Type to search

Μόδα & Ομορφιά

Το όραμα της Klorane και η δέσμευση για καλύτερο περιβάλλον

Share

Εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια η Klorane επιμένει να μελετά την θεραπευτική νοημοσύνη των φυτών και να μας προσφέρει ότι καλύτερο από τη φύση μέσα από μια οικολογικά υπεύθυνη προσέγγιση.

«Γεννημένη» το 1966, η Klorane, πρωτοπόρος στη φυσική δερμοκοσμητολογία  μας αποκάλυψε τη θεραπευτική νοημοσύνη των φυτών. Στο πέρασμα του χρόνου έθεσε ως προτεραιότητά της την προστασία της φυτικής μας κληρονομιάς, δεσμευόμενη να κάνει ότι μπορεί για να προστατεύσει το περιβάλλον.

Μια οικολογικά υπεύθυνη επανάσταση στην κοσμητολογία

Σήμερα, το 2021, η Klorane επιζητά να απαντήσει όχι μόνο στην αυξανόμενη ζήτηση φυσικών φροντίδων οι οποίες παράλληλα θα είναι και ασφαλείς, οικολογικές και εύχρηστες. Έτσι λοιπόν προσπαθεί να προσφέρει περισσότερη φυσικότητα με απόλυτη ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα δείχνει τον μέγιστο σεβασμό για το περιβάλλον και τον πλανήτη. Οι συνθέσεις της μπορεί να αγγίζουν έως και το 98% σε συστατικά φυσικής προέλευσης, ενώ παραμένουν αποτελεσματικές και απόλυτα ανεκτές από τον οργανισμό. Επίσης δεν περιέχουν θειικά επιφανειοδραστικά, σιλικόνες και μεταλλικά έλαια, ενώ είναι 100% βιοδιασπώμενες στα προϊόντα που ξεπλένονται. Για μένα όμως σημαντικότερο είναι ότι σεβόμενη γενικότερα τη ζωή έχει φροντίσει οι συνθέσεις της να μην έχουν καθόλου συστατικά ζωικής προέλευσης, κάνοντάς τα ιδανικά και για vegan.

Βιολογικές καλλιέργειες

Η ίδια η εταιρεία καλλιεργεί με απόλυτα βιολογικό τρόπο τα φυτά που χρησιμοποιεί σε 200 εκτάρια γης στο Tarn. Έχοντας δε, αναπτύξει πράσινες μεθόδους εκχύλισης στα δικά της εργαστήρια και διατηρώντας τον έλεγχο των διαδικασιών, μπορεί να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα και τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας των προϊόντων της.

Οι συσκευασίες έγιναν eco-friendly

Αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της επιβάρυνσης που προκαλούν οι συσκευασίες των προϊόντων στο περιβάλλον, η Klorane τις αλλάζει ήδη από το 2016. Το αποτέλεσμα; 55 λιγότεροι τόνοι χαρτονιού, μείον 48% λιγότερο πλαστικό με τη χρήση ελαφρύτερων βάζων, 100% ανακυκλωμένα φιαλίδια στα σαμπουάν, οικολογικά σχεδιασμένες συσκευασίες.

Klorane Botanical Foundation

Η δράση του Klorane Botanical Foundation είναι δεσμευμένη στην προστασία της βιοποικιλότητας ενώ ταυτόχρονα προσβλέπει στην αύξηση των γνώσεων μας στη βοτανική. Γι’ αυτό το λόγο διοργανώνει μια σειρά από δράσεις που περιλαμβάνουν ποικίλους τομείς: από την ενημέρωση παιδιών σε όλο των κόσμο σχετικά με τη σημασία της βοτανικής στην καθημερινή ζωή, μέχρι εξερευνητικές αποστολές σε όλον τον κόσμο, συμμετοχή σε επιστημονικά προγράμματα για την αναγέννηση φυτικών ειδών προς εξαφάνιση, ενέργειες για την καταπολέμηση της διάβρωσης των εδαφών. Χάρη σε όλες αυτές τις δράσεις 40 χιλιάδες εκτάρια έγιναν ξανά πράσινα στη Σενεγάλη και δημιουργήθηκαν κήποι που καλλιεργούνται από 1500 ντόπιες γυναίκες. Εξερευνά με το Βοτανικό Ινστιτούτο Ακαδημίας Επιστημών της Κίνας μεθόδους πολλαπλασιασμού για τις άγριες παιώνιες που απειλούνται με εξαφάνιση. Στον Ισημερινό έχει δεσμευτεί για την προστασία του δάσους σε συνεργασία με τους αγρότες Kichwas και στον Αμαζόνιο για την προστασία από την αποψίλωση των δασών ευαισθητοποιώντας τους ντόπιους πληθυσμούς. Αλλά δραστηροποιείται και στην Ελλάδα έχοντας δεντροφυτεύσει 10 χιλιάδες ελαιόδεντρα στη Φιγαλεία της Ηλείας από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, την προστασία των αιωνόβιων ελαιόοδεντρων και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δες όλη τη δράση πατώντας εδώ.

Τώρα ξέρεις ότι όλες οι φροντίδες της είναι φτιαγμένες με αγάπη, ευαισθησία και σεβασμό τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τη φύση.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Επόμενο