Type to search

Συνεντεύξεις Φενγκ Σούι

Ευθυμία Μισιρλή: «Με το Φενγκ Σούι επιτυγχάνουμε εξισορρόπηση θετικής και αρνητικής ενέργειας, ισορροπία, ομαλότητα και αρμονία»

Share

Η Ευθυμία Μισιρλή είναι Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ πολλές φορές μαζί της στο παρελθόν και πραγματικά την θαυμάζω για την αφοσίωσή της σε αυτό που κάνει, την μεγάλη της επιστημονική κατάρτιση, τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την ακρίβειά της στις λεπτομέρειες. Χαίρομαι πολύ που δέχτηκε να μας μιλήσει για να καταλάβουμε καλύτερα τι είναι τελικά το Φενγκ Σούι που με τόση αγάπη υπηρετεί, και πώς μπορεί να μας βοηθήσει στην καθημερινότητά μας.

Ευθυμία μου χαίρομαι πολύ που δέχτηκες να κάνουμε αυτήν την συνέντευξη. Ήθελα εδώ και αρκετό καιρό να σε ρωτήσω διάφορα πράγματα και να μου λύσεις πολλές απορίες. Αρχικά πες μου, πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το Φενγκ Σούι και μάλιστα σε μια εποχή που ήταν σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα;

Μετά από μια σειρά εξαιρετικά δυσάρεστων γεγονότων που είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξει ριζικά η ζωή μου, μια φίλη με προέτρεψε να κάνω Φενγκ Σούι στο σπίτι που κατοικούσα τότε ως μια ύστατη κίνηση πριν την απόλυτη καταστροφή που επρόκειτο όπως διαφαινόταν, να επέλθει δυστυχώς στην ζωή μου. Δεν σας κρύβω πως ήμουν και αρνητική στο ότι μπορούσε κάτι τέτοιο να με βοηθήσει έστω και στο ελάχιστο, αλλά σκέφτηκα πως δεν είχα να χάσω τίποτε άλλο, πέρα από το κόστος της ίδιας της μελέτης. Κατόπιν αυτού και ενώ παράλληλα και εγώ προσωπικά έκανα ότι ήταν δυνατό πρακτικά για να ανακάμψω ψυχικά και σωματικά, είδα πως σιγά-σιγά η ζωή μου έπαιρνε μια ολοένα και καλύτερη τροπή. Όλο αυτό με οδήγησε στο να προβληματιστώ και να θέλω να μάθω με ποιον τρόπο οι κανόνες της θετικής ενέργειας Φενγκ Σούι κατάφεραν να με στηρίξουν ενεργειακά στο να επανέλθω ψυχικά, σωματικά και επαγγελματικά.
Και έτσι ξεκίνησα, παράλληλα με τα σεμινάρια αυτογνωσίας που παρακολουθούσα τότε, να σπουδάσω το αντικείμενο του Φενγκ Σούι και του γεωπαθητικού ελέγχου και εν συνεχεία να το επιλέξω ως μοναδικό αντικείμενο εργασίας μου έτσι ώστε να μεταφέρω και σε άλλους την δύναμη και το αποτέλεσμα της θετικής ενέργειας Φενγκ Σούι που είχα στην δική μου ζωή.
Φυσικά δεν ήταν καθόλου εύκολο τότε καθώς σαν έννοια το Φενγκ Σούι ήταν εντελώς άγνωστο στην Ελλάδα. Όμως με την συνεχή ενασχόληση και επιμόρφωσή μου στο συγκεκριμένο αντικείμενο, την επιμονή και την πίστη μου για το καλό αποτέλεσμα, τους αξιόλογους συνεργάτες μου και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και συνεχίζει να δείχνει στην δουλειά μας ο κόσμος, καταφέραμε να μεταδώσουμε ορθά και με συνέπεια το μήνυμα της θετικής ενέργειας του Φενγκ Σούι.

