ελαφριές και αέρινες από φυσικά υλικά. Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε στόρια όπου αυτό είναι εφικτό, έτσι ώστε όταν τα ανοίγουμε μέχρι επάνω το φως του ήλιου να πλημμυρίζει τον χώρο μας!

• Μπορούμε να κρεμάσουμε όμορφους μελωδούς ή φαναράκια στον κήπο ή την βεράντα μας, ειδικά στα νοτιοανατολικά ή τα ανατολικά του χώρου μας. Με αυτόν τον τρόπο το μελωδικό τους χτύπημα και το απαλό φως θα μας χαλαρώνει και θα μας ηρεμεί καθώς απολαμβάνουμε το βιβλίο που δεν είχαμε τον χρόνο να διαβάσουμε τον χειμώνα. Θα αποφορτιστούμε από τις έννοιες και το στρες της ημέρας ενώ θα κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας!

• Τέλος ελέγχουμε εάν τα φώτα της εισόδου αλλά και της βεράντας λειτουργούν κανονικά και φροντίζουμε να τα ανάβουμε έστω και για λίγα λεπτά καθημερινά για να ενεργοποιείται με αυτό το τρόπο η ροή της ενέργειας και στα σκοτεινά σημεία του χώρου μας. Δες εδώ πώς θα διώξεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου με τη βοήθεια του Φενγκ Σούι. 

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *