Type to search

Ψυχολογία & Ευεξία

Βάλε χρώμα στο σπίτι σου με την παλέτα του Feng Shui

Share

Φέρε στο σπίτι σου πλούτο, ενέργεια και αρμονία μέσα από την παλέτα του Feng Shui! Ακολούθησε τις συμβουλές της Ευτυχίας Μισιρλή, χρησιμοποίησε τα κατάλληλα χρώματα και άσε άγχη και αγωνίες έξω από την πόρτα. 

Πώς να βάψω το καθιστικό; Κόκκινο; Πράσινο; Μπλε; Έχουν τα χρώματα  ενέργεια; Μπορούν άραγε να επηρεάσουν τη διάθεσή μας; Πόσες φορές δεν έχουν περάσει από το μυαλό μας τέτοιες απορίες λίγο πριν από μία ανακαίνιση. Και, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές καταλήγουμε στο πιο εύκολο: «Βάψ’ το επιτέλους άσπρο να τελειώνουμε!». Κι όμως, η επιρροή των χρωμάτων στο συναισθηματικό μας κόσμο είναι πλέον αδιαμφισβήτητη, αφού «διεγείρουν τις αισθήσεις και μας ξυπνούν συγκινήσεις και συναισθήματα», όπως έλεγε και ο Γκαίτε. Η αρχαία τέχνη του feng shui, δηλαδή της χωροθετικής ταξινόμησης των αντικειμένων ώστε να επιτύχουμε την εναρμόνιση της ενέργειας στο χώρο μας, έχει αρκετές συμβουλές να μας προσφέρει. Η κ. Ευθυμία Μισιρλή, σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας και αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων (www.fengshuiinteriordesign.gr), μας προσφέρει τις συμβουλές της ώστε αυτήν τη φορά η ανακαίνισή μας να επεκταθεί πέρα από το σπίτι μας, στην ψυχή μας. «Διαμορφώνοντας το χώρο μας με τρόπο ώστε να ζούμε ήρεμα και αρμονικά, έχουμε ως αποτέλεσμα την ευημερία, την υγεία, τον πλούτο και την ευτυχία στη ζωή μας», λέει η κ. Μισιρλή. 

Καθιστικό

Πόνταρε στο κόκκινο

Θέλεις να… απογειώσεις την καριέρα ή τη φήμη σου; Ή μήπως να προσελκύσεις λίγα χρήματα στο πορτοφόλι σου; Πρόσεξε το καθιστικό σου!
Η ειδικός συμβουλεύει: «Αν βρίσκεται σε βόρεια, βορειοανατολική, βορειοδυτική, ή ανατολική θέση, το κόκκινο ή και το πράσινο χρώμα θα προσθέσουν στο χώρο το στοιχείο του Μετάλλου. Αν πάλι βρίσκεται σε νότια, νοτιοδυτική, δυτική ή νοτιοανατολική θέση, επιλέξτε απαλό κίτρινο και ζεστές αποχρώσεις του σοκολά και του κάστανου, που υποστηρίζουν την ενέργεια της Γης».

Κουζίνα

Πινελιές κίτρινου

Λόγω της συχνής χρήσης της συγκεντρώνει μεγάλη ενέργεια μέσα στο σπίτι και συνεπώς έχει άμεση επίδραση στην ψυχολογία μας.
Η ειδικός συμβουλεύει: «Χρησιμοποιούμε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου με μικρές πινελιές κίτρινου και μοβ, π.χ. σε πετσέτες, διακοσμητικά κ.ά., που λειτουργούν αρμονικά πάντα, όποιο προσανατολισμό και αν έχει η κουζίνα μας». 

Τραπεζαρία

Βανίλια ή πάπρικα;

Συμβολίζει τη ζεστασιά και την ευημερία, διεγείρει την ενεργητικότητα.
Η ειδικός συμβουλεύει: «Ιδανικά λειτουργούν οι αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε και του κόκκινου της πάπρικας όταν η θέση της είναι ανατολική, νοτιοανατολική, δυτική, βορειοδυτική. Αλλιώς προτιμούμε το χρώμα της βανίλιας σε συνδυασμό με πινελιές του γκρι, για εξομάλυνση της έντονης ενέργειας».  

Υπνοδωμάτιο

Ήρεμη, απαλή ενέργεια

Χώρος ξεκούρασης, ανάπαυσης και αναζωογόνησης, που ανήκει αποκλειστικά στο ζευγάρι ή στον ένοικο του σπιτιού. Τίποτα δεν θα πρέπει να διαταράσσει την ενέργειά του!
Η ειδικός συμβουλεύει: «Χρωματισμοί απαλοί που να συνδυάζουν το στοιχείο του Νερού και της Γης, όπως είναι το γαλάζιο, το τιρκουάζ, το απαλό πράσινο και το χρώμα του κάστανου και οι οποίοι θα διατηρήσουν την ήρεμη ενέργεια που χρειαζόμαστε σε αυτό το δωμάτιο. Αυτό, φυσικά, ισχύει αν βρίσκεται βόρεια, βορειοδυτικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά. Αν όμως βρίσκεται νότια, νοτιοδυτικά, βορειοανατολικά, θα χρειαστεί να καταπραΰνουμε την απότομη και αιχμηρή ενέργεια αυτών των θέσεων χρησιμοποιώντας σοκολατί, μοβ, κίτρινο αλλά και λίγο κόκκινο χρώμα, ειδικά στη δυτική πλευρά του δωματίου».

Παιδικό δωμάτιο

Μπεζ, φούξια ή τιρκουάζ;

Για τα παιδιά μας θέλουμε πάντα το καλύτερο! Να είναι υγιή, ισορροπημένα ψυχικά, συγκεντρωμένα στη μελέτη τους, χωρίς εντάσεις στις σχέσεις τους. Η γνώμη τους στην τελική επιλογή του χρώματος είναι καθοριστική, γιατί «επειδή είναι “παρθένοι” οργανισμοί αντιλαμβάνονται τα εξωτερικά δυσάρεστα ερεθίσματα πολύ πιο έντονα απ’ ό,τι εμείς, με αποτέλεσμα να έχουν πιο έντονες αντιδράσεις. Ένα άσχημο χρώμα στους τοίχους έναν ενήλικα πιθανώς δεν τον “πιάνει” συναισθηματικά, ένα παιδί όμως το αγγίζει», λέει η κ. Μισιρλή.
Η ειδικός συμβουλεύει: «Αν βρίσκεται ανατολικά, νοτιοανατολικά ή δυτικά, ας επιλέξουμε κυπαρισσί, βεραμάν, τιρκουάζ, ανοιχτό μπλε, απαλό ροζ ή ανοιχτό φούξια. Αν βρίσκεται σε άλλη κατεύθυνση, ας επιλέξουμε μπεζ, κόκκινο, κίτρινο ή σοκολατί».

Μπάνιο

Πώς του πάει το ροζ

Χώρος καθαρισμού του σώματος αλλά –σε ένα μεταφορικό επίπεδο– και του πνεύματος.
Η ειδικός συμβουλεύει: «Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση του γαλάζιου χρώματος κι αυτό γιατί σε αυτό το δωμάτιο επικρατεί αρκετά έντονα το στοιχείο του Νερού. Για ισορροπία, λοιπόν, καλύτερα να επιλέγουμε χρώματα όπως ανοιχτό καφέ, πράσινο ή/και βερικοκί που θα προσθέτουν την ενέργεια της γης και της φύσης στο μπάνιο μας».

Γραφείο

Φρόντισε να εξομαλύνεις την ενέργεια

Δημιουργικότητα, ηρεμία, μελέτη, έμπνευση είναι αυτά που αποζητούμε από αυτό το δωμάτιο, όσοι βέβαια έχουμε την πολυτέλεια να το έχουμε!
Η ειδικός συμβουλεύει: «Γκρι, λευκό και κυπαρισσί με πινελιές μοβ ή και κίτρινου είναι μια καλή επιλογή αν το γραφείο μας έχει ανατολικό, νοτιοανατολικό, νότιο ή βορειοδυτικό προσανατολισμό. Σε οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση επιλέγουμε σοκολατί ή το ανοιχτό βερικοκί με προσθήκη του κρεμ της βανίλιας για την εξομάλυνση της ενέργειας chi στο χώρο».

Συμβουλές από την ειδικό

«Είναι σημαντικό από τα χρώματα που προτείνονται να επιλέγουμε αυτά που ταιριάζουν στην προσωπικότητα και το χαρακτήρα μας, έτσι ώστε το σπίτι μας να μας “αγκαλιάζει” ενεργειακά, να αισθανόμαστε όμορφα και γεμάτοι δύναμη, ώστε να πετύχουμε όλα όσα επιθυμούμε».
«Τα χρώματα που προτείνονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τους τοίχους αλλά και σε υφάσματα, κουρτίνες ή διακοσμητικά».

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.

Tags:

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *