Type to search

Ψυχολογία & Ευεξία

Γνωρίζεις άραγε το EQ σου; Κάνε το τεστ!

Share

Ενδεχομένως γνωρίζεις το IQ, το δείκτη νοημοσύνης που μετρά την ευφυΐα. Τι γίνεται όμως με το EQ ή αλλιώς δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης που δείχνει τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας; 

Σύμφωνα με τους ειδικούς o δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) μπορεί σε μεγάλο βαθμό να ευθύνεται για τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή. Το πλέον ενθαρρυντικό όμως είναι, ότι το EQ εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της ζωής μας, αρκεί να προσπαθήσουμε. Μάθε λοιπόν πόσο καλά καταλαβαίνεις τους άλλους και τον εαυτό σου κι ακόμη ανακάλυψε τα δυνατά και αδύνατα σημεία της προσωπικότητάς σου με τη βοήθεια του πιο κάτω τεστ.

Οι φίλοι σου είναι:

 1. Διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι που τους γνώρισες σε διαφορετικές περιόδους της ζωής σας.
 2. Λίγοι και εκλεκτοί.

Το πιθανότερο είναι ότι την Κυριακή το απόγευμα:

 1. Θα ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου στα κοινωνικά δίκτυα, άλλωστε πέρασες πολύ ωραία με τους φίλους σου το Σαββατοκύριακο. 
 2. Θα χαζέψεις τις ειδήσεις στο ίντερνετ.

Γυμνάζεσαι:

 1. Ακολουθώντας ομαδικά προγράμματα στο γυμναστήριο.
 2. Καλύτερα μόνη στο σπίτι.

Διοργανώνεις πάρτι – έκπληξη για μια φίλη. Επιλέγεις:

 1. Ένα νέο μέρος που την είχες ακούσει να λέει ότι θέλει να πάει.
 2. Το αγαπημένο της στέκι. 

Ο διπλανός σου στο αεροπλάνο προσπαθεί να πιάσει τη συζήτηση ανοίγοντας ένα βαρετό θέμα. Εσύ:

 1. Υποκύπτεις. Άλλωστε σου φαίνεται λίγο φοβισμένος.
 2. Τον αποφεύγεις και διαβάζεις το βιβλίο σου. 

Σου επέστρεψαν κάποια χρήματα που σου χρωστούσαν. Τα ξοδεύεις:

 1. Κάνοντας το τραπέζι σε φίλους σου.
 2. Αγοράζοντας το μικροέπιπλο που πάντα ονειρευόσουν.

Το αγαπημένο σου ραντεβού είναι:

 1. Με άτομα που σου αρέσουν και θέλεις να βγείς μαζί τους..
 2. Με ένα μόνο άτομο που θα ξεχωρίσεις και θα κανονίσεις μια έξοδο μαζί του.

Η κομμώτριά σου σου προτείνει μια αλλαγή. Εσύ:

 1. Της ζητάς φωτογραφίες ώστε να καταλάβεις τι εννοεί.
 2. Τη διακόπτεις λέγοντας: «Κόψτε μόνο τις άκρες!».

Τα αποτελέσματα

Περισσότερα 1

Είσαι ικανή στις διαπροσωπικές σχέσεις.
Σου είναι ιδιαίτερα εύκολο να συνδεθείς συναισθηματικά με τους άλλους. Έχεις μια εξαιρετική ικανότητα να τους καταλαβαίνεις και να συμπάσχεις μαζί τους γι’ αυτό και είσαι ιδιαίτερα αγαπητή. Στην επαγγελματική σου ζωή οι συνάδελφοί σου μαζεύονται γύρω από το γραφείο σου και φλυαρείτε για όλα, ενώ όλοι φαίνεται να σε γνωρίζουν με το μικρό σου όνομα. Εξαιτίας της εξωστρεφούς σου προσωπικότητας είσαι αρκετά τυχερή και διακρίνεις πάντα τις ευκαιρίες. Προσπάθησε ωστόσο να καλλιεργήσεις και ένα πιο σοβαρό προφίλ αλλιώς οι προϊστάμενοί σου δεν θα σε θεωρήσουν αρκετά έμπιστο και ικανό άτομο και ενδεχομένως θα είναι πιο δύσκολο να αναρριχηθείς επαγγελματικά. Στην προσωπική σου ζωή πρόσεξε μήπως τελικά προσφέρεις στους άλλους πολύ περισσότερα από όσα μπορείς, κάτι που τελικά σε εξαντλεί. 

Περισσότερα 2

Γνωρίζεις πολύ καλά τον εαυτό σου.
Χάρη στο χρόνο που αφιερώνεις στον εαυτό σου γνωρίζεις πολύ καλά τις φωτεινές και σκοτεινές στιγμές σου, είσαι σε επαφή με τις βαθύτερες επιθυμίες και προσδοκίες σου, ξέρεις τι θέλεις να επιτύχεις και έτσι δεν σπαταλάς το χρόνο και την ενέργειά σου κάνοντας πράγματα που δεν σε εκφράζουν. Στην επαγγελματική σου ζωή αυτό σου χαρίζει μεγάλη αυτοπεποίθηση και επαγγελματισμό κάνοντάς σε χρήσιμη και απαραίτητη, όχι όμως και ιδιαίτερα φιλική και κοινωνική. Στην προσωπική σου ζωή -ακριβώς επειδή γνωρίζεις τόσο καλά τις δυνατότητες και τις προτιμήσεις σου- τείνεις να αποφεύγεις καταστάσεις χωρίς καν να τις δοκιμάσεις. Θα σου έκανε όμως καλό πότε-πότε να τολμούσες και νέα πράγματα τα οποία ενδεχομένως να εμπλούτιζαν τις ικανότητές σου. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *