Type to search

Ψυχολογία & Ευεξία

Οι πιο συνηθισμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις και τι μπορεί να σημαίνουν

Share

Δεν θα υπήρχε το βιβλίο ή η ταινία «50 αποχρώσεις του γκρι» εάν δεν υπήρχαν τόσες γυναίκες που επιθυμούσαν να ζήσουν ένα έρωτα τόσο ιδιαίτερο και ακραίο όπως αυτός του κυρίου Γκρέι και της Άννας. Ή που δεν είχαν φαντασιωθεί αυτές τις εναλλαγές των ρόλων, τα δεσίματα, τα σεξουαλικά παιχνίδια. Γι’ αυτό πριν βιαστείς να καταδικάσεις τις σεξουαλικές σου φαντασιώσεις, μάθε πώς τις ίδιες μοιράζονται με εσένα πολλές γυναίκες και άντρες σε όλο τον κόσμο. 

Η σεξουαλική σου φαντασίωση είναι ότι… κάνεις έρωτα με δύο παρτενέρ.

Τι μπορεί να σημαίνει: Πρόκειται για μια από τις πιο διαδεδομένες σεξουαλικές φαντασιώσεις, αφού υπολογίζεται ότι αφορά περίπου το 89% των ανθρώπων. Σύμφωνα με τη Dr. Jayne Guyn, Ph.D., RD, και συγγραφέα του βιβλίου «Too Busy to Get Busy», αυτή η φαντασίωση έχει να κάνει με την αφθονία, έχεις περισσότερους συντρόφους από όσους χρειάζεσαι πραγματικά. «Η ψυχολογική βάση έγκειται στην σεξουαλική έλλειψη που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες και άντρες. Η αίσθηση της έλλειψης αυτής αντισταθμίζεται από πολλά χέρια, στόματα και σώματα». 

Η σεξουαλική σου φαντασίωση είναι ότι… είσαι αφέντρα ή σκλάβα. Κυριαρχία ή υποταγή.

Τι μπορεί να σημαίνει: Μαστίγια, αλυσίδες δεσίματα, πειθαρχία, κυριαρχία, σαδισμός, μαζοχισμός! Ατελείωτα παιχνίδια όπου οι ρόλοι εναλλάσσονται και κερδίζει η σεξουαλική ποικιλία. Ποτέ ο έρωτας δεν ήταν τόσο πολύπλοκος και θεατρικός. Μπορεί να σου φαίνεται ακραία, ωστόσο πρόκειται για μια από τις τρεις πιο συνηθισμένες φαντασιώσεις. «Η σεξουαλική βάση της κυριαρχίας είναι παιδική ανωριμότητα (θα πάρω αυτό που θέλω)» λέει η Dr. Guyn. «Ενώ στις φαντασιώσεις της υποταγής είναι το “είμαι εντελώς αδύναμος και απροστάτευτος και εσύ μου προσφέρεις την ασφάλεια”». Τώρα όσον αφορά το ποιον ρόλο φαντασιώνεσαι ότι παίζεις: Συνήθως όσοι ζουν με πολύ αυστηρά χρονοδιαγράμματα διεγείρονται από τους υποτακτικούς ρόλους, ενώ όσοι νιώθουν να τους πνίγει το χάος της δουλειάς τους και ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τίποτα γύρω τους προτιμούν τους πιο αυστηρούς και κυριαρχικούς ρόλους.

Η σεξουαλική σου φαντασίωση είναι ότι… είσαι δεμένη με σκοινιά ή χειροπέδες.

Τι μπορεί να σημαίνει: Το δέσιμο και η πειθαρχία σημαίνει ότι ένα άτομο έχει παραδώσει τον απόλυτο έλεγχο σε ένα άλλο. Το δέσιμο δηλώνει τον φυσικό περιορισμό του σώματος ενώ η πειθαρχία τους ψυχολογικούς περιορισμούς. «Η πειθαρχία έχει να κάνει με τον έλεγχο των συμπεριφορών κάποιου, τι επιτρέπεται να πει ή να κάνει μέσω των κανόνων και των τιμωριών. Υπό μία έννοια πειθαρχία είναι η πλήρης παράδοση σώματος και πνεύματος σε κάποιον άλλο». 

Η σεξουαλική σου φαντασίωση είναι ότι… κάνεις σεξ με κάποιον του ίδιου φύλου με σένα.

Τι μπορεί να σημαίνει: Θεωρείς ότι είσαι ετεροφυλόφιλος/η. Τότε γιατί έχεις αυτές τις φαντασιώσεις ότι κάνεις σεξ με κάποιον του ίδιου φύλου με σένα; Μήπως αυτό σημαίνει ότι είσαι ομοφυλόφιλος/η; «Επειδή οι γυναίκες μαθαίνουν από μικρή ηλικία να καταπιέζουν τις ερωτικές τους επιθυμίες -ακόμη και όταν βρίσκονται σε μια ερωτική σχέση-, πολλές γυναίκες φαντασιώνονται έναν παρτενέρ ο οποίος “ξέρει πώς να ευχαριστήσει μια γυναίκα” (μια άλλη γυναίκα δηλαδή) αντί να μάθουν πώς να επικοινωνήσουν με τον άντρα σύντροφό τους ώστε να εκφράσουν τις ερωτικές επιθυμίες τους» λέει η Dr. Guyn. «Όμως και οι άντρες φαντασιώνονται ότι κάνουν σεξ με άλλους άντρες. Νομίζουν ότι ένας άλλος άντρας θα είναι πιο διαισθητικός, καταρτισμένος και ικανός να τους προσφέρει απόλαυση, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του στοματικού έρωτα».

Η σεξουαλική σου φαντασίωση είναι ότι… κάνεις σεξ σε δημόσιο χώρο.

Τι μπορεί να σημαίνει: Αγαπημένο θέμα σε πολλές ταινίες, σήριαλ και βιβλία είναι το σεξ σε τοποθεσίες όπου μπορεί να γίνει κάποιος εύκολα αντιληπτός. «Οι περισσότερες από αυτού του είδους τις φαντασιώσεις πυροδοτούνται από το ίδιο πράγμα: μια διάθεση περιπέτειας και την διέγερση που φέρνει ο κίνδυνος ότι κάποιος μπορεί να σε βλέπει ή να σε αντιληφθεί. Αυξάνεται δηλαδή η ερωτική επιθυμία εξαιτίας του ρίσκου που παίρνεις και του φόβου που επιφέρει αυτό». Συχνά συναισθήματα όπως ο φόβος και ο θυμός εκλαμβάνονται λανθασμένα ως σεξουαλική διέγερση επειδή διεγείρουν το σώμα μας, κάνουν την καρδιά μας να χτυπά δυνατότερα και την αναπνοή μας να βαραίνει.

Η σεξουαλική σου φαντασίωση είναι ότι… βλέπεις άλλους να κάνουν σεξ χωρίς να το ξέρουν.

Τι μπορεί να σημαίνει: Αυτού του είδους οι φαντασιώσεις είναι ιδιαίτερα ελκυστικές επειδή αλλάζουν τη «διαδικασία» του σεξ προσφέροντας μια διαφορετική εμπειρία. Περιέργεια και ευχαρίστηση  αυξάνονται επειδή ξαφνικά έχεις την ευκαιρία να κάνεις κάτι άλλο από αυτό που κάνεις συνήθως. 

Η σεξουαλική σου φαντασίωση είναι ότι… συμμετέχεις σε όργιο.

Τι μπορεί να σημαίνει: Μπορεί να ντρέπεσαι γι’ αυτό ή και να θεωρείς ότι δεν είναι φυσιολογικό, ωστόσο είναι μια ιδιαίτερα συνηθισμένη φαντασίωση για την πλειοψηφία των ανθρώπων αντρών και γυναικών. «Έχουμε μάθει ότι το σεξ είναι η απόλυτη έκφραση του έρωτα και της οικειότητας. Όποτε λοιπόν νιώθουμε σεξουαλική διέγερση από κάποιον άλλο και όχι από τον συνηθισμένο μας σύντροφο, προσπαθούμε να καταπιέσουμε αυτό το συναίσθημα, να το κάνουμε να εξαφανιστεί γιατί μας μπερδεύει και μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Αυτό όμως το κάνει ακόμα πιο δυνατό. Όσο περισσότερο προσπαθούμε να το καταπιέσουμε τόσο περισσότερο το δυναμώνουμε». Σε μια μονογαμική κοινωνία το ερωτικό όργιο είναι θέμα απαγορευμένο και ταμπού και γι’ αυτό ανάβει ακόμα περισσότερο την σεξουαλική διάθεση. Για πολλούς η φαντασίωση αυτή έχει να κάνει με το ξελόγιασμα από πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, να είσαι το κέντρο της προσοχής και της απόλαυσης. 

Η σεξουαλική σου φαντασίωση είναι ότι… κάνεις σεξ με κάποιον που δεν επιτρέπεται.

Τι μπορεί να σημαίνει: Μπορεί στη φαντασίωσή σου να είναι κάποιος συνάδελφός σου, το αφεντικό σου ή ένας παντρεμένος/η φίλος/η σου. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι η φαντασίωση προσφέρει ένα είδους ευχαρίστησης και απόλαυσης χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο. Όσο υψηλότερες και πιο απαγορευμένες οι σεξουαλικές επιθυμίες τόσο πιο ικανοποιημένος νιώθει κάποιος γιατί μπορεί να «έχει» το αντικείμενο του πόθου του. Στην φαντασία μας υπάρχει απόλυτη ασφάλεια, όλα επιτρέπονται και τίποτα δεν είναι λάθος, κακό ή ανήθικο. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *