Type to search

Γιόγκα & Fitness Ψυχολογία & Ευεξία

5+1 τρόποι για καλύτερο σεξ, και ναι… η γιόγκα είναι μέσα!

Share

Τι χρειάζεσαι για μια πιο έντονη ερωτική ζωή; Και όχι, μη βιαστείς να απαντήσεις σέξι εσώρουχα, ρομαντικό δείπνο με κεριά, στρείδια και σαμπάνια ή φράουλες με σοκολάτα. Γιατί πολύ φοβάμαι ότι σύμφωνα με τους ερευνητές θα έχεις άδικο. Φαίνεται λοιπόν ότι τα παραπάνω μπορούν να ανάψουν φωτιές στα αρχικά στάδια μιας σχέσης, αλλά μετά, τι; Τι χρειάζεται για καλύτερο σεξ; Θα έλεγα λοιπόν να δώσεις έμφαση στα παρακάτω.

Δώσε βάση στην σεξουαλική σας επικοινωνία

Μέχρι στιγμής οι ειδικοί των σχέσεων είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στη γενικότερη ικανοποίηση που προσφέρει στους δυο συντρόφους η σχέση τους, υποθέτοντας ίσως, πώς εάν και εφόσον αυτή είναι ικανοποιητική, τότε θα είναι και η σεξουαλική πλευρά της. Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ενώ η σεξουαλική ικανοποίηση και η καλή επικοινωνία του ζευγαριού έχει πολύ μεγάλη σημασία για να νιώθουν ικανοποιημένοι και οι δυο, ωστόσο η σεξουαλική επικοινωνία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι πιθανώς είναι λανθασμένη η άποψη ότι εάν βελτιώσουν την μεταξύ τους επικοινωνία, θα βελτιωθεί και η σεξουαλική τους ζωή (Mark & Jozkowski, 2013).
Με κάποιες εξαιρέσεις, ακόμα και οι σύμβουλοι σχέσεων κατά τη διάρκεια των συνεδριών επικεντρώνονται περισσότερο στα γενικότερα προβλήματα της σχέσης αφήνοντας ανέγγιχτα τα σεξουαλικά θέματα. Σύμφωνα με έρευνα των Haboubi & Lincoln οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν λάβει την ανάλογη εκπαίδευση, ώστε να τα προσεγγίσουν, ενώ κάποιοι άλλοι ένιωθαν άβολα και εντελώς απροετοίμαστοι να υπεισέλθουν σε τέτοια ζητήματα.
Με βάση τα παραπάνω ο ψυχολόγος Grant Hilary Brenner MD, FAPA μας συμβουλεύει να μιλάμε περισσότερο για σεξ με τον σύντροφό μας. Να εξηγούμε με περισσότερες λεπτομέρειες τι μας αρέσει και τι όχι, τι θέλουμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, ποιες είναι οι φαντασιώσεις μας. Καταλήγει μάλιστα στο συμπέρασμα ότι ισχύει το αντίστροφο από ότι πίστευαν τόσα χρόνια οι ερευνητές: η καλή σεξουαλική επικοινωνία δύο συντρόφων ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ικανοποίηση που παίρνουν από τη σχέση τους.

Κάνε πιο συχνά σεξ

Σε άμεση σχέση ή μάλλον και ως απόρροια του προηγούμενου ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις καλύτερο σεξ, είναι να… κάνεις σεξ, όσο πιο συχνά γίνεται! Και φυσικά δεν τετραγώνισα τον κύκλο, αλλά φαίνεται ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν συνειδητοποιούμε το πόσο εθιστική είναι η ίδια η σεξουαλική πράξη. Σύμφωνα με την ανθρωπολόγο Helen Fisher, PhD όσο πιο συχνά κάνεις σεξ -ακόμα και αν δεν έχεις τη διάθεση-, τόσο περισσότερο εκτοξεύεις στα ύψη τη λίμπιντό σου και τόσο περισσότερο αποζητάς να κάνεις σεξ. Φαντάσου το λίγο σαν το γυμναστήριο… Στην αρχή βαριέσαι να πας, αλλά αφού πας ενθουσιάζεσαι και θέλεις να πηγαίνεις όλο και πιο συχνά.

Η μουσική εξημερώνει τα ήθη και… βάζει φωτιές στα σεντόνια

Αν και το δείπνο υπό το φως των κεριών δεν κατάφερε να φτάσει στη λίστα για καλύτερο σεξ, φαίνεται ωστόσο ότι η δύναμη της μουσικής είναι ακατανίκητη και στο σεξ. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές, που συνιστούν να φτιάξουμε μια λίστα με τα αγαπημένα μας μουσικά κομμάτια προκειμένου να τα ακούμε πριν και κατά τη διάρκεια. Με αυτόν τον τρόπο -έχω να προσθέσω εγώ- μπορούν να καλυφθούν τόσο τυχόν διασπαστικοί, εξωτερικοί θόρυβοι (γείτονες, παιδάκια, σκυλάκια, τηλέφωνα, κουδούνια κ.ά.), όσο και οι ήχοι της κρεβατοκάμαρας ώστε απερίσπαστοι να συνεχίσουμε ακάθεκτοι.

Κάνε γιόγκα

Όπως μου αρέσει να λέω: «Όποια και αν είναι η πάθηση, η απάντηση μου είναι: κάνε γιόγκα»! Και στην επόμενη ερώτηση που βλέπω να είσαι έτοιμη να μου κάνεις: «Και τι σχέση έχει η γιόγκα με το σεξ, βρε κοπελιά;» θα σου απαντήσω «Μεγάλη, αν και με έμμεσο τρόπο». Η γιόγκα σε βοηθά να καλλιεργήσεις και να αναπτύξεις μια ιδιαίτερη σχέση με το σώμα σου, να το αποδεχτείς και να το αγαπήσεις. Σε μαθαίνει να ζεις στην παρούσα στιγμή και να μην αφήνεις άσχετες σκέψεις να τριβελίζουν το μυαλό σου όταν δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Μπορείς δηλαδή να συγκεντρωθείς στην ίδια τη σεξουαλική πράξη χωρίς να τρέχουν οι σκέψεις σου έξω από το υπνοδωμάτιο, αποκομίζοντας έτσι πολύ περισσότερη ικανοποίηση.
Επιπλέον πολλές άσανα (στάσεις) της γιόγκα αυξάνουν την ροή του αίματος στην πυελική περιοχή και δυναμώνουν τους πυελικούς μύες πράγμα που σημαίνει περισσότερους και πιο δυνατούς οργασμούς. Και οι άντρες με πρόωρη εκσπερμάτωση έχουν ένα επιπλέον μπόνους: Μπορεί να τους βοηθήσει να κρατηθούν περισσότερο για μεγαλύτερη απόλαυση.
Αρχάριος στη γιόγκα; Ότι θέλεις να μάθεις είναι εδώ!

Ο διαλογισμός μπορεί να σε ανεβάσει στον έβδομο ουρανό

Πολλά είναι τα οφέλη του διαλογισμού για το σώμα και το πνεύμα και ένα από τα πιο απίστευτα είναι ότι μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Με τον διαλογισμό μαθαίνουμε να επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας, στα συναισθήματά μας και στις φυσικές μας αισθήσεις. Ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα των γυναικών σε σχέση με τους άντρες είναι ότι διασπάται πιο εύκολα η προσοχή μας κατά τη διάρκεια του σεξ. Είμαστε ικανές κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης να σκεφτόμαστε τα πιο άσχετα πράγματα, από το πότε θα απλώσουμε τη μπουγάδα, μέχρι το πόσες δουλειές μας περιμένουν την επομένη μέρα στο γραφείο. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο «όχι, όχι, όχι» στην επίτευξη οργασμού. Ο διαλογισμός μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε καλύτερο σεξ γιατί ακριβώς μας μαθαίνει να αφοσιωνόμαστε στην παρούσα στιγμή.

Bonus: Φτιάξτε του μια κολοκυθόπιτα

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην μοιραστώ μαζί σου την περίεργη (ίσως και όχι) πληροφορία της ημέρας: Οι άντρες έχουν αδυναμία σε ένα άρωμα (όχι, δεν είναι το Chanel No. 5), αυτό της… κολοκύθας! Ναι, ξέρω ότι με κοιτάς περίεργα και όχι, δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Ο Lou Paget, συγγραφέας του βιβλίου «How to Be a Great Lover» (Πώς να γίνεις καλός εραστής) ισχυρίζεται ότι το άρωμα του συντρόφου μας (είτε είναι φυσικό είτε της αρωματοποιίας) έχει μεγάλη σημασία για την έλξη που νιώθουμε.
Πολλές γυναίκες έλκονται από άντρες που έχουν άρωμα εντελώς διαφορετικό από το δικό τους, -οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ο τρόπος της Μητέρας Φύσης προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποικιλία γονιδίων. Αυτό που είναι αξιοπερίεργο ωστόσο είναι ότι οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το άρωμα της κολοκύθας… διεγείρει τις ερωτογενείς ζώνες των αντρών. Γι’ αυτό σου λέω… Φτιάξ’ του μια κολοκυθόπιτα. Ακόμα και αν δεν ισχύει αυτό με την κολοκύθα, μπορεί τελικά να ισχύει ότι ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *