Γκρίζα μαλλιά; Αυτή η διατροφή ίσως σταματήσει το γκριζάρισμα, δείχνει νέα έρευνα
Share

Τελικά μπορούμε να αποφύγουμε τα γκρίζα μαλλιά; Ίσως και ναι, ισχυρίζεται έρευνα αρκεί να προσθέσουμε αυτό το θρεπτικό συστατικό στη διατροφή μας.
Πόση δύναμη έχει τελικά η διατροφή μας; Τόση ώστε να σταματήσει ακόμα και το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών, ισχυρίζεται νέα έρευνα. Φαίνεται λοιπόν ότι ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται σε αφθονία σε κάποια φρούτα και λαχανικά μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το χρώμα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να αποτρέψει την εμφάνιση γκρίζων τριχών. Απίστευτο;
Το αντιοξειδωτικό που μπορεί να προστατέψει το χρώμα των μαλλιών μας
Οι ερευνητές μελέτησαν την δράση τριών αντιοξειδωτικών της εσπεριδίνης, της διοσμίνης και της λουτεολίνης και πόσο αυτά βοηθούν τη διατήρηση του χρώματος της τρίχας. Βρήκαν λοιπόν ότι ενώ τα δύο πρώτα δεν φαίνεται να παίζουν κάποιο ρόλο, το τρίτο, η λουτεολίνη δηλαδή, συμβάλλει στην αποφυγή του γκριζαρίσματος όταν λαμβάνεται εσωτερικά (ως συμπλήρωμα διατροφής) και με εξωτερική εφαρμογή. Φυσικά είναι πολύ νωρίς ακόμη γιατί η έρευνα έχει γίνει σε ποντίκια και σε ανθρώπινα κύτταρα, αλλά θεωρείται ιδιαίτερα αισιόδοξη.
Γκρίζα μαλλιά: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις
«Η έρευνα για τις αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης του γκριζαρίσματος των μαλλιών, είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία. Ο εντοπισμός των επιδράσεων κατά του γκριζαρίσματος της λουτεολίνης μπορεί να σηματοδοτήσει ένα βήμα προόδου στην έρευνα κατά της γήρανσης. Με περαιτέρω επιβεβαίωση στους ανθρώπους, αποτελεσματικές στρατηγικές για την πρόληψη και τη θεραπεία των γκρίζων μαλλιών θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα» δήλωσαν οι ερευνητές.
Ποιες είναι οι διατροφικές πηγές της λουτεολίνης
Η λουτεολίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται σε πολλές φυτικές τροφές και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Θεωρείται μάλιστα ότι μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του πόνου και στην αντιμετώπιση του καρκίνου, ενώ έχει και καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Σε μεγάλη ποσότητα περιέχεται στο ραντίτσιο, και ακολουθούν πολλά είδη πράσινης πιπεριάς, συμπεριλαμβανομένων των πράσινων γλυκών πιπεριών, των καυτερών, των πιπεριών σεράνο και των jalapeno. Λουτεολίνη περιέχουν επίσης οι αγκινάρες, η κολοκύθα και το σέλινο.
Οι λόγοι που τα μαλλιά γκριζάρουν και τι μπορείς να κάνεις