Έχεις δηλαδή ασχοληθεί πολύ σοβαρά! Τι σπουδές έχεις κάνει;

Πέρα απο τις αρχικές σπουδές μου ως μηχανολόγος μηχανικός, σπούδασα στο εξωτερικό στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics του Dato Joey Yap, την εφαρμογή του Φενγκ Σούι και τον γεωπαθητικό/ηλεκτρομαγνητικό έλεγχο που εφαρμόζουμε σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους. Είμαι κάτοχος των Feng Shui Mastery & Bazi Mastery Module 1, 2, 3 και 4 και κατέχω το πιστοποιητικό εφαρμογής γεωπαθητικού ελέγχου Certificate in Energy and Geobiology. Παράλληλα κάθε χρόνο παίρνω μέρος σε σεμινάρια στο αντικείμενο του feng shui, όπως επίσης παρακολουθώ σεμινάρια που αφορούν την κλινική ψυχολογία και την γνωσιακή θεραπεία.

Είσαι λοιπόν ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας εξηγήσει τι είναι το Φενγκ Σούι και πώς μπορεί να μας βοηθήσει.

Τo Φενγκ Σούι είναι μια αρχαία τέχνη που έχει αναπτυχθεί εδώ και 5.000 χρόνια, ξεκινώντας από την Κίνα, που αγκαλιάζει όμως πολλές αρχαίες ιδέες και φιλοσοφίες όπως τη δική μας. Οι αρχαίοι Έλληνες αρχιτέκτονες έχτισαν την πόλη της Αθήνας σύμφωνα με το μοντέλο της ευνοϊκής χωροθεσίας που θέλει την πόλη για να έχει οικονομική ευημερία να είναι χτισμένη σε πεδιάδα ανάμεσα σε βουνά ή λόφους. Εάν εξετάσουμε διεξοδικά όλους τους αρχαίους τόπους σε Κρήτη, βόρεια και κεντρική Ελλάδα, Πελλοπόνησο και νησιά, θα δούμε ότι είναι χτισμένοι σύμφωνα τους κανόνες της ευνοϊκής χωροθεσίας.
Αλλά οι αρχαίοι Έλληνες εφάρμοζαν τις αρχές του Φενγκ Σούι και στην καθημερινή τους ζωή, όπως ο Αριστοτέλης ο οποίος υποστήριζε το Ευ ζην, την ποιότητα και την αρμονία στην ζωή, βασικότατη αρχή της φιλοσοφίας του Φενγκ Σούι, και ο Ιπποκράτης κατά τον οποίο «Το σώμα μας έχει την ιδιότητα να αυτοθεραπεύεται και ύψιστη σημασία σε αυτό έχουν το περιβάλλον, ο τρόπος σκέψης, ο τρόπος ζωής, η κίνηση και η διατροφή».
Το Φενγκ Σούι είναι ένα πολύπλοκο σύνολο στοιχείων και εφαρμογών που αποκαλύπτει τον τρόπο εξισορρόπησης της ενέργειας του κάθε δεδομένου χώρου σε συνδυασμό με τα άτομα που ζουν ή εργάζονται στον συγκεκριμένο χώρο ώστε να διασφαλίζεται η υγεία, η ευημερία και η καλή τύχη τους.
Όλη η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση ενός χώρου -από τα χρώματα, τα σχήματα, τα σχέδια, τα φυτά, τις υφές των υφασμάτων, τον φωτισμό, τη διαρρύθμιση των δωματίων μέχρι την ακριβή διάταξη των επίπλων- μπορούν να καθοριστούν επακριβώς μέσω της εφαρμογής του Φενγκ Σούι είτε πρόκειται για οικοδόμηση ενός νέου σπιτιού είτε για τη μετατροπή ενός παλαιότερου.
Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνουμε εξισορρόπηση της θετικής και αρνητικής ενέργειας, ισορροπία, ομαλότητα και αρμονία στο τρόπο σκέψης και στην συμπεριφορά μας με το να φέρνουμε την θετική ενέργεια γύρω μας και παρατηρούμε άμεσα τις αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή. 

Τι μπορούμε να περιμένουμε από μια μελέτη Φενγκ Σούι του χώρου μας;

Η εφαρμογή Φενγκ Σούι σε έναν χώρο φέρνει την ευημερία, την αφθονία, την καλή υγεία για μας και τους αγαπημένους μας που ζουν μαζί μας, την συναισθηματική σταθερότητα, την καλύτερη επαφή και αλληλεπίδραση με τα άτομα γύρω μας, την κατανόηση και σύμπραξη με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας, την αποτελεσματική διαχείριση δύσκολων προσωπικών καταστάσεων. Είναι το σπίτι που σαν χώρος αισθανόμαστε ότι μας «αγκαλιάζει» με την ηρεμία και την αρμονία της χωροθεσίας του.
Η θετική ενέργεια Φενγκ Σούι στον επαγγελματικό τομέα είναι ο πλούτος, είναι το κατάστημα που έχει γεμίσει από πελάτες, είναι η ευγένεια και η εργατικότητα μεταξύ των ανθρώπων που δουλεύουν στο ίδιο γραφείο, είναι η ομαλότητα στις συνεργασίες, είναι οι πιο ευνοϊκές επαγγελματικές επιλογές και οι δίκαιες απολαβές που πραγματικά αξίζουμε στην δουλειά μας.
Με την ακριβή και ολοκληρωμένη εφαρμογή του Φενγκ Σούι στο χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε και την δική μας πλήρη εναρμόνιση με τους κανόνες θετικής ενέργειας Φενγκ Σούι αποφεύγουμε τις αρρώστιες, την αρνητική ενέργεια από τους γύρω μας, τις κακοτοπιές, τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα, τις κακοτυχίες. Αλλιώς καταλήγουμε να μην μπορούμε να ηρεμήσουμε και να ξεκουραστούμε, να βιώνουμε συγκρούσεις στην καθημερινότητά μας, να υποφέρουμε από πονοκεφάλους και άγχος, σε πολλές περιπτώσεις και από αρρώστιες και η ζωή μας να βρίσκεται σε μια συνεχή αναστάτωση. 

Τι χρειάζεται να γνωρίζεις γι’ αυτούς που μένουν στο χώρο προκειμένου να κάνεις τη μελέτη;

Απο τα άτομα που μένουν σε ένα σπίτι ή εργάζονται σε μια επιχείρηση χρειαζόμαστε την ημερομηνία και τον τόπο γέννησής τους έτσι ώστε να καθοριστεί ο ενεργειακός Φενγκ Σούι τύπος κάθε ατόμου. Εν συνεχεία επιτόπου στο χώρο συλλέγουμε στοιχεία κατασκευής, κατευθύνσεις, ορίζοντες, μέτρα και πραγματοποιούμε γεωπαθητικό και ηλεκτρομαγνητικό έλεγχο για τον εντοπισμό δυσμενούς γεωπαθητικού ρεύματος. Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω δεδομένα διαμορφώνουμε μια μελέτη Φενγκ Σούι ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο και τα συγκεκριμένα προσωπικά στοιχεία των διαμενόντων ή εργαζόμενων σε αυτόν.
Το ζητούμενό μας κάθε φορά είναι το αποτέλεσμα να είναι απολύτως αρεστό στον εντολέα μας γι’αυτό και σε κάθε πρότασή μας δίνουμε δύο και τρεις εναλλακτικές, σύμφωνα πάντα με την θετική ενέργεια του Φενγκ Σούι, έτσι ώστε να επιλεγεί αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο προσωπικό γούστο και την αισθητική του πελάτη μας.

Υπάρχει περίπτωση οι ένοικοι ενός σπιτιού να είναι εντελώς ασύμβατοι μεταξύ τους και να μην μπορεί να εφαρμοστεί το Φενγκ Σούι; 

Ναι, συμβαίνει τα μέλη μιας οικογένειας ή οι υπάλληλοι σε μια επιχείρηση να είναι ασύμβατοι μεταξύ τους σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι. Θα λέγαμε μάλιστα πως είναι η πλειοψηφία των περιπτώσεων καθώς, όπως κάθε άτομο είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο σαν χαρακτήρας και προσωπικότητα, έτσι είναι ξεχωριστό και σύμφωνα με τα ενεργειακά του Φενγκ Σούι στοιχεία.
Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται η εφαρμογή της ευνοϊκής χωροθεσίας Φενγκ Σούι ώστε να εναρμονίσει τα προσωπικά στοιχεία του κάθε μέλους με τα στοιχεία του χώρου και των υπολοίπων μελών, έτσι ώστε όλοι να ζουν και να λειτουργούν αρμονικά και ισορροπημένα στον ίδιο χώρο και να απολαμβάνουν το ίδιο τις θετικές εξελίξεις στην ζωή τους.

Το Κινέζικο ωροσκόπιο έχει εφαρμογή στην καθημερινή μας ζωή;

Όπως και το δυτικό ωροσκόπιο,το κινέζικο εφαρμόζεται στην καθημερινότητά μας είτε μέσω προβλέψεων είτε μέσω των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του κάθε ζωδίου. Το κινέζικο ωροσκόπιο είναι πιο ακριβές και εξειδικευμένο καθώς πέρα απο το κινέζικο ζώδιο στο οποίο ανήκει κάποιος εξετάζουμε και το στοιχείο στο οποίο ανήκει (νερό, γη, ξύλο, μέταλλο, φωτιά) και γενικότερα όλο το ενεργειακό του προφίλ όπως αυτό καθορίζεται από την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο γέννησής του. Από το κινέζικο ωροσκόπιο του ατόμου προκύπτουν πληροφορίες όπως ποιες είναι οι προσωπικές του ευνοϊκές μέρες και ώρες, ποια τα πιο ευνοϊκά προσωπικά χρώματα, σχήματα, αριθμοί για το άτομο αυτό και την συναισθηματική, κοινωνική, επαγγελματική συμβατότητά του με άτομα άλλων κινέζικων ζωδίων.

Κάνεις αυτήν τη δουλειά πολλά χρόνια. Τι σχόλια δέχεσαι από τους πελάτες σου; Έχουν παρατηρήσει αλλαγές στη ζωή τους;

Κάνω μελέτες και συνεδρίες εφαρμογής Φενγκ Σούι σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους εδώ και 18 χρόνια, και είναι το αποκλειστικό αντικείμενο εργασίας μου. Δεν είναι δηλαδή κάτι με το οποίο ασχολούμαι περιστασιακά ή παράλληλα με κάτι άλλο. Όλα αυτά τα χρόνια έχω αναλάβει άτομα σχεδόν όλων των ηλικιών και όλων των επαγγελματικών κατευθύνσεων, οι οποίοι βλέποντας το θετικό αποτέλεσμα στον χώρο τους και εν συνεχεία στην ζωή τους, με καλούν να διαμορφώσω το εξοχικό τους ή το επόμενο σπίτι που μετακομίζουν, την επιχείρησή τους ή το σπίτι του παιδιού τους, με συστήνουν σε φίλους τους κ.ο.κ.
Θεωρώ ύψιστη τιμή και συνάμα υποχρέωση όταν κάποιος μου ζητά να αναλάβω το σπίτι ή την επιχείρησή του και οφείλω να θέσω όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία του, έτσι ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον χώρο του και την ζωή του.
Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι να βλέπω τα άτομα που μου έχουν εμπιστευθεί τον χώρο τους, να απολαμβάνουν όσα πραγματικά αξίζουν και δικαιούνται να έχουν στην ζωή τους, να ζουν και να εργάζονται πλέον ήρεμα και αρμονικά στους διαμορφωμένους ευνοϊκά χώρους, χωρίς προβλήματα, εντάσεις, κακοτυχίες και μπλοκαρίσματα αλλά με ανοδική πορεία προς την ευημερία και την συναισθηματική και κοινωνική επιτυχία.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *