Type to search

Ψυχολογία & Ευεξία

Φρόντισε το κατοικίδιό σου με την θετική ενέργεια του Φενγκ Σούι

Share

Ένα κατοικίδιο δεν είναι ποτέ απλώς ένα ζώο για τους ανθρώπους που ζούνε μαζί του. Είναι αγαπημένος φίλος, τρυφερός συγκάτοικος, πολύτιμο μέλος της οικογένειας γι’ αυτό και η ευζωία του είναι σημαντική για τους συνειδητοποιημένους ιδιοκτήτες ζώων. Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4/4) και την ευχή κανένα ζώο να μην μείνει στον δρόμο, η κ. Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui μας εξηγεί πώς μπορεί να επωφεληθεί το κατοικίδιό μας με την θετική ενέργεια του Φενγκ Σούι.

Η παρουσία ενός κατοικίδιου στο σπίτι είναι ευεργετική για τον άνθρωπο, για πολλούς λόγους, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Με το να έχουμε ένα ζωάκι κοντά μας, στην ζωή μας, στην οικογένειά μας, ενισχύεται η  ενέργεια της φιλίας, της ανιδιοτελούς αγάπης, της υπευθυνότητας και της επικοινωνίας. Μελέτες έχουν αποδείξει πως η συνύπαρξη με ένα ζώο ελαττώνει τα επίπεδα του άγχους, της πίεσης του αίματος και προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας. Το ζωάκι μας λοιπόν έχει θετικό, αρμονικό feng shui!

Τα κατοικίδιά μας μας κάνουν καλό!

Σύμφωνα με την θετική ενέργεια του feng shui κάθε ζωή μέσα σε ένα χώρο όπως τα ζώα και τα φυτά, είναι σαφώς υπολογίσιμη στην ένταση της ροής ενέργειας Τσι και την διαμορφώνει ανάλογα, θετικά ή αρνητικά. Τα ζώα που μας ακολουθούν στην κίνηση μας στο σπίτι και φυσικά έξω από αυτό με την θέλησή τους, την αγάπη τους και την όποια ανταπόκριση τους προς εμάς έχουν εκπληκτικό, θετικό Τσι που ενισχύει την προσωπική μας ενέργεια. Λογικά και εμείς θα πρέπει να φροντίσουμε έτσι ώστε και αυτά να έχουν ένα αρμονικό, ήρεμο και κυρίως βολικό περιβάλλον, έτσι ώστε να είναι υγιή και ευτυχισμένα!

Από την θεωρία στην πράξη – Τι να κάνεις για να επωφεληθεί και το κατοικίδιό σου από το Φενγκ Σούι

Φρόντισε το σημείο που κοιμούνται

Είτε πρόκειται για σκύλο, για γάτα ή ακόμα και για χάμστερ, παπαγαλάκι ή ενυδρείο με ψαράκια είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε ένα ήρεμο μέρος για τον ύπνο τους. Αποφεύγουμε όσο είναι δυνατό να τοποθετήσουμε το καλαθάκι, το κλουβάκι ή το ενυδρείο τους κοντά στην είσοδο του σπιτιού ή στο κέντρο οποιουδήποτε δωματίου, ειδικά στην κουζίνα ή το υπνοδωμάτιό μας, που γενικά δεν θα πρέπει να τοποθετούμε την βάση του. Είναι ανάγκη για τα ζωάκια μας να βρίσκονται σε σημείο που δεν υπάρχει μεγάλη ροή ενέργειας Τσι που τα διαταράσσει και τα κάνει να συμπεριφέρονται με επιθετικότητα και ένταση. Ο χώρος τους φροντίζουμε να είναι καθαρός, τακτοποιημένος και να έχει φως ή αντίστοιχα σκοτάδι, όποτε το χρειάζονται.

Η επικοινωνία μαζί τους είναι σημαντική

Το να έχουμε ένα ζώο στο σπίτι μας, απαιτεί από μέρους μας εκτός των αυτονόητων υποχρεώσεων μας για παροχή νερού, φαγητού και ιατρικής περίθαλψης, και την προσοχή και την αγάπη μας. Είναι σημαντικό να περνάμε χρόνο μαζί τους, να παίζουμε και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους, διατηρώντας έτσι την ροή της ενέργειας μεταξύ μας σταθερή και άμεση.

Ενίσχυσε την feng shui πλευρά των παιδιών και της δημιουργικότητας στον χώρο

Είναι λογικό σύμφωνα με την θετική ενέργεια του feng shui να αντιμετωπίζουμε τα ζωάκια μας, σαν τα παιδιά που έχουν την ανάγκη, την αγάπη και τη φροντίδα μας. Γι’ αυτό συμπεριλαμβάνουμε το ζωάκι μας στον τομέα του σπιτιού που αντιστοιχεί στα παιδιά και την δημιουργικότητα, που είναι στην δυτική πλευρά. Αυτό πρακτικά μπορεί να γίνει τοποθετώντας αρχικά το κρεβατάκι ή το κλουβάκι του σε αυτή την θέση ή ακόμα μια κορνίζα με φωτογραφία του και ένα κρύσταλλο προστασίας όπως ο χαλαζίας, η τουρμαλίνη ή ο αμέθυστος. Δεν παραλείπουμε το λευκό ή πράσινο χρώμα που θα ενισχύσει ενεργειακά αυτή την πλευρά του χώρου και αντίστοιχα το ζωάκι μας!
Ποτέ δεν ξεχνάμε πως όποιο ζωάκι και να έχουμε, όσο καιρό κι’ αν είναι κοντά μας, είναι μέλος της οικογένειάς μας και εμείς οφείλουμε να του ανταποδώσουμε την αγάπη και την αφοσίωση του, όσο περισσότερο μπορούμε!
Δες εδώ πώς σε επηρεάζει θετικά η συγκατοίκηση με ένα ζώο.

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *