Type to search

Ψυχολογία & Ευεξία

Φέρε πλούτο και ευημερία στη ζωή σου με τα tips του Φενγκ Σούι

Share

Τι μου φέρνει το μέλλον; Θα μπορέσω να τα βγάλω πέρα οικονομικά; Πώς θα ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου; Όλους μας μας έχουν απασχολήσει αυτά τα ερωτήματα. Η Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui μας προσφέρει τις συμβουλές της για να προσκαλέσουμε την ευημερία και τον πλούτο στο σπιτικό μας.

Η ευημερία και ο πλούτος αποτελούν καθολική επιθυμία όλων των ανθρώπων στην γη καθώς τα υλικά αποκτήματα είναι μια από τις στοιχειώδεις ανθρώπινες επιθυμίες. Το feng shui δια μέσου των αιώνων αντανακλά την τάση των κινέζων -απο τους οποίους ξεκίνησε πριν 5000 χρόνια- για συσσώρευση πλούτου με εξαιρετική επιτυχία καθώς σήμερα η Κίνα θεωρείται η δεύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη. Περνώντας απο γενιά σε γενιά το feng shui του πλούτου συνεχίζει να εφαρμόζεται με ζήλο απο τις σύγχρονες γενιές.

Πλούτος και ευτυχία είναι πράγματα διαφορετικά

Προσωπικά πιστεύω οτι ο πλούτος δεν συνδέεται απαραίτητα με την ευτυχία που είναι το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο. Αν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχουμε, το σύμπαν θα συνεχίσει να μας φέρνει ό, τι χρειαζόμαστε. Μπορεί να μην ικανοποιήσουμε όλα μας τα θέλω σε αυτή τη ζωή, αλλά όσο έχουμε όσα χρειαζόμαστε, δεν θα ζούμε έχοντας όσα ακριβώς θέλουμε;Χωρίς να είμαστε πλεονέκτες και προσπαθώντας για την γενικότερη ευημερία της ζωής αλλά και της ψυχής μας εφαρμόζουμε τους 3 βασικούς κανόνες του feng shui για τον πλούτο. 

Οι 3 βασικοί κανόνες του Φενγκ Σούι για πλούτο και ευημερία

H περιοχή του πλούτου του Ba Gua σύμφωνα με το feng shui βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του οικιακού ή επαγγελματικού χώρου μας. Ειδικά σε αυτή την νοτιοανατολική πλευρά:

1. Χρησιμοποιούμε  χρώματα του στοιχείου της φωτιάς & του νερού.

Αποχρώσεις του μπλε, μοβ, πορτοκαλί και κόκκινου είναι εξαιρετικά ευοίωνες για αυτήν τη νοτιοανατολική πλευρά του χώρου μας, η οποία επίσης φροντίζουμε να έχει πολύ καλό φωτισμό έτσι να είναι όσο το δυνατό πιο ομαλή η ροή της ενέργειας Τσι στον χώρο.

2. Ενισχύουμε το στοιχείο της νοτιανατολικής πλευράς που είναι το ξύλο.

Το στοιχείο του ξύλου αντιπροσωπεύεται από όλα τα φυτά και γενικά τα διακοσμητικά και τα έπιπλα από ξύλο αλλά και το στοιχείο του νερού που παράγει το ξύλο. Θα πρέπει να προσέξουμε όμως την ποσότητα ή το μέγεθος των αντικειμένων που βάζουμε ακόμα και εάν ανήκουν στα παραπάνω στοιχεία, γιατί οι υπερβολές δεν είναι καλές. Μπορούμε να τοποθετήσουμε ανθοφόρα φυτά με μεγάλα πράσινα φύλλα (όχι λογχοειδή) ή λουλούδια σε βάζο τα οποία προσέχουμε να είναι πάντα φρέσκα και χρησιμοποιούμε πινελιές πράσινου και καφέ χρώματος σε όλες τους τις αποχρώσεις σε πίνακες, ταπετσαρία, μοκέτα ή χαλί.

3. Τοποθετούμε έναν κρύσταλλο αμέθυστο ή κιτρίνη ή πυρίτη ή αιματίτη

Αφού καθαρίσουμε ενεργειακά τον αγαπημένο μας κρύσταλλο αμέθυστο ή κιτρινίτη ή πυρίτη ή αιματίτη με αλάτι Ιμαλαίων ή χοντρό αλάτι θαλάσσης μπορούμε να τον τοποθετήσουμε στα νοτιοανατολικά. Επίσης πάλι στα ΝΑ μπορούμε να τοποθετήσουμε εάν το επιθυμούμε, κλασσικά κινέζικα σύμβολα του πλούτου feng shui που χρησιμοποιούν και οι Κινέζοι στα σπίτια τους όπως ο χαμογελαστός Βούδας, ο βάτραχος με τα τρία πόδια, το συντριβάνι, η χελώνα ή ο δράκος. Ειδικά για το συντριβάνι πάντως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τοποθέτησή του καθώς η λάθος θέση του μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια χρημάτων.

Δεν ξεχνάμε!

Το Φενγκ Σούι επιζητά την αρμονία και την ισορροπία στον χώρο. Αν ο συνδυασμός των αντικειμένων και των χρωμάτων γίνει αρμονικά και με προσοχή, και εφαρμόσουμε ολοκληρωμένη χωροθεσία σύμφωνα με το feng shui, η επίδραση τους στην ζωή μας μπορεί να είναι πραγματικά ευεργετική.

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr,  

https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *