Type to search

Ψυχολογία & Ευεξία

Απέκτησε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση με αυτές τις Φενγκ Σούι συμβουλές

Share

Πόσο εκτιμάς και αγαπάς τον εαυτό σου; Μην βιάζεσαι να απαντήσεις. Σκέψου πόσες φορές έκανες άσχημες σκέψεις για σένα και αμφισβήτησες τις ικανότητές σου, πόσο πολύ δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς αυτό που είσαι με τις καλές και κακές σου πλευρές. Ναι, η αυτοεκτίμηση δεν είναι δεδομένη! Αν προσπαθείς συνειδητά να το αλλάξεις αυτό, τότε το Φενγκ Σούι μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειές σου. Η κ. Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui μας προσφέρει τις συμβουλές της.

«Πριν μπορέσεις να αγαπήσεις κάποιον άλλο, πρέπει πρώτα ν’ αγαπήσεις πραγματικά τον εαυτό σου». Μια φράση που ακούμε και λέμε συχνά όμως για πολλούς ανθρώπους, το να αγαπούν τον εαυτό τους και να έχουν αυτοεκτίμηση δεν είναι τόσο εύκολο.

Τι μας επηρεάζει και δεν έχουμε αυτοεκτίμηση

Τα γεγονότα που συνέβησαν στην παιδική μας ηλικία, ο τρόπος που μας αντιμετώπισαν οι γονείς μας, το πόσο εύκολα κάνουμε φιλίες, η εργασία μας, η εξωτερική μας εμφάνιση είναι στοιχεία που διαμορφώνουν, πολλές φορές με άσχημο τρόπο, την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και αποτελούν το κριτήριο για να τον συγκρίνουμε δυσμενώς σε σχέση με τους άλλους γύρω μας.
Διώξε την αρνητική ενέργεια από τον χώρο σου με το Φενγκ Σούι

3 συμβουλές Φενγκ Σούι για να αυξήσουμε την αυτοεκτίμησή μας

Οι πιο κάτω Φενγκ Σούι συμβουλές σχετίζονται με τους παραπάνω τομείς της ζωής μας -και που ενεργειακά υπάρχουν στον χώρο μας- και θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση, την δημοτικότητά μας στους φίλους και τους συνεργάτες μας ενώ θα ενεργοποιήσουν το ερωτικό/συναισθηματικό κομμάτι της ζωής μας.

1. Επισκευάζουμε οτιδήποτε είναι χαλασμένο, απορρίπτουμε ό,τι δεν λειτουργεί πια και απομακρύνουμε έπιπλα και διακοσμητικά που μας κάνουν να αισθανόμαστε δυσάρεστα

Όπως επιθυμούμε να λειτουργούν όλα τέλεια στην ζωή μας, έτσι θα πρέπει να λειτουργούν όλα τέλεια και στον χώρο μας, στο σπίτι ή το γραφείο μας ώστε να μην μπλοκάρεται η πορεία μας προς την άνοδο και την εξέλιξη. Γι’ αυτό επισκευάζουμε ότι δεν λειτουργεί, ή το αφαιρούμε τελείως από τον χώρο μας εάν δεν επιθυμούμε να μπούμε σε αυτή την διαδικασία.
Πολλές φορές  στα δωμάτια του σπιτιού μας υπάρχουν αντικείμενα και έπιπλα που έχουμε στην κατοχή μας λόγω υποχρέωσης. Είτε επειδή κληρονομήσαμε κάτι που δεν ταιριάζει με το προσωπικό μας γούστο, είτε αισθανόμαστε ένοχοι για ένα δώρο φίλου που κρατήσαμε αλλά στην πραγματικότητα δεν θα επιλέγαμε ποτέ εμείς οι ίδιοι, είτε κρατάμε αντικείμενα από ένα ενδεχομένως δυσάρεστο παρελθόν. Όλα αυτά μας επιβαρύνουν ενεργειακά χωρίς καλά-καλά να το καταλαβαίνουμε.
Επηρεάζουν την καλή μας διάθεσή και την επιθυμία μας για να εκφράσουμε τα δικά μας θέλω και ανάγκες σχετικά με τους στόχους μας στην ζωή. Γι’αυτό χρειάζεται ή να τα αποθηκεύσουμε ή να τα διαμορφώσουμε ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο πριν τα ενσωματώσουμε στον χώρο που ζούμε έτσι ώστε αντικρύζοντάς τα να αισθανόμαστε χαρά, ευφορία και την θετική τους ενέργεια.

2. Ενεργοποιούμε την νοτιοδυτική πλευρά της κρεβατοκάμαρας που είναι η περιοχή της αγάπης και του έρωτα

Τοποθετούμε διακοσμητικά ιδανικά απο υλικά του στοιχείου της γης όπως το κεραμικό και η πορσελάνη σε ζευγάρια:

  • Δύο λουλούδια σε ίδιο μέγεθος σε γυάλινο βάζο
  • Δύο μικρές πάπιες μανδαρίνους (που συμβολίζουν τον απόλυτο έρωτα, καθώς ζευγαρώνουν μόνο μια φορά στην ζωή τους)
  • Δύο διακοσμητικά σε σχήμα καρδιάς

Εάν θέλουμε να υποδεχτούμε έναν καινούριο έρωτα στην ζωή μας καλό θα είναι να ενεργοποιήσουμε την ανατολική πλευρά του χώρου (ή της κρεβατοκάμαρας) τοποθετώντας ένα -αληθινό ή υφασμάτινο (ιδανικά μεταξωτό) φυτό- όπως ο υάκινθος ή η βιολέτα και φυσικά παιώνιες, το λουλούδι της αγάπης σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.

3. Ενισχύουμε την Νότια πλευρά του χώρου μας

Σύμφωνα με τον χάρτη Bagua Φενγκ Σούι η Νότια πλευρά στο σπίτι ή το γραφείο μας αντιπροσωπεύει την κοινωνική αναγνώριση, τη φήμη μας, την αποδοχή μας από τους φίλους και γενικά τον κοινωνικό μας περίγυρο. Σε αυτό το τομέα του χώρου μας κυριαρχεί το στοιχείο της Φωτιάς το οποίο όμως «καταστρέφει» το στοιχείο του Νερού που αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά μας. Για να εξομαλύνουμε την παραπάνω διαδικασία θα ενσωματώσουμε το στοιχείο του ξύλου (που ενισχύει/τροφοδοτείται από το νερό) σε εκείνο το σημείο με την προσθήκη κάποιου φυτού, λουλουδιού σε κόκκινο ή λευκό χρώμα και την τοποθέτηση ξύλινων διακοσμητικών.

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Δες εδώ τη συνέντευξη της κ. Μισιρλή όπου μιλά για το Φενγκ Σούι και πώς μας επηρεάζει. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *