Type to search

Φενγκ Σούι

Διακοπές στο σπίτι: 3 Φενγκ Σούι συμβουλές που θα σου αρέσουν

Share

Στο άκουσμα της λέξης «καλοκαίρι» οι περισσότεροι φέρνουμε στο νου μας νησιά, γαλάζιο ουρανό, κρυστάλλινες ακρογιαλιές και χαλαρές βραδιές με φίλους. Τι γίνεται όμως αν δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε από το σπίτι μας; Η κ. Ευθυμία Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui, μας προσφέρει τις συμβουλές της ώστε να φέρουμε την ενέργεια του καλοκαιριού στο χώρο μας.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των διακοπών, της χαλάρωσης και του χρόνου που περνάμε με τους αγαπημένους μας. Τι κάνουμε όμως αν λόγω δουλειάς, διάθεσης ή άλλων συνθηκών, δεν μπορούμε να κάνουμε διακοπές εκτός του σπιτιού μας; Ακολουθούμε τις παρακάτω τρεις συμβουλές, οι οποίες σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν να φέρουμε τις διακοπές στο… σπίτι, και την ενέργεια του καλοκαιριού στον χώρο που ζούμε.

3 Φενγκ Σούι συμβουλές για να κάνεις διακοπές στο… σπίτι!

1. Ενισχύουμε το στοιχείο του μετάλλου και του νερού.

Στο φενγκ σούι, το καλοκαίρι έχει να κάνει με το στοιχείο της φωτιάς: υψηλή θερμοκρασία, ηλιακό φως, ένταση, κοινωνικότητα, έμπνευση, έντονα χρώματα και πολλή κίνηση. Έχει έντονη «Γιανγκ/yang» ροή ενέργειας που σημαίνει πως χρειαζόμαστε τα στοιχεία του μετάλλου και του νερού που έχουν πιο ήρεμη «Γιν/yin» ροή ενέργειας για ισορροπία.

 • Χρησιμοποιούμε λευκό χρώμα και οβάλ, καμπυλόγραμμα σχήματα που είναι τα πιο Yin χαρακτηριστικά του στοιχείου του μετάλλου και του στοιχείου του νερού σε υφάσματα που έχουμε στον χώρο μας και καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια όπως π.χ. σεντόνια, τραπεζομάντηλα, κουρτίνες, ριχτάρια μαζί με μικρές πινελιές από τιρκουάζ και μπλε χρώμα σε μαξιλάρια ή διακοσμητικά.
 • Παράλληλα τοποθετούμε γυάλινα διακοσμητικά ή/και βάζα σε ακανόνιστο ή στρογγυλό σχήμα, χωρίς γωνίες για την ενίσχυση του στοιχείου του νερού που θα μας δώσει ευελιξία, ισορροπία και ηρεμία.
  Βάλε χρώμα στο σπίτι σου με την παλέτα του Φενγκ Σούι 

2. Φροντίζουμε το μπαλκόνι ή/και την αυλή του σπιτιού μας

 • Ενδυναμώνουμε το στοιχείο του ξύλου στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας με την προσθήκη λουλουδιών και φυτών με την feng shui καλοκαιρινή ενέργειά τους όπως ηλίανθο, γιασεμί, πλουμέρια, ντάλια ειδικά στα νότια και νοτιοανατολικά του μπαλκονιού, της αυλής ή του κήπου μας.
 • Προσθέτουμε βάζα από γυαλί, ένα διακοσμητικό για κερί ή ένα σταχτοδοχείο επίσης από γυαλί ή/και ένα μικρό συντριβάνι για να ενισχύσουμε το στοιχείο του νερού, ειδικά στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας, που έρχονται σε αρμονία με το στοιχείο της φωτιάς της εποχής του καλοκαιριού.
 • Επιλέγουμε ξύλινα ή μπαμπού έπιπλα και διακοσμητικά για το μπαλκόνι ή την αυλή μας όπως επίσης κόκκινους, μωβ, φούξια και πορτοκαλί χρωματισμούς στα λουλούδια ή/και στα υφάσματα που θα χρησιμοποιήσουμε στο τραπέζι και τις καρέκλες για να προσθέσουμε το στοιχείο της φωτιάς.

3. Ενισχύουμε την νότια πλευρά του σπιτιού μας 

Η νότια πλευρά του χώρου μας έχει να κάνει με την κοινωνικότητα, τη φήμη, την επίδραση που έχουμε στο κοινωνικό σύνολο και το πώς μας βλέπουν οι άλλοι. Αυτή η πλευρά, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, μας προσδίδει μεγαλύτερη εξωστρέφεια, καλύτερη διάθεση για καινούριες καταστάσεις, εμπειρίες και ιδέες.
Οργάνωσε το γραφείο σου με τις αρχές του Φενγκ Σούι για θετική ενέργεια

 • Θα πρέπει να μην υπάρχει ακαταστασία στα νότια του χώρου μας όπως επίσης και αντικείμενα που δεν μας αρέσουν πολύ ή είναι σπασμένα.
 • Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν φωτογραφίες σε αυτόν τον χώρο που αντιπροσωπεύουν αυτό που ήμασταν κάποτε αντί γι’ αυτό που είμαστε τώρα στο παρόν ή αυτό που επιθυμούμε να γίνουμε ή να κάνουμε στο μέλλον, όπως π.χ. φωτογραφίες από παλιές σχέσεις ή έργα τέχνης ή αντικείμενα που είχαμε επιλέξει στο παρελθόν αλλά δεν μας αρέσουν πια. 
 • Μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτή την νότια πλευρά του χώρου μας, αντικείμενα ή βραβεία που αντιπροσωπεύουν τα τωρινά επιτεύγματά μας ή για τα οποία επιθυμούμε να γίνουμε γνωστοί, προκειμένου να ενισχύσουμε τη φήμη μας.
 • Παράλληλα ενδυναμώνουμε το στοιχείο της φωτιάς εδώ στα νότια και κατά συνέπεια την κοινωνικότητα μας, προσθέτοντας κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα και κεριά σε παραλληλογραμμο, τετράγωνο ή ακόμα και τριγωνικό σχήμα.
 • Τέλος, προσθέτουμε ένα φωτιστικό δαπέδου ή ένα πορτατίφ στην νότια πλευρά του χώρου μας, αν θέλουμε να «τραβήξουμε» την προσοχή στην δουλειά μας ή στα επιτεύγματά μας.
  Φέρε πλούτο και ευημερία στη ζωή σου με τα tips του Φενγκ Σούι

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Δες εδώ τη συνέντευξη της κ. Μισιρλή όπου μιλά για το Φενγκ Σούι και πώς μας επηρεάζει. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *