Type to search

Φενγκ Σούι

Αυτά τα λάθη μπορούν να μας στερήσουν τον πλούτο σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Share

Ποια είναι τα μικρά λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση του σπιτιού μας και που μπορούν ενεργειακά να μας στερήσουν τον πλούτο και την ευημερία σύμφωνα με τη θετική ενέργεια του Φενγκ Σούι; Η κ. Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui μας συμβουλεύει…

Είναι πολύ πιθανό, να υπάρχουν κάποια λάθη σύμφωνα με το Φενγκ Σούι στο γραφείο ή στο σπίτι μας που ενεργειακά απομακρύνουν τον πλούτο και την οικονομική ευμάρεια απο την ζωή μας. Η θετική ενέργεια του feng shui μας βοηθά να εντοπίσουμε τα 3 πιο σημαντικά λάθη:

1. Η θέση της κύριας θέσης της πόρτας είναι λάθος σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Εάν η εξώπορτα του σπιτιού ή του γραφείου μας είναι σε λάθος θέση, τότε χρειάζεται άμεση ενεργειακή εξομάλυνση έτσι ώστε να ευνοείται η είσοδος της ενέργειας Qi του πλούτου στον χώρο μας.

Οι δυσμενείς θέσεις για την είσοδο είναι στην βόρεια, βορειοανατολική ή στην νοτιοδυτική πλευρά του χώρου μας σε σχέση με το κέντρο του.

Για να εξουδετερώσουμε την αρνητική ενέργεια των παραπάνω θέσεων θα πρέπει να τοποθετήσουμε ένα μπολ με χοντρό αλάτι ιμαλαίων στην εξωτερική πλευρά της εισόδου, όχι απαραίτητα ορατό από τους επισκέπτες μας. Επιπλέον χρησιμοποιούμε μεταλλικά διακοσμητικά ή εξαρτήματα στην πόρτα μας.

2. Δεν δίνουμε προσοχή στον νοτιοανατολικό τομέα του χώρου μας.

Σύμφωνα με την θετική ενέργεια του Φενγκ Σούι, η νοτιοανατολική πλευρά σε έναν χώρο, είτε είναι επαγγελματικός είτε οικιακός, αντιπροσωπεύει τον πλούτο και την οικονομική ευημερία.
Είναι σημαντικό αυτή η νοτιοανατολική πλευρά του χώρου, καταρχάς να υφίσταται, καθώς δυστυχώς, σε πολλά σπίτια ή γραφεία δεν υπάρχει καν η νοτιοανατολική πλευρά που αυτό ενεργειακά σημαίνει πως οτιδήποτε και να κάνουμε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να έχουμε την οικονομική άνεση που ονειρευόμαστε.
Για να εντοπίσουμε εάν υπάρχει ή όχι αυτή η πλευρά στο σπίτι ή το γραφείο μας θα χρειαστεί να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό σύμβουλο Φενγκ Σούι, ο οποίος κάνοντας τις απαραίτητες μετρήσεις θα εντοπίσει την απώλεια του τομέα, το είδος και την επίδραση του στους υπόλοιπους τομείς του χώρου μας και θα μας προτείνει λύσεις αποκατάστασης του. (Δυστυχώς δεν είναι εφικτό να το κάνουμε εμείς εάν δεν έχουμε ειδικές γνώσεις ευνοικής χωροθεσίας).
Εφόσον εξασφαλίσουμε πως ο νοτιοανατολικός τομέας υπάρχει στον χώρο μας και αφορά π.χ. το σαλόνι ή την κουζίνα, προχωρούμε σε κινήσεις ενδυνάμωσης του έτσι ώστε να προσελκύσουμε τον πλούτο στην ζωή μας.
Προσθέτουμε πινελιές κόκκινου και χρυσού χρώματος σε διακοσμητικά, ιδανικά μεταλλικά, τοποθετούμε συντριβάνι ή ένα μικρό γυάλινο δοχείο με καθαρό νερό και έναν κρύσταλλο χαλαζία για να ενεργοποιήσουμε την ενέργεια Qi του πλούτου σε αυτό το σημείο.
Οργάνωσε το γραφείο σου με τις αρχές του Φενγκ Σούι για θετική ενέργεια

3. Χρησιμοποιούμε αντικείμενα απώθησης της θετικής ενέργειας του πλούτου

Ελέγχουμε, ειδικά στη νοτιοανατολική πλευρά του χώρου μας που αναφέραμε και παραπάνω, εάν υπάρχουν πράγματα με έντονη απωθητική αρνητική ενέργεια. Τέτοιου είδους αντικείμενα είναι: Χαρτοκόπτες/ψαλίδια, καταστροφέας εγγράφων, καλάθι αχρήστων, σπασμένα διακοσμητικά, πίνακες με «επιθετικό» θέμα όπως μια φουρτουνιασμένη θάλασσα ή αφηρημένης τέχνης και τέλος φυτά με μυτερές άκρες (όπως η δράκαινα, η αράχνη, ο φοίνικας) καλό θα είναι να τα απομακρύνουμε από το σημείο που καθόμαστε για να χαλαρώσουμε ή από το γραφείο μας, ειδικά εάν είναι στα νοτιοανατολικά.
Η πιο σημαντική Φενγκ Σούι συμβουλή για κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Δες εδώ τη συνέντευξη της κ. Μισιρλή όπου μιλά για το Φενγκ Σούι και πώς μας επηρεάζει. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *