Type to search

Ψυχολογία & Ευεξία

Οι τύποι άντρα που πρέπει να αποφεύγεις αν αναζητάς μόνιμη σχέση

Share

Υπάρχουν κάποιοι άντρες που είναι εντελώς ακατάλληλοι για σχέση. Αν λοιπόν εσύ αναζητάς κάτι πιο σταθερό ή σοβαρό απέφυγε τους πιο κάτω τύπους άντρα. Το μόνο που θα κερδίσεις θα είναι… το χάσιμο του χρόνου σου.

Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος, γι’ αυτό και καλό είναι να μην τον σπαταλάμε με ανθρώπους που δεν αξίζουν όπως οι πιο κάτω τύποι άντρα που θεωρούνται εντελώς ακατάλληλοι για σοβαρή σχέση. Η Τζένα Μπιρτς δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Love Gap» αναλύει ποιοι είναι οι τύποι αντρών που είναι εντελώς ακατάλληλοι για σχέση και πώς θα τους αναγνωρίσουμε. Έτσι δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσουμε ούτε λεπτό παραπάνω!

Τύπος 1ος: Ο Σχεδόν Αγαπημένος 

Ο Σχεδόν Αγαπημένος αποτελεί ένα αίνιγμα. Τις περισσότερες φορές προσπαθεί να σε κρατήσει σε μια απόσταση χρησιμοποιώντας δικαιολογίες που είναι σχεδόν λογικές. Διατηρεί μια επαφή αλλά όχι και πολύ συχνή. Ίσα ίσα να μην τον ξεχάσεις. Σαν να θέλει να σε έχει «καβάτζα» για τη στιγμή που θα είναι… έτοιμος (μπορεί και ποτέ).
Πώς θα τον αναγνωρίσεις:

  • Θα νιώσεις αμέσως ότι έχετε μια φυσική σύνδεση, μια μοναδική επικοινωνία. Να τον αισθανθείς πρώτα φίλο σου και οποιαδήποτε σαρκική επαφή θα έχει δευτερεύοντα ρόλο. Και ενώ στην αρχή θα γοητευτείς από αυτόν το φιλικό δεσμό, στη συνέχεια θα αντιληφθείς ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει πιο κάτω (τουλάχιστον όχι σύντομα, εάν ποτέ).
  • Θα σου προτείνει να βγείτε σε εξόδους που θα νομίζεις ότι είναι ραντεβού όπως π.χ. για φαγητό ή σινεμά, αλλά κατά τη γνώμη του δεν θα είναι. Το δε, φλερτ του θα είναι τόσο αδιόρατο που θα αναρωτηθείς αν σε φλερτάρει ή αν απλώς σου φάνηκε.
  • Μπορεί να κάνετε πράγματα που κάνουν τα ζευγάρια όπως π.χ. να πάτε σούπερ μάρκετ, ή να δείτε έπιπλα ή ακόμα και να παρακολουθήσετε ταινία μαζί ξαπλωμένοι στον καναπέ. Κάποιες φορές μάλιστα αν τον έχεις ανάγκη, μπορεί να τα παρατήσει όλα για να έρθει να σε βρει. Ωστόσο αν έρθετε τόσο κοντά ώστε να μοιάζει με σχέση, τότε θα εξαφανιστεί (μέχρι να περάσει αρκετός καιρός, οπότε θα εμφανιστεί ξανά).
  • Μπορεί να φέρεται τόσο έντονα ως σύντροφός σου ώστε όλοι σου οι φίλοι να νομίζουν ότι πράγματι έχετε σχέση. Ωστόσο ο ίδιος το αρνείται. 

Θα μπορέσετε ποτέ να είστε μαζί;
Δεν είναι απίθανο αν έχεις πολύ υπομονή και πολύ χρόνο να διαθέσεις. Αλλιώς γράψτον στην κατηγορία «Φίλος» και κέρδισε την ψυχική σου ηρεμία.

Τύπος 2ος: Ο Χουντίνι

Ενώ ο Σχεδόν Αγαπημένος φροντίζει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να παραμένει στη ζωή σου, ο τύπος Χουντίνι μια μέρα απλώς θα εξαφανιστεί.
Πώς θα τον αναγνωρίσεις:

  • Υψώνει τείχη ανάμεσά σας κρύβοντας και μην εκφράζοντας τα συναισθήματά του. Συχνά μάλιστα υπεκφεύγει.
  • Γνωρίζεις ότι είναι έτοιμος να κάνει (ή μόλις έκανε) κάποια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του όπως π.χ. να αλλάξει δουλειά, να μετακομίσει σε άλλη πόλη κ.ά. Φροντίζει μάλιστα να αναφέρει συχνά το πόσο αυτό θα επηρεάσει τη σχέση σας.  
  • Προσπαθεί πολύ να χαρεί για τις επιτυχίες σου, αλλά είναι απογοητευμένος και εκνευρισμένος που δεν καταφέρνει να επιτύχει τους στόχους του.

Θα μπορέσετε ποτέ να είστε μαζί;
Ο τύπος Χουντίνι δεν θεωρεί ότι χρειάζεται να σου εξηγήσει για ποιους λόγους πρέπει να φύγει. Απλώς φεύγει. Μπορεί να θεωρεί ότι δεν είναι έτοιμος για μια σούπερ σχέση ή μπορεί να νιώθει ότι δεν είναι αρκετά καλός για σένα. Όπως και νά ‘χει πιστεύει ότι η σχέση σας δεν θα έχει μέλλον, και μάλλον έχει δίκιο. Πάτα delete και προχώρα στον επόμενο.

Τύπος 3ος: Ο Συγγνώμη Αλλά Δεν Είμαι Ακόμα Έτοιμος

Πρόκειται ίσως να σου προκαλέσει τη μεγαλύτερη απογοήτευση και αυτό γιατί φαίνεται ιδανικός. Είναι ο τύπος Συγγνώμη Αλλά Δεν Είμαι Ακόμα Έτοιμος. Είναι ο καλύτερός σου φίλος, ο πιο γλυκός εραστής, το πρόσωπο που νιώθεις πιο έμπιστο από οποιοδήποτε άλλον. Πιστεύεις ότι έχετε την καλύτερη επικοινωνία και ότι είστε πλασμένοι για να είστε μαζί. Αλλά… Κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει ζήσει αρκετά, δεν είναι ώριμος αρκετά, δεν είναι έτοιμος αρκετά για μια σοβαρή σχέση. Και αυτό το «αρκετά» τον κάνει να δειλιάζει ειδικά μάλιστα εάν εσύ έχεις περισσότερες εμπειρίες από αυτόν.
Πώς θα τον αναγνωρίσεις: 

  • Τεστάρει τις αντοχές και τις ανοχές σου ζητώντας σου διάφορα παράξενα ώστε να σε έχει κοντά του αλλά ταυτόχρονα να κάνει και τη ζωή του όπως π.χ. να έχετε ανοιχτή σχέση όπου θα μπορείτε να βλέπετε και άλλους, ή να μην βάλετε κάποιου είδους «ταμπέλα» στη σχέση σας (αν δηλαδή είναι φιλική, ερωτική ή άλλη). 
  • Σου ζητά να χωρίσετε αλλά θέλει να μείνετε «φίλοι». Έτσι έχει το δικαίωμα επικοινωνεί μαζί σου όποτε θέλει για να «επιβλέπει» τη ζωή σου ή ακόμα και να σε βομβαρδίζει με τηλεφωνήματα, μέιλ και μηνύματα προκειμένου να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον ξεχάσεις.

Θα μπορέσετε ποτέ να είστε μαζί;
Πρόκειται ίσως για την χειρότερη περίπτωση που θα συναντήσεις. Ενώ ξέρεις τι θέλεις και πώς νιώθεις, και ενώ καταλαβαίνεις πώς νιώθει και ο άλλος για σένα ωστόσο ο Συγγνώμη Αλλά Δεν Είμαι Ακόμα Έτοιμος δεν είναι σε θέση να δεσμευτεί. Πώς να το κάνουμε… Δεν είναι ακόμα έτοιμος! Θα μπορούσατε να έχετε μια υπέροχη, εξαιρετική σχέση αλλά δυστυχώς το τάιμινγκ δεν είναι το σωστό.
Δες εδώ ποια σημάδια στο ραντεβού αποκαλύπτουν αν η σχέση σας έχει μέλλον. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *