Type to search

Ψυχολογία & Ευεξία

Υποδεχόμαστε την άνοιξη με τη θετική ενέργεια του Φενγκ Σούι

Share

Παρά το γεγονός πως, ειδικά αυτό το χρονικό διάστημα, οι κινήσεις μας εκτός σπιτιού είναι περιορισμένες, έχουμε την δυνατότητα να προσελκύσουμε την θετική ενέργεια Τσι στον χώρο μας με την βοήθεια του Φενγκ Σούι, ενισχύοντας την ευεξία και την ζωτικότητα μας. Η Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui μας προσφέρει τις συμβουλές της για να προσκαλέσουμε την ευημερία και τον πλούτο στο σπιτικό μας.  

Η άνοιξη είναι η εποχή της αναζωογόνησης και της ζωτικής ενέργειας! Γι’ αυτό και είναι η πιο καλή περίοδος για να ενεργοποιήσουμε την ροή της ενέργειας Τσι, αφαιρώντας ότι μας κρατά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στάσιμους και αδρανείς.

Πώς θα φέρεις στον χώρο σου την θετική ανοιξιάτικη ενέργεια με το Φενγκ Σούι

Καθαρίζουμε τον χώρο μας από άχρηστα αντικείμενα, έπιπλα ή ρούχα.

Γιατί να το κάνεις: Στο Feng Shui ο σωρός απο συσσωρευμένα παλιά πράγματα που συνήθως στοιβάζουμε σε αποθήκες, πατάρια ή ντουλάπια του χώρου μας αντιπροσωπεύει τις αποφάσεις που δεν πήραμε και την απροθυμία μας να προχωρήσουμε προς την εξέλιξη. Επιβαρύνει την ροή της ενέργειας, ειδικά στην ανατολική και νοτιοανατολική πλευρά του χώρου και μας δημιουργεί ενεργειακά εμπόδια, προκαλώντας μας σε πολλές περιπτώσεις, θλίψη, απάθεια, νοητική σύγχυση και απογοήτευση.
Πώς θα το κάνεις: Το να τακτοποιήσουμε και να οργανώσουμε το σπίτι ή το γραφείο μας, μπορεί στην αρχή να μας φαίνεται «βουνό» όμως μπορούμε να ξεκινήσουμε από μια πλευρά ή ένα δωμάτιο αφαιρώντας, ανακυκλώνοντας ή χαρίζοντας ότι δεν επιθυμούμε ή δεν χρησιμοποιούμε πια στην καθημερινότητά μας. Με αυτό το τρόπο θα διευκολύνουμε την ροή της ενέργειας Qi στον χώρο μας και προσκαλούμε ενεργειακά την ευημερία και το «ευ ζην» στην ζωή μας.

Ενισχύουμε το στοιχείο του ξύλου

Γιατί να το κάνεις: Το κυρίαρχο στοιχείο αυτής της εποχής σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το ξύλο, ενισχύει τον ενθουσιασμό μας για τη ζωή, την ανάπτυξη και τη δράση για τις επιθυμίες και τα όνειρά μας, καθώς αντιπροσωπεύει την ευελιξία, την αντοχή, την ζεστασιά και την γενναιοδωρία.

Προσθέτουμε φωτοταπετσαρίες που αναπαριστούν ένα δάσος ή πράσινα bamboo.

Πώς θα το κάνεις: Προσθέτουμε διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα (όπως ένα βάζο ή μια κορνίζα) απο ξύλο και πίνακες ή φωτοταπετσαρίες που αναπαριστούν ένα δάσος ή πράσινα bamboo (δες φωτογραφία). Παράλληλα χρησιμοποιούμε το πράσινο χρώμα (ιδανικά σε συνδυασμό με το λευκό), σε έπιπλα, υφάσματα ή πίνακες ειδικά στα νοτιοδυτικά,στα ανατολικά, στα βορειοανατολικά και στα βορειοδυτικά του χώρου μας.
*Προσέχουμε να αφαιρέσουμε από το σπίτι ή το γραφείο μας, ειδικά στις παραπάνω πλευρές του χώρου, τυχόν υπερβολικά μεταλλικά στοιχεία που μπορούν να «κόψουν» το ξύλο και μεταφορικά την θετική του επίδραση στην ανανέωση και την ανάπτυξη μας.

Τοποθετούμε τρία φυτά με θετική ενέργεια feng shui

Επιλέγουμε τρία φυτά, που σύμφωνα με το feng shui, ενισχύουν την ροή της ενέργειας Τσι, όπως το συγκόνιο, το φιλόδεντρο, τον φίκο, το ανθούριο ή την σεφλέρα και τα τοποθετούμε σε τρία συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού μας, στην είσοδο, στο σαλόνι και στο υπνοδωμάτιο μας. Αντίστοιχα τα τοποθετούμε στον επαγγελματικό μας χώρο, στην είσοδο, στο κέντρο του χώρου και στο προσωπικό μας γραφείο.

Καλή άνοιξη

Αυτή την άνοιξη ας εστιάσουμε στο σπίτι, στην οικογένειά μας, στο άμεσο περιβάλλον γύρω μας και ας φροντίσουμε τον χώρο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε και εκείνος «να θρέψει» εμάς, να μας ενδυναμώσει και να μας στηρίξει ενεργειακά για να συνεχίσουμε την πορεία μας στην εξέλιξη και την ευημερία!
Δες πώς μπορείς να βάλεις χρώμα στο σπίτι σου με την παλέτα του Φενγκ Σούι. 

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: : www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *