Type to search

Φενγκ Σούι

Φενγκ Σούι: Κινεζική Πρωτοχρονιά 2024-Έτσι θα προσελκύσεις τη θετική ενέργεια

Share

Στις 10 Φεβρουαρίου ξεκινά επίσημα το κινέζικο έτος 2024 του Δράκου του Ξύλου και θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά με θετική αλλά και αρνητική ενεργειακή επίδραση στην ζωή μας. Η κ. Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui μας προσφέρει πολύτιμες συμβουλές για να αποκομίσουμε τα καλύτερα από τη νέα χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Ακολουθώντας τις παρακάτω 3 συμβουλές ευνοϊκής χωροθεσίας Φενγκ Σούι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις αρνητικές επιδράσεις της Χρονιάς του Δράκου του Ξύλου ενώ παράλληλα θα ενισχύσουμε την θετική ενέργειά της προς όφελός μας.

Ενισχύουμε την Νοτιοδυτική, Ανατολική και Βόρεια πλευρά του χώρου μας

Πολύ ευνοϊκές οι παραπάνω πλευρές στο σπίτι και το γραφείο μας, αρκεί να είναι διαμορφωμένες με την θετική ενέργεια του Φενγκ Σούι, ειδικά από τις 10 Φεβρουαρίου και μετά που ξεκινά το έτος του Δράκου.

Προσπαθούμε, αν γίνεται πρακτικά, να κοιμόμαστε ή να εργαζόμαστε σε αυτές τις πλευρές καθώς ειδικά φέτος θα επωφεληθούμε απο την θετική ροή της ενέργειας Qi σε αυτές τις κατευθύνσεις.

Ειδικά στα νοτιοδυτικά και ανατολικά μπορούμε να τοποθετήσουμε τηλεόραση, οποιαδήποτε συσκευή ήχου, συντριβάνι, ενυδρείο αν έχουμε ή κάποιο ρολόι (ιδανικά εκκρεμές) ενώ στα βόρεια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το στοιχείο του μετάλλου με μεταλλικά διακοσμητικά, τετράγωνα σχήματα και χρυσό, ασημί, μπρονζέ και σκούρο γκρι χρώμα.

Εξομαλύνουμε την βορειοδυτική κατεύθυνση του σπιτιού ή του γραφείου μας

Ειδικά το 2024 η βορειοδυτική πλευρά του χώρου μας υφίσταται μεγάλη αρνητική επίδραση από το κυρίαρχο ζώδιο της χρονιάς, τον Δράκο του Ξύλου.

Θα πρέπει όσο μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε το στοιχείο της φωτιάς, που αντιπροσωπεύεται από τα χρώματα κόκκινο, μωβ, πορτοκαλί και τα τριγωνικά σχήματα σε υφάσματα και κουρτίνες.

Είναι σημαντικό επίσης να αποφύγουμε σε αυτή την πλευρά τον ήχο (όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, συστήματα ήχου κλπ), την κίνηση (όπως ρολόγια, ηλεκτρικές συσκευές) και τα κεριά τα οποία συνδέονται με το στοιχείο της φωτιάς που δεν επιθυμούμε φέτος σε αυτή την πλευρά του χώρου μας.

Για την εξισορρόπηση της αρνητικής ενέργειας αυτής της πλευράς θα ενισχύσουμε το στοιχείο του ξύλου και του νερού στα βορειοδυτικά τοποθετώντας λουλούδια και φυτά και μπλε, μαύρο και πράσινο χρώμα σε όλες τις αποχρώσεις του, ειδικά πρασινογάλαζο και τιρκουάζ που συνδέονται και με το στοιχείο του νερού.

Τέλος, θα επιλέξουμε ιδανικά διακοσμητικά από γυαλί σε παραλληλόγραμμο σχήμα σε διάφανο, μαύρο ή μπλε χρώμα.

Διώξε την αρνητική ενέργεια από τον χώρο σου με το Φενγκ Σούι 

Αποφεύγουμε τις δυσμενείς πλευρές του χώρου μας

Το 2024 θα είναι καλό να αποφύγουμε να εργαζόμαστε ή να κοιμόμαστε στην Βορειοανατολική και τη Νότια πλευρά όπως επίσης τις κατασκευές και τις ανακαινίσεις στην δυτική πλευρά του σπιτιού ή του γραφείου μας.

Εάν παρόλα αυτά δεν έχουμε άλλη επιλογή, εξομαλύνουμε την αρνητική ενέργεια τους με το να ενισχύσουμε στα Βορειοανατολικά και τα Νότια το πράσινο, μπλε και μαύρο χρώμα και να αποφύγουμε τελείως το κόκκινο και όλες τις αποχρώσεις του.

Για την δυτική πλευρά -αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις κατασκευές ή μια ανακαίνιση- τότε προσπαθούμε να μην κάνουμε ειδικά τρύπηματα στους κύριους τοίχους του χώρου μας ή γκρεμίσματα και να επιλέξουμε τους μήνες Φεβρουάριο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο του 2024 για να διαμορφώσουμε τον δυτικό τομέα του σπιτιού ή του γραφείου μας όπως επιθυμούμε.

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *