Type to search

Ψυχολογία & Ευεξία

Το μυστικό για να έρθεις ξανά κοντά με τον σύντροφό σου είναι πιο διασκεδαστικό από ότι φαντάζεσαι

Share

Αν νιώθεις ότι τον τελευταίο καιρό έχετε απομακρυνθεί με τον σύντροφό σου και δεν ξέρεις πώς να τον πλησιάσεις ξανά, ή αν απλώς ψάχνεις κάποιον τρόπο για να έρθετε πιο κοντά, δες τι πρέπει να κάνεις!

Μπορεί να φταίνε οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας, οι διαφορετικές παρέες, οι συχνοί καβγάδες ή μπορεί απλώς να μην έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Όποια όμως και αν είναι η αιτία, εάν θέλεις πραγματικά να έρθετε ξανά κοντά με τον σύντροφό σου τότε πρέπει να δοκιμάσεις να ακολουθήσεις την πιο κάτω συμβουλή. Την αποτελεσματικότητά της μάλιστα την επιβεβαιώνουν και οι έρευνες!

Αν δεν έχεις κοινές ασχολίες με τον σύντροφό σου, δημιούργησε

Στα ζευγάρια που αγαπιούνται αρέσει να κάνουν πράγματα μαζί είτε πρόκειται για μια βραδινή έξοδο είτε για απλώς έναν καφέ. Το σημαντικό είναι το «μαζί». Γι’ αυτό και πολλές φορές συναντάμε ότι και οι δύο σύντροφοι σε μια σχέση έχουν κοινούς στόχους ή χόμπι όπως π.χ. ταξίδια, οικονομική ανεξαρτησία, καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα ή το να ακολουθούν έναν υγιή τρόπο ζωής. Αυτό μάλιστα το τελευταίο έχει ξεχωριστή σημασία αφού σύμφωνα με έρευνα οι δυο σύντροφοι είναι πιο ευτυχισμένοι και τους είναι πιο εύκολο να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους όταν γυμνάζονται μαζί.
Τα σημάδια στο ραντεβού που δείχνουν αν η σχέση έχει μέλλον

Τα ζευγάρια που ασκούνται μαζί, μένουν μαζί!

Η γυμναστική μαζί με τον αγαπημένο σου προσφέρει πολύ περισσότερα από το να είστε απλώς μαζί. 

Φέρνει την ευτυχία αλλά και την υγεία στη σχέση σας

Όλα τα είδη άσκησης μας κάνουν πιο χαρούμενους. Και αυτό χάρη στις ενδορφίνες ή ορμόνες της ευτυχίας όπως αποκαλούνται χαϊδευτικά που εκλύονται κατά τη διάρκεια της άσκησης. Φαίνεται όμως ότι, σύμφωνα με έρευνα, η άσκηση αυξάνει επίσης τα ενδοκανναβινοειδή, δηλαδή ουσίες του οργανισμού μας, που βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί οι χρόνιες φλεγμονές μπορούν να προκαλέσουν μακροπρόθεσμα ασθένειες όπως καρκίνος, αρθρίτιδα, καρδιοπάθεια.
Οι τύποι άντρα που πρέπει να αποφεύγεις αν αναζητάς μόνιμη σχέση

Επαναφέρει τον έρωτα στη σχέση 

Ιδρωμένο πρόσωπο, νωπό μπλουζάκι, λαχάνιασμα, στήθος που ανεβοκατεβαίνει έντονα, ανακατεμένα μαλλιά… Τι σου θυμίζει η περιγραφή; Θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος που γυμνάζεται αλλά κάποιος έτσι μοιάζει και κάποιος που κάνει έρωτα. Η άσκηση συχνά καθρεφτίζει μια ερωτική συνεύρεση, γι’ αυτό άλλωστε θεωρείται και τόσο σέξι μια γυναίκα που γυμνάζεται. Χρησιμοποίησέ το λοιπόν προς όφελός σου και προσκάλεσε τον σύντροφό σου να γυμναστεί μαζί σου. Ίσως ο έρωτας να επιστρέψει σύντομα δριμύτερος.
Πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε μια σχέση;

Αυξάνει τον συναισθηματικό δεσμό στο ζευγάρι

Όταν γυμνάζεσαι μαζί με τον σύντροφό σου δημιουργείς ένα πλαίσιο συντονισμού των ενεργειών σας: Πρέπει να συντονίσετε το βήμα και την ταχύτητά σας, το ρυθμό και τις κινήσεις σας. Μια τέτοια συμπεριφορά δημιουργεί μια μη-λεκτική επικοινωνία μεταξύ σας που ωφελεί και τους δυο σας καθώς σιγά σιγά αυξάνει το συναισθηματικό σας δέσιμο.
Πώς θα δυναμώσεις τη σχέση σου με τον σύντροφό σου

Θέτοντας κοινούς στόχους στην άσκηση μαθαίνετε να θέτετε κοινούς στόχους και στη ζωή

Η κοινή άσκηση για ένα ζευγάρι αναδεικνύει τα ίδια θέματα που υπάρχουν και στις σχέσεις: υπέρβαση εμποδίων, εύρεση κινήτρων, οικοδόμηση εμπιστοσύνης, επίλυση προβλημάτων… Αντιμετωπίζοντάς τα από κοινού με τον σύντροφό σας μέσα στα πλαίσια της γυμναστικής μαθαίνετε σιγά σιγά να τα αντιμετωπίζετε και μέσα στην καθημερινότητα της σχέσης σας. Η άσκηση όχι μόνο θα βοηθήσει στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης, αλλά θα σας «αναγκάσει» να θέσετε και να επιτύχετε μαζί νέους στόχους κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε πιο δεμένοι και ικανοποιημένοι.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *