Type to search

Ψυχολογία & Ευεξία

Διώξε την αρνητική ενέργεια από τον χώρο σου με το Φενγκ Σούι

Share

Ο χώρος που ζούμε ή εργαζόμαστε θέλουμε να μας «αγκαλιάζει» με στοργή, να μας βοηθήσει να αναζωογονηθούμε ψυχικά και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας με θετική ενέργεια, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές δυσκολίες. Συχνά όμως νιώθουμε να μας «πνίγει» η αρνητική ενέργεια και η παραμονή μας εκεί είναι κουραστική. Η κ. Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui μας εξηγεί πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την θετική ενέργεια του χώρου μας και πώς να διώξουμε την αρνητική ενέργεια με τις αρχές του Φενγκ Σούι.

Κάποιες φορές, ακόμα και αν έχουμε εφαρμόσει τις αρχές της ευνοϊκής χωροθεσίας Φενγκ Σούι έτσι ώστε να ενισχύσουμε την ροή της θετικής ενέργειας Τσι στον οικιακό ή εργασιακό μας χώρο, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τελείως την εισροή της αρνητικής ενέργειας Σα (Sha). Αυτό είναι αρκετά λογικό δεδομένου αφενώς ότι όλοι μας βιώνουμε άσχημες καταστάσεις στη ζωή μας και αφετέρου ότι συχνά στο άμεσο περιβάλλον μας υπάρχουν πολλά αρνητικά άτομα. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να διώξουμε την αρνητική ενέργεια με το Φενγκ Σούι.

Διώχνουμε την αρνητική ενέργεια με τη βοήθεια του Φενγκ Σούι

Παρακάτω θα δούμε 3 βασικές κινήσεις feng shui για να απομακρύνουμε την αρνητική ενέργεια Sha, από το σπίτι ή το γραφείο μας.

1. Αφαιρούμε αντικείμενα που μας έχει δωρίσει άτομο μη αγαπητό ή που έχει φύγει από την ζωή

Τα αντικείμενα και τα έπιπλα σε έναν χώρο αφήνουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα, θετικό ή αρνητικό, σε μας που ζούμε ή εργαζόμαστε σε αυτόν. Ενεργειακά είναι πολύ σωστό να έχουμε ένα έπιπλο ή αντικείμενο από κάποιο συγγενή ή φίλο που δεν ζει πια, η εικόνα του μας φέρνει θετικές αναμνήσεις και εμείς αισθανόμαστε την αγάπη και την στοργή του προς εμάς. Εάν όμως έχουμε εξοπλίσει όλο τον χώρο μας αποκλειστικά με αντικείμενα από άτομα που έχουν φύγει από την ζωή ή/και αναγκαστήκαμε να παραλάβουμε π.χ. για οικονομικούς λόγους και δεν είναι της αρεσκείας μας, τότε αυτά θα πρέπει να απομακρυνθούν από τον χώρο γιατί μπλοκάρουν την ροή της ενέργειας Qi (Τσι) με το «βαρύ» αποτύπωμά τους. Παράλληλα εμείς οι ίδιοι επιβαρυνόμαστε ενεργειακά με αρνητικά συναισθήματα στην θέα τους κάθε φορά που μπαίνουμε στο σπίτι ή το γραφείο μας.

2. Χρησιμοποιούμε θαλασσινό αλάτι ή αλάτι Ιμαλαΐων

Το θαλασσινό αλάτι όπως και το αλάτι Ιμαλαΐων έχουν εξισορροπητική δράση στην εσωτερική μας ενέργεια και απορροφούν την αρνητική ενέργεια του χώρου καθώς μειώνουν την στάσιμη ενέργεια Τσι.

  • Θα είναι καλό να αναμείξουμε αλάτι με νερό σε ένα σπρέι και να ψεκάζουμε 1-2 φορές την εβδομάδα τα δωμάτια του σπιτιού ή του γραφείου μας (ειδικά στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας ή στο τέλος της εργάσιμης εβδομάδας).
  • Επίσης μπορούμε να τοποθετήσουμε στα Βορειοανατολικά και Νοτιοδυτικά του χώρου μας απο ένα μικρό πορσελάνινο μπολ με 2 κουταλιές αλάτι (θαλασσινό ή Ιμαλαΐων) το οποίο θα αλλάζουμε κάθε δύο μήνες. Αυτό θα απορροφά -αντί για εμάς- την αρνητική ενέργεια που εισρέει στον χώρο, ειδικά από επισκέπτες.

3. Τοποθετούμε συγκεκριμένα είδη φυτών

Δύο πολύ ισχυρά, ενεργειακά, φυτά για την προστασία μας από την εξωτερική αρνητική ενέργεια είναι ο κάκτος και η σανσεβέρια (Sansevieria trifasciata / snake plant). Τον κάκτο τον τοποθετούμε πάντα εξωτερικά του χώρου, στο μπαλκόνι ή την αυλή μας, από ένα γλαστράκι στην αριστερή και δεξιά πλευρά του και επιλέγουμε ιδανικά να έχει κάποιο λουλούδι. Τη σανσεβέρια μπορούμε να τη τοποθετήσουμε εξωτερικά αλλά και εσωτερικά στον χώρο, ιδανικά στην νότια πλευρά, αλλά όχι δίπλα στο σημείο που καθόμαστε ή κοιμόμαστε.

Φρόντισε με αγάπη τον χώρο σου

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο χώρος που ζούμε ή εργαζόμαστε πρέπει να μας προσφέρει δύναμη, ευχάριστη διάθεση και την αίσθηση «αγκαλιάς» που μας υποδέχεται, όπως εισερχόμαστε σε αυτόν. Γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίζουμε να είναι πλημμυρισμένος από θετική ενέργεια και να τον διατηρούμε «καθαρό» από την όποια αρνητική ενέργεια.
Δες εδώ πώς μπορείς να βάλεις χρώμα στο σπίτι σου με τη βοήθεια του Φενγκ Σούι.

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *