Type to search

Φενγκ Σούι

Οργάνωσε το γραφείο σου με τις αρχές του Φενγκ Σούι για θετική ενέργεια

Share

Το γραφείο μας δεν είναι απλώς ένα έπιπλο. Είναι ο χώρος που καθόμαστε πολλές ώρες προσπαθώντας να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δημιουργικοί και αποδοτικοί μπορούμε. Η σωστή οργάνωσή του σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι μπορεί να φέρει την θετική ενέργεια που τόσο έχουμε ανάγκη. Η κ. Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui μας συμβουλεύει…

 

Η ροή της ενέργειας Qi (Τσι) στο περιβάλλον εργασίας μας επηρεάζεται από το γραφείο αλλά και από τον τρόπο που τοποθετούμε τα διάφορα διακοσμητικά και τα αντικείμενα που χρειαζόμαστε πάνω σε αυτό. Η ευνοική τοποθέτηση τους σύμφωνα με το Φενγκ Σούι διαμορφώνει μια παραγωγική, δημιουργική και εμπνευσμένη ατμόσφαιρα η οποία μας βοηθά να κατακτήσουμε τους στόχους και τα όνειρά μας.

Τι πρέπει να προσέξουμε στην οργάνωση του γραφείου μας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Το γραφείο σε μορφή γωνίας θεωρείται ιδανικό.

Αρχικά επιλέγουμε ένα γραφείο όσο πιο μεγάλο μας επιτρέπει ο χώρος μας. Ιδανικά να είναι σε μορφή γωνίας (δες φωτογραφία), με στρογγυλεμένες γωνίες που δεν μπλοκάρουν την ροή της ενέργειας περιμετρικά από αυτό. Το τοποθετούμε στα βόρεια, στα ανατολικά ή στα νοτιοανατολικά του χώρου.

Αφού το τοποθετήσουμε στην κατεύθυνση που επιλέξαμε τοποθετούμε τα αντικείμενα που χρειαζόμαστε και τα διακοσμητικά στην επιφάνειά του στους τομείς στους οποίους εναρμονίζονται με την ενέργεια Τσι της αντίστοιχης κατεύθυνσης, σύμφωνα με τον χάρτη Bagua της ευνοικής χωροθεσίας Φενγκ Σούι.

Όπως μπορούμε να δούμε και στο ακόλουθο σχεδιάγραμμα, υπολογίζοντας από την θέση που καθόμαστε, στην άκρη επάνω αριστερά τοποθετούμε ότι σχετίζεται με τα οικονομικά μας και με το εισόδημα ή/και διακοσμητικά από χρυσό ή ασήμι.

  Οικονομικά    Κοινωνική αναγνώριση   Αγάπη
  Οικογένεια   Δημιουργικότητα
  Κίνητρα   Μελλοντικοί στόχοι

                                         Εδώ καθόμαστε

Δίπλα από αυτή την θέση και ευθεία μπροστά από εμάς βρίσκεται η κατεύθυνση που σχετίζεται με την κοινωνική αναγνώριση και είναι το ιδανικό σημείο για να τοποθετήσουμε αριστεία ή βραβεία που έχουμε λάβει.

Η θέση επάνω στο γραφείο μας που βρίσκεται επάνω δεξιά, όπως φαίνεται στην άκρη του σχεδιαγράμματος, αντιπροσωπεύει την αγάπη και τις συναισθηματικές σχέσεις που έχουμε στην ζωή μας. Ιδανικά εδώ μπορούμε να τοποθετήσουμε την φωτογραφία του/της συντρόφου μας, κάποιο διακοσμητικό σε τετράγωνο σχήμα από πορσελάνη ή κεραμικό για την ενίσχυση της ενέργειας της αγάπης ή ένα μικρό βαζάκι ή γλαστράκι σε παραλληλόγραμμο σχήμα με λουλούδι ή φυτό.

Ακριβώς κάτω από αυτή την θέση, στη μέση της δεξιάς πλευράς της επιφάνειας του γραφείου, όπως καθόμαστε, βρίσκεται η κατεύθυνση της δημιουργικότητας και μπορούμε να τοποθετήσουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με την οργάνωση όπως το ημερολόγιο ή την ατζέντα που περιλαμβάνει το προγραμμά μας. Εδώ ιδανικά τοποθετούμε επίσης και το τηλέφωνο. 

Στην δεξιά πλευρά, δίπλα ακριβώς στην θέση που καθόμαστε, είναι η πλευρά των μελλοντικών στόχων οπότε σε αυτή την θέση μπορούμε να βάλουμε κάτι που θα μας υπενθυμίζει τους μακροπρόθεσμους στόχους μας στην ζωή ή τα πιο πολύτιμα όνειρα μας

Αντίστοιχα, στην αριστερή πλευρά δίπλα στην θέση που καθόμαστε είναι η κατεύθυνση της ενθάρρυνσης, των πραγμάτων που μας δίνουν κίνητρο για να εργαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό μπορεί να είναι ένα έγγραφο που να αφορά ένα επιχειρησιακό σχέδιο ή ένα αγαθό ή μια θέση ή κατάσταση που ευελπιστούμε να αποκτήσουμε, ή ακόμα και μια θρησκευτική εικόνα. Ότι και να είναι μπορούμε να τοποθετήσουμε εδώ στα αριστερά μας μαζί με ένα διακοσμητικό από πέτρα ή πορσελάνη σε παραλληλόγραμμο σχήμα 

Και τέλος, στο μέσο της αριστερής πλευράς του γραφείου μας όπως καθόμαστε, βρίσκεται η κατεύθυνση της οικογενειακής αρμονίας, συνεπώς μια φωτογραφία με την οικογένεια και τους αγαπημένους μας, μπορεί να τοποθετηθεί ιδανικά εδώ.

Φυσικά δεν παραλείπουμε να τοποθετήσουμε τον υπολογιστή μας στο κέντρο ή σε κάποια πλαινή πλευρά του γραφείου μας, όπου μας εξυπηρετεί καλύτερα.

Και έτσι έχουμε ολοκληρώσει το Φενγκ Σούι της επιφάνειας του γραφείου μας για μια πολύ πιο αποδοτική και επωφελή ενεργειακά για εμάς εργασία.

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Δες εδώ τη συνέντευξη της κ. Μισιρλή όπου μιλά για το Φενγκ Σούι και πώς μας επηρεάζει. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *