Type to search

Μόδα & Ομορφιά

Τα καλλυντικά σου δεν είναι πια αποτελεσματικά; Ιδού οι λόγοι

Share

Πριν βιαστείς να κατηγορήσεις τα καλλυντικά σου ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο παλιότερα, δες τι μπορεί να φταίει. Μπορεί και εσύ!

Πολύ συχνά -ιδιαίτερα όσον αφορά την καλλυντική φροντίδα του δέρματός μας- μπερδεύουμε το καλό με το πολύ ακριβό. Λάθος μας! Επίσης συχνά υποθέτουμε ότι αφού ένα καλλυντικό είναι αποτελεσματικό για τις φίλες μας θα είναι εξίσου αποτελεσματικό και σε εμάς. Δεύτερο λάθος μας! Κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και ο τρόπος που θα αντιδράσει στα διάφορα συστατικά μιας κρέμας είναι και αυτός διαφορετικός. Ακόμα και προϊόντα της ίδιας εταιρείας, την οποία έχουμε δοκιμάσει με εξαιρετικά αποτελέσματα στο παρελθόν, δεν είναι απαραίτητο ότι θα γίνουν αποδεκτά από το δέρμα μας. Δεν είναι απαραίτητα κακό το ίδιο το προϊόν, απλώς δεν κάνει για μας. Τα πιο κάτω συστατικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Σαλικυλικό οξύ για την ακμή

Το πρόβλημα: Η ακμή σου δεν υποχωρεί και το δέρμα σου φαίνεται ταλαιπωρημένο.
Γιατί; Μπορεί η ακμή σου να είναι αρκετά σοβαρή και το σαλικυλικό οξύ να μην μπορεί να την αντιμετωπίσει.
Τι να κάνεις: Άσε τα πειράματα. Μια επίσκεψη στο δερματολόγο θα σε βοηθήσει. 

Ρετινόλη για την αντιμετώπιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων

Το πρόβλημα: Κοκκινίλες, ξηρότητα, αίσθηση καύσου, ξεφλούδισμα.
Γιατί; Κάποιοι έχουν μεγάλη ευαισθησία στη ρετινόλη, η οποία μπορεί να είναι πολύ δυνατή για το δέρμα τους.
Τι να κάνεις: Μήπως την χρησιμοποιείς πιο συχνά από ότι πρέπει; Καλύτερα να την απλώνεις μία φορά την ημέρα κάθε βράδυ.Ή μήπως η κρέμα σου έχει μεγάλη συγκέντρωση ρετινόλης στη σύνθεσή της οπότε μπορείς να δοκιμάσεις μία με χαμηλότερη;

Βιταμίνη C για τη θαμπή και με δυσχρωμίες επιδερμίδα

Το πρόβλημα: Η βιταμίνη C υποτίθεται ότι θρέφει και φροντίζει το δέρμα. Οπότε αν έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα και η επιδερμίδα σου φαίνεται να αντιδρά τότε μάλλον υπάρχει θέμα.
Γιατί; Δεν είναι όλες οι μορφές βιταμίνης C το ίδιο. Κάποιες είναι πιο δραστικές κάποιες λιγότερο. Σε γενικές γραμμές οι ευαίσθητες επιδερμίδες πολύ συχνά αντιδρούν.
Τι να κάνεις: Μια ήπια μορφή βιταμίνης C είναι το μαγνήσιο-φωσφορικό ασκορβύλιο, που έχει υψηλότερο Ph και είναι λιγότερο ερεθιστική σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Υαλουρονικό οξύ για την καταπολέμηση της ξηρότητας και αφυδάτωσης

Το πρόβλημα: Η επιδερμίδα σου δεν έχει καμία βελτίωση.
Γιατί; Ενδεχομένως η μορφή υαλουρονικού οξέως που χρησιμοποιείται στην σύνθεση της κρέμας σου δεν είναι απορροφήσιμη από την επιδερμίδα σου.
Τι να κάνεις: Άλλαξε την κρέμα σου με κάποια που να περιέχει υαλουρονικό οξύ σε μεγαλύτερη συγκέντρωση ή σε άλλο μοριακό βάρος. Για ενυδάτωση μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κάποιον ορό με υαλουρονικό οξύ και στη συνέχεια κάποιο άλλο ενυδατικό προϊόν ή έλαιο.

Μήπως φταίς εσύ;

Μπορεί να μην φταίνε τα καλλυντικά σου που δεν είναι πια αποτελεσματικά αλλά η λανθασμένη τους χρήση από εσένα. Πριν βιαστείς να τα κατηγορήσεις έλεγξε:

Έχει περάσει η ημερομηνία λήξης;

Εάν έχεις ξεχάσει το καλλυντικό σου στο ράφι και το χρησιμοποιείς σπάνια πολύ πιθανόν να έχει λήξει και η αποτελεσματικότητά του να είναι μειωμένη. Συνήθως 6-12 μήνες αφού ανοιχτεί η συσκευασία η δραστικότητα του προϊόντος ελαττώνεται.

Τα διατηρείς σε ζεστό και υγρό μέρος ή μήπως είναι εκτεθειμένα στον ήλιο;

Παρόλο που οι περισσότερες κρατάμε τα καλλυντικά μας στο μπάνιο, αυτό είναι άκρως λανθασμένο. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα κάποιων συστατικών.

Μήπως δεν είναι αρκετά δραστική η σύνθεση του καλλυντικού σου;

Δεν χρησιμοποιούμε τον ίδιο τύπο καλλυντικών καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας. Καθώς μεγαλώνουμε οι ανάγκες της επιδερμίδας μας αλλάζουν, το ίδιο θα πρέπει να αλλάζουμε και τα καλλυντικά μας. Η σύνθεση της κρέμας σου μπορεί να ήταν αρκετά ισχυρή στη δεκαετία των 20 αλλά στα 30 έχεις πια άλλες ανάγκες.

Είσαι σίγουρη ότι είναι υψηλής ποιότητας προϊόν;

Τα κακής ποιότητας συστατικά ισοδυναμούν με κακής ποιότητας καλλυντικά. Καμιά φορά επίσης μπορεί να φταίει και η συσκευασία. Αν το περιεχόμενο π.χ. είναι ευαίσθητο στο φως ή στον αέρα κάθε φορά που ανοίγουμε την συσκευασία αυτό οξειδώνεται και χαλάει. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *