Type to search

Φενγκ Σούι

Οι 5 πιο σημαντικές συμβουλές Φενγκ Σούι για την γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού

Share

Φέρε τη μαγεία των Χριστουγέννων και των γιορτών στο σπίτι σου με το Φενγκ Σούι. Η κ. Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui μας συμβουλεύει…

Ακολουθώντας τις αρχές του Φενγκ Σούι με τις παρακάτω συμβουλές στην διακόσμηση του σπιτιού μας για τις γιορτές, θα εκπλήξουμε ευχάριστα τους αγαπημένους μας που θα μας επισκεφθούν και θα δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, γεμάτη θετική ενέργεια αυτές τις ξεχωριστές ημέρες.

1. Χρησιμοποιούμε πράσινο χρώμα.

Στο φενγκ σούι, το πράσινο είναι το χρώμα της ίασης. Ανακουφίζει και διασπά το άγχος ενώ δημιουργεί ένα περιβάλλον ηρεμίας και χαλάρωσης. Επιπλέον εξισορροπεί ιδανικά το κόκκινο χρώμα του στοιχείου της φωτιάς που σίγουρα θα περιλαμβάνεται στην γιορτινή διακόσμησή μας.
Για να προσθέσουμε πράσινο χρώμα στον χώρο μας μπορούμε να διακοσμήσουμε με κλαδιά πεύκου ή γκι και γιρλάντες, ειδικά πάνω από την είσοδο του σπιτιού εξωτερικά για να απομακρύνουμε την εισροή αρνητικής ενέργειας και να προσκαλέσουμε την ευημερία και την τύχη.
Η πιο σημαντική Φενγκ Σούι συμβουλή για κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας

2. Δεν στολίζουμε υπερβολικά.

Είναι καλό για την ομαλή ροή της ενέργειας στον χώρο μας να μην τοποθετήσουμε υπερβολικά πολλά στολίδια είτε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, είτε γενικά στον στολισμό του χώρου μας, στην διακόσμηση του σπιτιού ή του γραφείου μας.

  • Η γιορτινή διακόσμηση ιδανικά θα πρέπει να περιλαμβάνει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το τραπέζι της γιορτής, τον στολισμό του τζακιού (εάν φυσικά υπάρχει) και λίγα στολίδια στους κύριους χώρους του σπιτιού (το ανώτερο δέκα).
  • Μεγαλύτερη ποσότητα διακοσμητικών αντικειμένων ειδικά σε διαφορετικούς χρωματισμούς, μπλοκάρουν ενεργειακά την ομαλή ροή της ενέργειας Qi στον χώρο μας και επιφέρουν ένταση και ανησυχία.
  • Κάθε δωμάτιο μπορεί να έχει εώς 4 στολίδια ενώ φροντίζουμε ο κύριος στολισμός να είναι σε κεντρικό χώρο του σπιτιού όπως το σαλόνι.

3. Τοποθετούμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας στην σωστή ενεργειακά θέση.

Επιλέγουμε μια γωνιά στα ανατολικά του χώρου μας όπου βρίσκεται η πλευρά της οικογένειας και της υγείας που ενισχύεται θετικά από την παρουσία του στοιχείου του ξύλου του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Άλλες επιλογές που έχουμε για να το τοποθετήσουμε είναι η νοτιοανατολική πλευρά του χώρου μας, που είναι ο τομέας του πλούτου και της ευημερίας ή ακόμα και στην νότια πλευρά του σπιτιού μας που αντιπροσωπεύει την σχέση μας με τους γύρω μας.
Οργάνωσε το γραφείο σου με τις αρχές του Φενγκ Σούι για θετική ενέργεια

4. Ενισχύουμε την πλευρά της οικογένειας στον χώρο μας.

Ειδικά τις γιορτινές μέρες όπου η ένταση και οι επαφές με τους γύρω μας είναι αυξημένες, καλό θα είναι να ενισχύσουμε την πλευρά της οικογένειας που βρίσκεται ανατολικά έτσι ώστε να διατηρήσουμε την συνοχή των ευαίσθητων οικογενειακών και φιλικών δεσμών ανάμεσα στους αγαπημένους μας και εμάς.
Γι’ αυτό, τοποθετούμε στην νοτιοδυτική πλευρά του χώρου μας τις ευχητήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες και τις φωτογραφίες της οικογένειάς μας ενώ χρησιμοποιούμε περισσότερο πράσινο χρώμα και λευκό χρώμα.
Φροντίζουμε να αποφύγουμε την χρήση χρωμάτων του στοιχείου του μετάλλου όπως ασημί,  χρυσό ή γκρι όπως επίσης και χρώματα του στοιχείου της φωτιάς όπως κόκκινο, μωβ και πορτοκαλί ειδικά σε αυτή την πλευρά του χώρου.
Φέρε τη θετική ενέργεια στο γιορτινό τραπέζι με τις αρχές του Φενγκ Σούι

5. Τοποθετούμε αρωματικά κεριά σε όλο τον χώρο.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρωματικά κεριά, ρεσώ με αιθέρια έλαια ή αρωματικά στικ για να γεμίσουμε το σπίτι μας με ελκυστικές μυρωδιές και αρώματα, που επιδρούν ευεργετικά στην ανθρώπινη ψυχολογία και την ροή της ενέργειας Qi. Χρησιμοποιούμε αρώματα που μας αρέσουν για να δημιουργήσουμε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα όπως η λεβάντα, η κανέλα, το λεμόνι ή το γεράνι που είναι εξαιρετικά για την ενίσχυση της θετικής ενέργειας Φενγκ Σούι στον χώρο μας.

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Δες εδώ τη συνέντευξη της κ. Μισιρλή όπου μιλά για το Φενγκ Σούι και πώς μας επηρεάζει. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *