Type to search

Φενγκ Σούι

Η πιο σημαντική Φενγκ Σούι συμβουλή για κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας

Share

Η εφαρμογή του Φενγκ Σούι σε έναν χώρο δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε απλό αφού πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετές παράμετροι. Υπάρχει ωστόσο μια βασική συμβουλή για κάθε δωμάτιο που ισχύει χωρίς εξαιρέσεις, και που -εφαρμόζοντάς την- θα μας φέρει θετική ενέργεια. Η κ. Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui μας συμβουλεύει…

Η εφαρμογή του feng shui σε έναν χώρο περιλαμβάνει ένα αρκετά μεγάλο και εξειδικευμένο σύνολο μετρήσεων, υπολογισμών και κανόνων που ποικίλουν ανάλογα με το χώρο που πρόκειται να το εφαρμόσουμε καθώς και τα άτομα που ζουν ή εργάζονται σε αυτόν. Σε αυτό το άρθρο μας όμως θα δούμε ποια είναι η πιο σημαντική συμβουλή που μπορούμε πολύ απλά να εφαρμόσουμε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας έτσι ώστε να έχουμε μια αίσθηση θετικής ενέργειας Φενγκ Σούι στον χώρο που ζούμε ή εργαζόμαστε.

Είσοδος

Στην είσοδο του σπιτιού ή του γραφείου μας, ειδικά εάν η πόρτα βρίσκεται στα βόρεια, βορειοδυτικά, δυτικά ή νοτιοδυτικά του χώρου μας, θα πρέπει να εξομαλύνουμε την εισρέουσα ενέργεια Qi, τοποθετώντας ένα μεταλλικό διακοσμητικό, εσωτερικά ή εξωτερικά της πόρτας, σε μαύρο, χρυσό, ασημί ή κόκκινο χρώμα.

Σαλόνι

Στο σαλόνι και γενικά στα μεγάλα δωμάτια που η ροή της ενέργειας Qi είναι εντονότερη ή όταν έχουμε μεγάλα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες επιλέγουμε να τοποθετήσουμε κουρτίνες σε κρεμ ή λευκό χρώμα, αντί για χρωματιστές ή εμπριμέ που διαταράσσουν την ροή της ενέργειας Qi στα πολυσύχναστα σημεία του σπιτιού μας, όπως το σαλόνι. Διαλέγουμε επίσης για τις κουρτίνες μας όσο το δυνατό περισσότερο, φυσικά υφάσματα όπως βαμβακερά, λινά, μεταξωτά. 

Τραπεζαρία

Τοποθετούμε έναν καθρέφτη στον τοίχο, στο πλάι της τραπεζαρίας μας, σε παραλληλόγραμμο σχήμα, που ιδανικά θα αντικατοπτρίζει το τραπέζι μας και έτσι ενισχύουμε την ροή της ενέργειας του πλούτου και της ευημερίας στο σπιτικό μας.

Κουζίνα

Ενισχύουμε το στοιχείο του ξύλου στην κουζίνα του σπιτιού μας που ενισχύει/τροφοδοτείται από το στοιχείο του νερού που κυριαρχεί στην κουζίνα. Αυτό μπορεί να γίνει με κάποιο φυτό, λουλούδι ή την τοποθέτηση κάποιου ξύλινου διακοσμητικού.

Μπάνιο

Αποφεύγουμε το γαλάζιο και μπλε χρώμα καθώς στο μπάνιο έχουμε μεγάλη συγκέντρωση του στοιχείου του νερού και εμείς τοποθετώντας επιπλέον γαλάζιο/μπλε χρώμα οδηγούμαστε σε προβληματική ροή ενέργειας που δεν υποστηρίζεται από κανένα άλλο από τα 5 στοιχεία της θετικής ενέργειας του Φενγκ Σούι. Για αυτό χρησιμοποιούμε πράσινο ή/και καφέ χρώμα που δίνουν αντίστοιχα το στοιχείο του ξύλου και της γης.

Κρεβατοκάμαρα

Αποφεύγουμε την τοποθέτηση καθρέφτη μέσα στον χώρο της κρεβατοκάμαρας και ειδικά απέναντι από το κρεβάτι όπως και οποιαδήποτε καθρεφτίζουσα επιφάνεια έχουμε στην κρεβατοκάμαρα μας (όπως της οθόνης της τηλεόρασης) η οποία αντανακλά το σώμα μας (το δικό μας και του/της συντρόφου μας) όταν κοιμόμαστε. Εάν έχουμε όμως καθρέφτη που δεν μετακινείται (ή ακόμα χειρότερα ντουλάπες καλυμμένες με καθρέπτες) τότε φροντίζουμε είτε να ρίξουμε ένα μαντίλι διακοσμητικό επάνω στον καθρέφτη, είτε να τοποθετήσουμε μια απλή κουρτίνα μπροστά από τις ντουλάπες, την οποία θα κρατάμε κλειστή μόνο την νύχτα όταν κοιμόμαστε.
Ξεχώρισε στην εργασία σου ακολουθώντας Φενγκ Σούι συμβουλές στην γκαρνταρόμπα σου

Παιδικό δωμάτιο

Απομακρύνουμε τα πολλά αντικείμενα, αφήνοντας όσο περισσότερο ελεύθερο χώρο γίνεται, ειδικά στο κέντρο του δωματίου. Επίσης καλύτερα να βγάζουμε από το δωμάτιο τις ηλεκτρικές συσκευές (τηλεόραση ή τηλέφωνο), ενώ και ο υπολογιστής -εάν είναι απαραίτητος-, χρειάζεται να κλείνει την νύχτα και να μην τον αφήνουμε σε στάση αναμονής.

Γραφείο

Εάν έχουμε γραφείο στο σπίτι μας είναι σημαντικό να το τοποθετήσουμε μέσα στο δωμάτιο ανάλογα με το αντικείμενο της εργασίας μας. Εάν για παράδειγμα είναι καλλιτεχνικής φύσης (ζωγραφική ή μουσική) ή υπηρεσίες αισθητικής, το τοποθετούμε δυτικά, εάν έχει να κάνει με την θεωρία και τον λόγο -καθηγητής, συγγραφέας, δημοσιογράφος κ.λπ.- τότε τοποθετείται βορειοανατολικά. Εάν πάλι πρόκειται για πρακτικό επάγγελμα όπως κατασκευαστής, μηχανικός, αρχιτέκτονας τοποθετείται ανατολικά. Τέλος,  εάν πρόκειται για συμβουλευτικής ή ιατρικής φύσης επάγγελμα, η καλύτερη δυνατή θέση είναι στα βόρεια του χώρου μας.
Οργάνωσε το γραφείο σου με τις αρχές του Φενγκ Σούι για θετική ενέργεια

Σημείωση: Οι παραπάνω συμβουλές είναι γενικές και μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους του χώρους.

Εάν όμως επιθυμούμε  να επωφεληθούμε στο μέγιστο από την ροή της ενέργειας του πλούτου, της ευημερίας και της καλής υγείας του Φενγκ Σούι στην ζωή μας, απαιτείται συγκεκριμένη εφαρμογή του feng shui στον χώρο μας ανάλογα με τα προσωπικά μας στοιχεία απο εξειδικευμένο σύμβουλο feng shui όπου θα εξετάσει επισταμένα τον χώρο μας και τις προσωπικές μας ανάγκες για την ορθή εφαρμογή του, στο σπίτι ή το γραφείο μας.
Υποδέξου με θετική ενέργεια το φθινόπωρο σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Δες εδώ τη συνέντευξη της κ. Μισιρλή όπου μιλά για το Φενγκ Σούι και πώς μας επηρεάζει. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *