Type to search

Ψυχολογία & Ευεξία

Για καλή νέα χρονιά ακολούθησε το Φενγκ Σούι

Share

Ίσως το 2020 δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά, ωστόσο ελπίζουμε ότι  η νέα χρονιά θα μας προσφέρει ότι αυτό μας στέρησε. Ας την υποδεχτούμε λοιπόν με μερικές συμβουλές από το Φενγκ Σούι.

Το 2020 ήταν σίγουρα μια χρονιά ξεκαθαρισμάτων, δυσκολιών και εμποδίων που επηρέασαν όλους μας, άλλους σε μεγαλύτερο και άλλους σε μικρότερο βαθμό. Έτσι εναποθέσαμε όλες τις ελπίδες μας στη νέα χρονιά ευχόμενοι να μας φέρει αυτά που μας έλειψαν. Το Φενγκ Σούι μας προσφέρει πολύτιμες συμβουλές για να προετοιμάσουμε το σπίτι και τη διάθεσή μας προκειμένου να καλοδεχτούμε το 2021.

Προετοίμασε το σπίτι σου για τη Νέα Χρονιά με το Φενγκ Σούι

Καλωσόρισε την τύχη στο σπίτι σου

Όπως και οι καλεσμένοι έτσι και οι ευκαιρίες θα μπουν μέσα από την κύρια είσοδο του σπιτιού. Έτσι λοιπόν για να υποδεχτείς τη νέα χρονιά σύμφωνα με το Φενγκ Σούι χρειάζεται να κάνεις τον χώρο της εισόδου σου όμορφο, ευχάριστο και κυρίως καθαρό. Το κουδούνι της πόρτας θα πρέπει να λειτουργεί, να είναι καθαρό και το όνομά σου ευανάγνωστο ώστε η καλή ενέργεια και η τύχη να μπορέσουν να σε βρουν. Η πόρτα να είναι καθαρή και χωρίς εμφανείς φθορές, ενώ τίποτα δεν θα πρέπει να εμποδίζει το άνοιγμά της. Θα πρέπει να ανοίγει τουλάχιστον 90 μοίρες ώστε οι ευκαιρίες και η ευτυχία να μπορεί να μπει χωρίς εμπόδια μέσα στο σπιτικό σου.

Ο χώρος σου να αποπνέει φρεσκάδα

Το κρύο, η βροχή και ο άσχημος καιρός του χειμώνα ευθύνονται που δεν ανοίγουμε συχνά τα παράθυρα του σπιτιού μας. Για να προσελκύσουμε την καλή ενέργεια στο χώρο μας και να φρεσκάρουμε τον αέρα γύρω μας χρειάζεται να προσθέσουμε πολλά φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτό ισχύει ειδικά σε σημεία στα οποία τείνει να συγκεντρώνεται ακαταστασία όπως π.χ. ράφια ή τραπεζάκια που στοιβάζουμε περιοδικά και εφημερίδες. Ακόμα καλύτερα εάν εκεί χρησιμοποιήσουμε φυτά που μεγαλώνουν προς τα πάνω αντί να κρέμονται. Ένας άλλος τρόπος για να φρεσκάρουμε τον χώρο μας είναι χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια, ειδικά αρώματα εσπεριδοειδών ή αρωματικά κεριά. 

Δημιούργησε την προσωπική σου γωνία μέσα στο σπίτι

Οι χειμωνιάτικοι μήνες μάς υποχρεώνουν να περνάμε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι μας, όμως και οι ίδιοι αισθανόμαστε πιο «κλειστοί» στον εαυτό μας. Ο χειμώνας είναι μια πιο «γιν» εποχή σε σχέση με το φωτεινό και τολμηρό «γιανγκ» του καλοκαιριού. Έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια γωνιά όπου θα μπορέσουμε να περάσουμε περισσότερες ώρες κάνοντας ασχολίες που μας ευχαριστούν όπως διάβασμα, διαλογισμό, γιόγκα. Εκεί μπορούμε να συγκεντρώσουμε μικρά αντικείμενα που έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς: μια καμπανούλα, ένα βότσαλο από την αγαπημένη μας παραλία, μια κάρτα με κάποιο ρητό που μας αρέσει, ένα αρωματικό κερί με το αγαπημένο μας άρωμα.

Προετοίμασε την κρεβατοκάμαρά σου

Η περίοδος των γιορτών είναι πάντα αρκετά στρεσογόνος, ιδιαίτερα φέτος που πολλοί δεν θα μπορέσουν να περάσουν τις μέρες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα ενώ άλλοι μπορεί να είναι εντελώς μόνοι τους. Χρειάζεται λοιπόν να διαμορφώσουμε έτσι τον χώρο της κρεβατοκάμαρας ώστε να αντανακλά το «γιν», να αποπνέει δηλαδή ηρεμία, ησυχία, γαλήνη, ισορροπία. Θα πρέπει να απομακρυνθούν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές όπως π.χ. τηλέφωνα σταθερά και κινητά, τηλεόραση, υπολογιστές κ.ά. Εάν δεν είναι δυνατό να απομακρυνθούν τότε να καλυφθούν με ένα ύφασμα ή να τοποθετηθούν σε ένα ντουλάπι. Επίσης (αν και πρακτικό) το Φενγκ Σούι υποστηρίζει ότι τα κουτιά αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι είναι κάτι που θα πρέπει να αποφεύγεται γιατί εμποδίζει την ροή της ενέργειας στο χώρο, κάτι που μας κάνει να μην κοιμόμαστε και τόσο καλά τη νύχτα. 

Διώξε ότι δεν σου αρέσει πια

Με το να μαζεύουμε συνεχώς αντικείμενα και πράγματα που δεν μάς αρέσουν εμποδίζουμε την ανανέωση της ενέργειας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Όταν ξεφορτωνόμαστε το παλιό και το άχρηστο κάνουμε χώρο στη ζωή μας ώστε να καλωσορίσουμε το καινούριο και το καλύτερο. Πριν λοιπόν την έλευση της νέας χρονιάς μπορούμε να ανοίξουμε τις ντουλάπες και τα συρτάρια μας, να δούμε προσεκτικά το χώρο του σπιτιού μας και να απομακρύνουμε οτιδήποτε δυσάρεστο και περιττό. Ευχαριστούμε νοερά κάθε αντικείμενο που δεν έχουμε πια ανάγκη και είτε το πετάμε είτε το δωρίζουμε σε κάποιον που του αρέσει και του είναι χρήσιμο. 

 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *