Type to search

Μόδα & Ομορφιά

Τόνισε τις γωνίες του προσώπου σου με αυτά τα τρικ

Share

Τα έντονα ζυγωματικά και οι σμιλεμένες γωνίες του προσώπου είναι must εάν θέλεις να φαίνεσαι ωραία στις φωτογραφίες -και όχι μόνο! Και δεν είναι ανάγκη να στα έχει χαρίσει η φύση. Μπορείς και μόνη σου να τα τονίσεις με το κατάλληλο μακιγιάζ.

Για να τονίσεις τα ζυγωματικά σου και να δημιουργήσεις έντονες γωνίες στο πρόσωπό σου δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο ούτε πολύπλοκο μέικ απ. Αρκεί να ακολουθήσεις τα πιο κάτω βήματα.  

Βήμα 1ο: Χρησιμοποίησε υγρό μέικ απ ή κονσίλερ

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να σμιλέψεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου είναι να χρησιμοποιήσεις ένα υγρό μέικ απ ή ένα κονσίλερ ένα με δύο τόνους πιο σκούρο από την απόχρωση της επιδερμίδας σου. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε κάποιο προϊόν το οποίο να έχει την ίδια υφή με το κανονικό σου μέικ απ. Το απλώνεις αφού πρώτα βάλεις το μέικ απ στο χρώμα της επιδερμίδας σου σε τρία μέρη του προσώπου σου: 

  1. Κάτω από το σαγόνι και κατά μήκος της σιαγόνας. 
  2. Ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά.
  3. Στο μέτωπο στις ρίζες των μαλλιών. 

Βήμα 2ο: Απλώνεις και αναμειγνύεις το μέικ απ με ένα πινέλο μακιγιάζ

Το ιδανικό είναι να απλώσεις το σκουρόχρωμο μέικ απ στην επιδερμίδα σου με ένα βουρτσάκι μακιγιάζ. Εάν δεν έχεις, χρησιμοποίησε κάποιο άλλο αρκεί να είναι σχετικά στενό ώστε να μπορέσεις να το απλώσεις με ακρίβεια στα σημεία που πρέπει. «Δούλεψε» αρκετά με το πινέλο σου ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα δημιουργώντας την ψευδαίσθηση των έντονων ζυγωματικών. 

Βήμα 3ο: Παίξε με τις φωτοσκιάσεις

Για να κάνεις πιο έντονο το τελικό αποτέλεσμα χρειάζεται να φωτίσεις κάποια σημεία με πούδρα λάμψης ή χάιλαϊτερ (highlighter). Με αυτόν τον τρόπο θα τα κάνεις να ξεχωρίζουν και να προβάλλουν περισσότερο προς τα έξω. Αυτά είναι: η ράχη της μύτης, το πάνω μέρος των ζυγωματικών (πάνω στο κόκαλο), κάτω από τα μάτια, το τόξο των φρυδιών, στο κέντρο του επάνω χείλους (Cupid’s bow).   

Tags:

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *