Type to search

Μόδα & Ομορφιά

Οι λόγοι που πέφτουν οι βλεφαρίδες σου και πώς θα τις δυναμώσεις

Share

Καμιά δεν θέλει να βλέπει τις βλεφαρίδες της να πέφτουν, να γίνονται αραιές και αδύναμες. Όμως συμβαίνει… Δες ποια μπορεί να είναι η αιτία και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Τρίβεις τα μάτια σου

Τις περισσότερες φορές γίνεται ασυναίσθητα, φαίνεται όμως ότι το συχνό τρίψιμο των ματιών ευθύνεται για την πτώση των βλεφαρίδων. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το κακό ντεμακιγιάζ των ματιών. 

Η μάσκαρά σου είναι πολύ παχύρρευστη

Εάν οι βλεφαρίδες σου είναι αδύναμες και χρησιμοποιείς παχύρρευστη  μάσκαρα ή απλώνεις πολλά στρώματα όταν βάφεσαι, είναι πιθανόν ότι δεν αντέχουν και πέφτουν.

Χρησιμοποιείς άτσαλα το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες

Υπάρχουν πολλά… ατυχήματα με ψαλίδι για βλεφαρίδες στο Διαδίκτυο, που ευθύνονται για τον φόβο που του έχω και το πόσο προσεκτικά το χρησιμοποιώ. Πρόσεχε να μην το πιέζεις υπερβολικά, να μην το τραβάς απότομα και γενικά να μην κάνεις απότομες κινήσεις. Εάν έχεις θερμαινόμενο ψαλίδι, καλύτερα να μην το χρησιμοποιείς καθημερινά.

Έχεις κάποια μόλυνση

Οτιδήποτε προκαλεί φλεγμονή στα μάτια ευθύνεται για πτώση των βλεφαρίδων. Επιπεφυκίτιδα και παρόμοιες μολύνσεις μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονώδη αντίδραση, κάτι που οδηγεί σε ασθενέστερη ανάπτυξη και πτώση τους. 

Οι ορμόνες σου έχουν αλλάξει

Οι ορμόνες επηρεάζουν σημαντικά τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας τόσο στα μαλλιά όσο και στις βλεφαρίδες. Το άγχος, οι ασθένειες, ο τρόπος ζωής ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την ισορροπία των ορμονών μας με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος ζωής της τρίχας, να πέφτουν πιο σύντομα από ότι θα έπρεπε ενώ όταν βγαίνουν ξανά είναι πιο αδύναμες. Αυτό ισχύει τόσο για τα μαλλιά όσο και για τις βλεφαρίδες.

Η διατροφή σου είναι φτωχή σε θρεπτικά συστατικά

Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και ότι τρώμε αντικατοπτρίζεται με κάποιο τρόπο στο δέρμα και στις… τρίχες μας. Όταν η διατροφή μας δεν περιέχει αρκετές βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά αυτό θα φανεί αμέσως τόσο στα μαλλιά μας όσο και στις βλεφαρίδες μας. Βλέπεις, ο οργανισμός μας ιεραρχεί τις ανάγκες του και τροφοδοτεί πρώτα τα ζωτικά όργανα και μετά το δέρμα και τις τρίχες.

Κρατάς το μέικ απ πολλές ώρες ή (χειρότερα) δεν το αφαιρείς το βράδυ

Η μάσκαρα και το μέικ απ γενικότερα κάνουν το δέρμα να ασφυκτιά. Περιέχουν βαριά συστατικά που δεν επιτρέπει στον αέρα να διεισδύσει στα θυλάκια της τρίχας ώστε να αναπνεύσει. Όταν το αφήνεις για πολλές ώρες ή δεν ξεβάφεσαι προσεκτικά το βράδυ τότε φράζουν οι πόροι και μπορεί να προκληθούν φλεγμονές και πτώση των βλεφαρίδων.

Φοράς πολύ συχνά ψεύτικες βλεφαρίδες ή έχεις βάλει πρόσθετες

Όπως και με τα εξτένσιον των μαλλιών έτσι και οι πρόσθετες βλεφαρίδες κουράζουν τις φυσικές τρίχες. Όταν δε, τις αφαιρούμε συχνά τραυματίζουμε και παρασύρουμε και τις φυσικές μας μαζί με αποτέλεσμα να είναι λιγότερες, πιο κοντές και πολύ πιο αδύναμες.
Δες εδώ ποιους άλλους κινδύνους υγείας κρύβουν οι φυτευτές βλεφαρίδες.

Πώς να βοηθήσεις τις βλεφαρίδες σου να μακρύνουν φυσικά

Φρόντισε τη διατροφή σου

Εμπλούτισε τη διατροφή σου με πρωτεΐνες, λαχανικά και φρούτα. 

Επένδυσε σε ένα δυναμωτικό βλεφαρίδων

Τα δυναμωτικά βλεφαρίδων περιέχουν ενισχυτικά συστατικά όπως βιοτίνη, αμινοξέα, έλαια, τα οποία θρέφουν και απαλύνουν τις βλεφαρίδες ενώ ενισχύουν την ανάπτυξή τους.

Ίσως χρειάζεσαι κάποιο συμπλήρωμα διατροφής

Εάν εκτός από τις βλεφαρίδες βλέπεις και τα μαλλιά σου να πέφτουν μάλλον χρειάζεσαι κάποιο ειδικό συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της υγείας των μαλλιών και των νυχιών. 

Χρησιμοποίησε φυσικά έλαια

Κάποια φυσικά έλαια όπως το έλαιο καρύδας, το αμυγδαλέλαιο και το καστορέλαιο δυναμώνουν τις βλεφαρίδες, τις κάνουν πιο ανθεκτικές και υγιείς. Άπλωσε το έλαιο στις ρίζες των βλεφαρίδων σου με μια μπατονέτα κατά προτίμηση κάθε βράδυ. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και στα φρύδια σου.
Προσοχή! Εάν οι βλεφαρίδες σου πέφτουν αλλά δεν αναγνωρίζεις κανέναν από τους πιο πάνω λόγους ως αιτία, ίσως πρέπει να απευθυνθείς σε έναν γιατρό. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *