Type to search

Ψυχολογία & Ευεξία

Πώς το καθάρισμα αλά… Χόλιγουντ θα βοηθήσει την ψυχική σου υγεία

Share

Μια νέα τάση έχει κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα, το «Hollywood clean» ή σε ελεύθερη μετάφραση «καθάρισμα αλά Χόλιγουντ». Μπορεί να είναι λιγότερο γκλαμουράτο από ότι ακούγεται, ωστόσο μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση, ισχυρίζονται όσοι το έχουν δοκιμάσει. Ώρα να το γνωρίσουμε!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να αποφορτίσεις από το άγχος και το στρες από ένα καθαρό και τακτοποιημένο μέρος, ισχυρίζονται οι ειδικοί. Ακόμα και η ίδια η πράξη του καθαρισμού σε αναζωογονεί δίνοντάς σου την αίσθηση ότι κυριαρχείς στη ζωή σου. Ωστόσο ανάμεσα σε σένα και το καθάρισμα παρεμβάλεται κάτι που ονομάζεται «ζωή» και «καθημερινότητα» με αποτέλεσμα το καθάρισμα να γίνει πηγή άγχους. Κάπως έτσι γεννήθηκε το «Hollywood clean» ή σε ελεύθερη μετάφραση «καθάρισμα αλά Χόλιγουντ». Πρόκειται για έναν τρόπο να διατηρείς το περιβάλλον σου τακτικό και καθαρό ξοδεύοντας πολύ λιγότερο χρόνο, ενέργεια και προσπάθεια από ότι συνήθιζες. 

Τι είναι το «Hollywood clean»

Όπως και οτιδήποτε άλλο στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ σημασία έχει η λάμψη, η επιφάνεια. Η διαφορά λοιπόν που έχει το καθάρισμα αλά Χόλιγουντ σε σχέση με τον συνηθισμένο μας τρόπο καθαρίσματος είναι αυτή ακριβώς: Δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, ασχολούμαστε μόνο με αυτά που φαίνονται. Ας μιλήσουμε για παράδειγμα για το μπάνιο. Ξέχασε το τρίψιμο, το ξέπλυμα, το στέγνωμα, το γυάλισμα, το σφουγγάρισμα, τη χλωρίνη.  Στο καθάρισμα αλά Χόλιγουντ καθαρίζουμε τόσο όσο να μην φαίνεται λερωμένο το μπάνιο μας. Περνάμε δηλαδή τις επιφάνειες με μαντηλάκια καθαρισμού, αλλάζουμε ταπέτο, άντε να ρίξουμε ένα σφουγγάρισμα και σε 10 λεπτά τελειώσαμε! Πώς λέει αυτή η παροιμία; Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Ε,  εμείς θα μείνουμε στο καλό, άσε το καλύτερο για άλλη φορά.

Γιατί κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία

Με τον Χολιγουντιανό τρόπο απομακρύνουμε την ορατή βρωμιά, σκουπίδια  και ακαταστασία, τα οποία αποδεδειγμένα δρουν αρνητικά στον ψυχισμό μας, έτσι ώστε ο χώρος μας να μας είναι ευχάριστος. Επίσης επειδή όλα γίνονται πολύ γρήγορα και χωρίς να απαιτείται υπερβολικός χρόνος ξαλαφρώνουμε από το βάρος του «πρέπει να καθαρίσω και το σπίτι». Εντωμεταξύ επειδή οι γυναίκες είναι αυτές που συνήθως επιβαρύνονται με τις δουλειές του σπιτιού, ανακουφίζονται γιατί επιτέλους μπορούν να βρουν λίγο παραπάνω χρόνο για τον εαυτό τους. Το αστείο βέβαια είναι ότι όσο πιο συχνά εφαρμόζεις το καθάρισμα αλά Χόλιγουντ, τόσο πιο αραιά χρειάζεται να κάνεις το κανονικό, ολικό καθάρισμα. Και όπως και να το κάνεις… είναι και αυτό μια νίκη!
Έχεις ερωτήσεις για το καθάρισμα του σπιτιού; Έχω απαντήσεις!

Βάλε λίγο Χόλιγουντ στο σπίτι σου

Πώς θα εφαρμόσεις το Hollywood clean στο σπίτι σου; Πάρε μερικές ιδέες…
Έξυπνες λύσεις που κάνουν το νοικοκυριό διασκέδαση

Κρεβατοκάμαρα  

Στρώσε το κρεβάτι. Σκούπισε γρήγορα τυχόν επιφάνειες (όπως κομοδίνα και συρταριέρες) με ένα σουίφερ. Βάλε στη θέση του ότι ρούχα ή άλλα αντικείμενα βρίσκεται πεταμένο.
Το στρώμα σου μυρίζει πολύ; – Δες πώς θα το καθαρίσεις

Μπάνιο

Ρίξε στη λεκάνη της τουαλέτας κάποιο ειδικό απορρυπαντικό. Όσο το αφήνεις να δράσει καθάρισε τον νιπτήρα με ειδικά μαντηλάκια, τακτοποίησε ότι βρίσκεται σε λάθος θέση πάνω στον πάγκο ή στο πλυντήριο. Τρίψε με το βουρτσάκι τη λεκάνη, τράβηξε το καζανάκι. Σφουγγάρισε το πάτωμα.

Κουζίνα

Βάλε τα άπλυτα στο πλυντήριο πιάτων ή πλύνε τα στο χέρι. Τακτοποίησε τον πάγκο και καθάρισέ τον με μαντηλάκι. Σκούπισε και σφουγγάρισε το πάτωμα. 

Σαλόνι

Τίναξε το ριχτάρι από τους καναπέδες. Χτύπησε τα μαξιλάρια του καναπέ να βρουν ξανά τη φόρμα τους. Ξεσκόνισε τις επιφάνειες με ένα σουίφερ. Στρώσε το ριχτάρι στον καναπέ. Βάλε ηλεκτρική.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *