Type to search

Μόδα & Ομορφιά

Θέλεις να δείχνεις πιο νέα και όμορφη; Δοκίμασε το βελονισμό προσώπου

Share

Πριν υποκύψεις στο Botox ή στις άλλες ενέσιμες θεραπείες νεότητας μπορείς να δοκιμάσεις τον βελονισμό. Ίσως τα αποτελέσματα να μην είναι τόσο θεαματικά, είναι πάντως πιο φυσικά και… αόρατα!

Ο βελονισμός υπάρχει εδώ και αιώνες ως τμήμα της Κινέζικης Ιατρικής. Μάλιστα τα θεραπευτικά του αποτελέσματα όσον αφορά παθήσεις όπως πονοκέφαλος, χρόνιοι πόνοι, ναυτία, αλλεργίες, κατάθλιψη, αϋπνία, ημικρανίες είναι ιατρικά επιβεβαιωμένα. Αυτά που δεν είναι ίσως και τόσο γνωστά είναι τα αισθητικά του αποτελέσματα όσον αφορά τις ρυτίδες και τη χαλάρωση του δέρματος του προσώπου. Ο βελονισμός προσώπου μπορεί με τρόπο φυσικό να βοηθήσει την επιδερμίδα να δείχνει πιο νεανική, πιο υγιής και απαλή. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σε αντίθεση με το Botox και τις άλλες ενέσιμες θεραπείες νεότητας, ο βελονισμός δεν «επιτίθεται» μόνο σε συγκεκριμένα σημάδια γήρανσης, αλλά ανανεώνει όλο το δέρμα.

Πώς δρα ο βελονισμός

Η φιλοσοφία πίσω από το βελονισμό και τον τρόπο δράσης του είναι αρκετά πολύπλοκη και απαιτούνται ειδικές σπουδές για να μπορέσει κάποιος να γίνει ένας καλός βελονιστής. Μόνο ο ειδικός γνωρίζει πόσες βελόνες και σε ποια σημεία χρειάζεται να τις εφαρμόσει. Κάθε μία βελόνα εισέρχεται στο δέρμα χωρίς να προκαλεί καθόλου πόνο, ίσως μια μικρή ενόχληση αρχικά. Αυτό «στέλνει» στον οργανισμό ένα σήμα και αυτός ανταποκρίνεται ανάλογα προάγοντας ο ίδιος την ίδια του τη θεραπεία.

Πώς είναι μια συνεδρία βελονισμού προσώπου

Αρκετοί βελονιστές υποστηρίζουν ότι ο βελονισμός προσώπου θα πρέπει να έπεται μιας συνεδρίας βελονισμού σώματος. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι αρχικά θα πρέπει να προηγηθεί ένας κύκλος με 5-10 συνεδρίες βελονισμού σώματος και στη συνέχεια 5-10 συνεδρίες βελονισμού προσώπου. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του ασθενή και το μέγεθος του προβλήματος. Αυτό γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ολόκληρο το σώμα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, η ενέργεια είναι απλωμένη παντού και είναι έτοιμο να δεχτεί τη θεραπεία. Αν ξαφνικά βάλουμε στο πρόσωπο 40-70 βελόνες θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση ενέργειας σε μια τόσο μικρή περιοχή και μπορεί ο ασθενής να νιώσει ζαλάδα ή πονοκέφαλο. Οι μικροσκοπικές οπές που δημιουργούν οι βελόνες καθώς εισέρχονται στο δέρμα δημιουργούν μικροτραυματισμούς οι οποίες θέτουν τον οργανισμό σε κατάσταση αυτοθεραπείας με εξαιρετικά αντιγηραντικά αποτελέσματα. Ενεργοποιείται το λεμφικό και το κυκλοφορικό σύστημα με αποτέλεσμα τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στο δέρμα τρέφοντάς το εκ των έσω, ενώ ενεργοποιείται και η παραγωγή κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα; Επιδερμίδα πιο ελαστική και λαμπερή, με λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Τι να περιμένεις από τον βελονισμό προσώπου

Φυσικά με τον βελονισμό προσώπου δεν μπορείς να έχεις άμεσα αποτελέσματα όπως αυτά του Botox ή των άλλων ενέσιμων θεραπειών προσώπου, θα είναι όμως μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με μια έρευνα η πλειοψηφία των ασθενών είδε σημαντική βελτίωση στο δέρμα τους μετά από πέντε συνεδρίες. Τον αριθμό των επισκέψεων καθώς και την συχνότητα την καθορίζει ο βελονιστής, συνήθως είναι 1-2 την εβδομάδα. Αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία χρειάζεται συντήρηση, περίπου μία συνεδρία κάθε 2 μήνες ή όπως ορίσει ο ειδικός.

Τι μπορεί να πάει λάθος;

Η πιο συνηθισμένη «αντένδειξη» στον βελονισμό προσώπου είναι η μελανιές. Συμβαίνουν σπάνια, ωστόσο σε μία μόλις εβδομάδα είναι παρελθόν. Άτομα με ασθένειες του αίματος ή σοβαρό διαβήτη τύπου 2 καλό είναι να ρωτούν το γιατρό τους πριν προχωρήσουν στο βελονισμό προσώπου. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *