Type to search

Ψυχολογία & Ευεξία

Κινέζικη Πρωτοχρονιά: Ευκαιρία για ανανέωση στο σπίτι με τα χρώματα της νέας χρονιάς

Share

Φέτος η Κινέζικη Πρωτοχρονιά πέφτει στις 12 Φεβρουαρίου. Ας υποδεχτούμε το Έτος του Βουβαλιού με τις συμβουλές της Ευθυμίας Α. Μισιρλή, Μηχανολόγου-Μηχανικού και Ειδικού σύμβουλου Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui ώστε να ανανεώσουμε το σπίτι μας για να έχουμε θετική ενέργεια όλη τη χρονιά!

Η νέα χρονιά θεωρείται μια ιδιαίτερα τυχερή χρονιά

Η ημερομηνία της κινέζικης πρωτοχρονιάς δεν είναι σταθερή, επειδή το κινέζικο ημερολόγιο είναι σεληνιακό. Το 2021 πέφτει στις 12 Φεβρουαρίου και θα μπούμε στη χρονιά του Βουβαλιού (μπορεί να το συναντήσεις και σαν Βόδι) του Μετάλλου. Πρόκειται για το δεύτερο στη σειρά των ζωδίων στην κινέζικη αστρολογία και προβλέπεται να είναι μια αρκετά τυχερή χρονιά. Το Βουβάλι αντιπροσωπεύει την επιμέλεια, την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία.

Ευκαιρία να ανανεώσουμε το σπίτι μας για θετική ενέργεια

Ποιος δεν θέλει να κατοικεί σε ένα σπίτι που να αποπνέει ηρεμία, θετική ενέργεια και καλή διάθεση; Ρητορική η ερώτηση! Δες λοιπόν πώς μπορείς να ανανεώσεις τον χώρο σου σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι ώστε να είσαι σε αρμονία με τη νέα χρονιά του Βουβαλιού του Μετάλλου. Η Ευθυμία Μισιρλή μας προσφέρει τις πολύτιμες συμβουλές της!

Το χρώμα έχει σημασία

Εάν αποφασίσουμε να κάνουμε ολική ανακαίνιση του σπιτιού ή του γραφείου μας ή απλώς θέλουμε να δώσουμε μια πνοή φρεσκάδας και ανανέωσης είναι σημαντικό να επιλέξουμε τα κατάλληλα χρώματα για κάθε πλευρά του χώρου μας, σύμφωνα με τις αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui. Τα χρώματα έχουν έντονη επίδραση στην ατμόσφαιρα ενός δωματίου, καθώς επηρρεάζουν την ροή της ενέργειας Τσι ανάλογα με την απόχρωση και την έντασή τους. Σε γενικές γραμμές επιλέγουμε φωτεινές αποχρώσεις για πιο δραστήρια γιανγκ ενέργεια και πιο απαλά χρώματα για πιο ήρεμη, αρμονική γιν ενέργεια.

Συμβουλές διακόσμησης με άρωμα Φενγκ Σούι για μια ξεχωριστή χρονιά

Φέτος που είναι η χρονιά του Βοδιού του Μετάλλου φροντίζουμε να τοποθετήσουμε στην κάθε μια από τις πλευρές του χώρους μας, τα χρώματα που θα ενισχύσουν ή αντίστοιχα θα εξομαλύνουν τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία. Τα προτεινόμενα χρώματα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε υφάσματα, χαλιά, διακοσμητικά ή πίνακες στον επαγγελματικό ή οικιακό μας χώρο.

  • Στη νοτιοανατολική, στη βορειοδυτική, στη νότια και τη βόρεια πλευρά του χώρου μας ενισχύουμε το στοιχείο του νερού  χρησιμοποιώντας το μαύρο και το μπλε χρώμα ενώ αποφεύγουμε το στοιχείο της φωτιάς δηλαδή τα χρώματα του κόκκινου, του μωβ και του πορτοκαλί.
  • Στο κέντρο του χώρου βάζουμε αποχρώσεις του χρυσού, του ασημί και του χάλκινου που αντιστοιχούν στο στοιχείο του μετάλλου και παράλληλα φροντίζουμε να μην υπάρχει κόκκινο χρώμα σε αυτό το κέντρο ευημερίας,
  • Στη νοτιοδυτική, τη βορειοανατολική και τη δυτική πλευρά του χώρου μας επιλέγουμε να ενισχύσουμε το στοιχείο της φωτιάς και της γης τοποθετώντας κόκκινο χρώμα (και τις αποχρώσεις του όπως τις περιγράφουμε παραπάνω) όπως επίσης κίτρινο, μπεζ και σοκολατί.
  • Τέλος στα ανατολικά ενισχύουμε το στοιχείο του ξύλου χρησιμοποιώντας το πράσινο χρώμα σε όποια απόχρωση μας αρέσει και ταιριάζει καλύτερα στον επαγγελματικό ή οικιακό μας χώρο.

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *