Type to search

Μόδα & Ομορφιά

Ξέρεις πώς να βάλεις τη μάσκα ομορφιάς; Κάνε το τεστ!

Share

Μικρά μυστικά που πρέπει να εφαρμόζεις προκειμένου να κάνεις τη μάσκα ομορφιάς πιο αποτελεσματική. Γιατί ο εχθρός του καλού είναι το… τέλειο!

Το πιο κάτω σύντομο τεστ θα σε βοηθήσει να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις καλλυντικές και περιποιητικές ιδιότητες της μάσκας ομορφιάς σου, ώστε να μην πάει σταγόνα της χαμένη!

1. Η μάσκα ομορφιάς απλώνεται πάντα σε καθαρό πρόσωπο. Αλήθεια ή ψέμα;

Αλήθεια. Όταν απλώνεις τη μάσκα χωρίς πρώτα να έχεις καθαρίσει σχολαστικά το πρόσωπό σου, παγιδεύεται το μέικ απ, το καυσαέριο, η βρωμιά, το πλεονάζον σμήγμα στην επιφάνεια του δέρματος. Έτσι όχι απλώς δεν απορροφώνται τα θρεπτικά στοιχεία της μάσκας, αλλά σπρώχνονται στις πιο βαθιές στοιβάδες κάνοντας την επιδερμίδα να ασφυκτιά.

2. Η μάσκα ομορφιάς σου θα λειτουργήσει καλύτερα εάν το δέρμα σου είναι:
Α. Υγρό
Β. Στεγνό

Το Α. Το καλύτερο είναι πάντα να διαβάζεις και να εφαρμόζεις τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Ωστόσο εάν έχεις αμφιβολίες είναι καλύτερα το δέρμα να είναι ελαφρώς νωπό. Οι περισσότερες μάσκες απλώνονται πιο εύκολα σε υγρή επιδερμίδα, ενώ κάποια συστατικά τους απορροφώνται πιο εύκολα όταν το πρόσωπο είναι υγρό και ζεστό. Οπότε είναι καλύτερο πριν την εφαρμόσεις να ψεκάσεις το δέρμα σου με λίγο χλιαρό νερό.

3. Θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα αν αφήσεις τη μάσκα περισσότερη ώρα από όση αναγράφεται.
Αλήθεια ή ψέμα;

Εξαρτάται. Εάν κρατήσεις παραπάνω ώρα μάσκες που ξεφλουδίζουν (τύπου peel-off), ή που περιέχουν άργιλο ή ρετινόλη ή αντιακνεϊκά συστατικά, το δέρμα σου διατρέχει κίνδυνο αφυδάτωσης, ξεφλουδίσματος και φλεγμονής. Για όλους τους άλλους τύπους μάσκας υπάρχει ένας γενικός κανόνας που λέει ότι όσο περισσότερο παραμένει ένα συστατικό σε επαφή με το δέρμα σου, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι. Ωστόσο για να είσαι σίγουρη κάθε φορά που δοκιμάζεις για πρώτη φορά μια μάσκα εφάρμοζε αυστηρά τις αναγραφόμενες οδηγίες. Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείς σταδιακά να επιμηκύνεις το χρόνο εφαρμογής μέχρι που τελικά να φτάσεις τα 15 λεπτά.

4. Η μάσκα ομορφιάς για το πρόσωπο απλώνεται μόνο στο πρόσωπο. Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται «ομορφιάς».
Αλήθεια ή ψέμα;

Εξαρτάται. Συνήθως για λόγους τσιγκουνιάς ή άγνοιας παραμελούμε την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, πράγμα που είναι λανθασμένο. Όλοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται φροντίδα, περιποίηση και… αγάπη για να λάμψουν! Αυτό ωστόσο δεν ισχύει στην περίπτωση της ευαίσθητης επιδερμίδας. Επειδή στο λαιμό και το ντεκολτέ είναι πιο λεπτή και έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιδράσει αρνητικά σε κάποια ιδιαίτερα δραστικά συστατικά που περιέχουν οι μάσκες. Εάν μετά από την εφαρμογή μιας μάσκας παρατηρήσετε ερεθισμό ή κοκκινίλα σε κάποια περιοχή αποφύγετε να την επαναλάβετε.

5. Όταν απλώνεις μια μάσκα καλύτερα να αποφεύγεις την περιοχή των φρυδιών.
Α. Πάντα
Β. Ποτέ
Γ. Εξαρτάται

Και φυσικά είναι το Γ. Οι περισσότερες μάσκες δεν κάνουν κακό. Υπάρχει ωστόσο ένας τύπος μάσκας πιο παχύς που κολλάει στο δέρμα και για να τον αφαιρέσεις χρειάζεται να τον τραβήξεις (modeling ή peel-off). Η συγκεκριμένη μάσκα είναι αρκετά σκληρή και μπορεί να βγάλει τρίχες ενώ την τραβάς. Καλύτερα λοιπόν να είσαι προσεκτική.

6. Τι κάνεις όταν κάθε περιοχή του προσώπου σου έχει διαφορετικό πρόβλημα (π.χ. λιπαρή μύτη, ακμή στο πηγούνι, ξηρά μάγουλα);
Α. Δεν κάνεις μάσκα.
Β. Κάνεις μια μάσκα για κανονικό δέρμα.
Γ. Εφαρμόζεις σε κάθε περιοχή την ανάλογη για το πρόβλημά της μάσκα.

Το σωστό είναι το Γ, που αποτελεί και την πιο ιν τάση αυτή τη στιγμή στην κοσμετολογία. Διάβασε τη σύνθεση της μάσκας ώστε να δεις ποια είναι τα δραστικά συστατικά της. Τα πρώτα στη λίστα είναι αυτά που βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση. Για τα ακνεϊκά δέρματα συνίσταται μια μάσκα με άργιλο που απορροφά την λιπαρότητα, σαλικυλικό οξύ ή άλφα υδροξύ-οξέα (ΑΗΑ) που κάνουν απολέπιση και ανοίγουν τους πόρους. Για δυσχρωμίες μία με εκχύλισμα γλυκόριζας που φωτίζει το δέρμα, ή καλέντουλας για την αντιμετώπιση φλεγμονών. Στις θαμπές επιδερμίδες ενδείκνυνται μάσκες με ένζυμα φρούτων όπως η κολοκύθα, η παπάγια ή με άλφα υδροξύ-οξέα (ΑΗΑ). Στις πολύ ξηρές επιδερμίδες εφαρμόζονται πιο βαριές μάσκες με υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη που τις θρέφουν και τις προστατεύουν.

 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *