Type to search

Ψυχολογία & Ευεξία

Πώς θα δείξεις στον εαυτό σου ότι τον αγαπάς σαν Γαλλίδα

Share

Αν υπάρχει μια γυναίκα που να αποτελεί πηγή έμπνευσης για άλλες γυναίκες σε διεθνές επίπεδο, τότε αυτή σίγουρα θα είναι η Γαλλίδα. Όχι μόνο για τον ανεπιτήδευτο αλλά ταυτόχρονα κομψό τρόπο που ντύνεται, αλλά και για όλη της τη στάση απέναντι στη ζωή. Ακόμη και ο τρόπος που φροντίζει τον εαυτό της και την υγεία της αποτελεί παράδειγμα απλότητας, κούλνες και φυσικότητας. 

Θαυμάζαμε τις Γαλλίδες για το στιλ και την ανεπιτήδευτη κομψότητά τους στο ντύσιμο, στον τρόπο που απολαμβάνουν το φαγητό χωρίς υπερβολές, τη φιλοσοφία τους για τη ζωή. Τώρα έχουμε έναν ακόμα λόγο: για τον τρόπο που αγαπούν και φροντίζουν τον εαυτό τους χωρίς ακρότητες. Τόσο φυσικά και αβίαστα που το ζηλεύουμε γιατί (όπως και να το κάνεις) όλες μας θέλουμε να φαινόμαστε (και να είμαστε) αθεράπευτα κουλ σε αυτή τη ζωή. 

Δεν χρειάζεται να είναι πάντα σε όλα τέλεια

Σίγουρα το Παρίσι δεν είναι μια από τις πιο μεγαλουπόλεις με τους χαλαρότερους ρυθμούς ζωής. Ωστόσο φαίνεται ότι οι Γαλλίδες έχουν βρει μια ισορροπία μεταξύ εργασίας, οικογένειας και προσωπικού χρόνου. Έχοντας κάνει δεύτερη φύση τους το λεγόμενο laissez-faire (άστο να συμβεί, σε ελεύθερη μετάφραση), δεν δίνουν τόση σημασία σε μικροπράγματα, ούτε περιμένουν από τα πράγματα να είναι τέλεια. Η αποδοχή της ατελούς ανθρώπινης φύσης τους και η φυσικότητα με την οποία την αντιμετωπίζουν, τους χαρίζει μια μοναδική γοητεία και τις κάνει αθεράπευτα ανεπιτήδευτες.

Δεν πηγαίνει συχνά στο γυμναστήριο

Ακούγεται παράδοξο δεδομένου το πόσο σημαντική είναι η γυμναστική και η άσκηση για την υγεία, ωστόσο η Γαλλίδα δεν έχει ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να πηγαίνει συχνά γυμναστήριο. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα από μία ώρα κάθε φορά είναι αρκετό. Ένας ενήλικας όμως χρειάζεται τουλάχιστον 30 λεπτά άσκηση την ημέρα, κάθε μέρα για να μπορέσει να παραμένει υγιής. Πώς λοιπόν αναπληρώνει τον χαμένο χρόνο άσκησης; Χωρίς να το καταλαβαίνει: κάνοντας τις μετακινήσεις της με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Μια Γαλλίδα μπορεί να περπατήσει ακόμα και 10 χιλιόμετρα την ημέρα χωρίς να το καταλάβει. Και κάτι ακόμα… Και σε αυτήν την περίπτωση αναγάγει τον χρόνο που αφιερώνει στην άσκηση σε κοινωνική εκδήλωση: Προτιμά να πηγαίνει για τζόκινγκ ή περπάτημα μαζί με φίλους στο πάρκο παρά να κλειστεί μόνη της σε ένα γυμναστήριο. 

Τρώει υγιεινά και με ενσυναίσθηση

Τι σκέφτεσαι όταν ακούς «γαλλική κουζίνα»; Βούτυρο, κρέμα γάλακτος, κρουασάν, σοκολάτα, κρασί, μπαγκέτα, τυριά… Οπωσδήποτε τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι απολύτως υγιεινό, είναι όμως ο τρόπος που οι Γαλλίδες αντιλαμβάνονται το φαγητό που είναι εντελώς διαφορετικός. Επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην εποχικότητα και στην καλή ποιότητα των προϊόντων, με αποτέλεσμα να αλλάζουν συνεχώς συνταγές ανάλογα με την εποχή. Στη Γαλλία είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη η κουλτούρα του φαγητού. Η τροφή δεν αποτελεί μια απλή βιολογική ανάγκη, αλλά έναν τρόπο απόλαυσης και συνεύρεσης με άλλους ανθρώπους ιδιαίτερα με την οικογένεια ή με αγαπημένους φίλους. Εξαιτίας αυτού αποφεύγουν το τσιμπολόγημα, έχουν συγκεκριμένες ώρες που τρώνε τις οποίες κρατούν με ευλάβεια, τρώνε αργά μασώντας εξαντλητικά την μπουκιά τους, αφήνουν τη γεύση του φαγητού να αναπτυχθεί στο στόμα τους πριν καταπιούν. Όλα αυτά κάνουν το φαγητό μια ιεροτελεστία, μια σπονδή στις ανθρώπινες σχέσεις. Κατά συνέπεια τρώνε λίγο και από όλα ενώ χορταίνουν εύκολα.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *