Type to search

Εκδηλώσεις Μόδα & Ομορφιά

Οι γυναίκες επιστήμονες αποτελούν προτεραιότητα της KORRES

Share

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη που τιμάται κάθε χρόνο -από το 2015- στις 11 Φεβρουαρίου, η KORRES μοιράζεται μαζί μας αυτό που η ίδια η εταιρεία αποκαλεί: “Women Power στην Έρευνα”. Πρόκειται για την ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης της μάρκας η οποία αποτελείται από γυναίκες επιστήμονες επιβεβαιώνοντας ότι η αξιοποίηση και η ανάδειξη των γυναικών στην επιστημονική κοινότητα είναι για την KORRES προτεραιότητα από την αρχή της δημιουργίας της.

Η αξιοποίηση και η ανάδειξη των γυναικών-επιστημόνων υπήρξε προτεραιότητα για την KORRES από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της. Η Λένα Φιλίππου-Kορρέ συν-ιδρύτρια της μάρκας, ηγήθηκε της επιστημονικής ομάδας και αξιοποίησε αυτό που η ίδια ονομάζει “Cool Επιστήμη” για να αποκωδικοποιήσει τους αμυντικούς μηχανισμούς της φύσης με σκοπό να τους μεταφράσει σε καλλυντικές φόρμουλες. Από τότε, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της ΚORRES, αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες επιστήμονες που στηρίζουν με πάθος την πρωτογενή έρευνα και συμβάλλουν στην ενδυνάμωση, τη στήριξη αλλά και την έμπνευση περισσότερων γυναικών να ασχοληθούν με την επιστήμη.

Πρόκειται για μία ομάδα που αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να προωθήσει τη σύνδεση της φύσης με την επιστήμη, με στόχο τη μεταμόρφωση του δέρματος. Η προσπάθεια αυτή ξεκινάει με πρωτογενή έρευνα που εστιάζει στην ανακάλυψη καινοτόμων δραστικών που προέρχονται από φυτά με εξαιρετική ικανότητα επιβίωσης, προσαρμογής και άμυνας ώστε να συνεχίζουν να αναπτύσσονται όπως για παράδειγμα η Μαύρη Πεύκη που έχει καταφέρει να επιβιώσει στη Μεσόγειο για πάνω από 3,5 εκατομμύρια χρόνια. Ακολουθεί η βιολογική έρευνα με στόχο να αποκωδικοποιήσει τις ιδιότητες αυτών των συστατικών και να κατανοήσει πώς λειτουργούν σε κυτταρικό επίπεδο ώστε να ενισχύσουν και να βελτιώσουν το δέρμα. Και συνεχίζει στο εργαστήριο, εκεί που η ομάδα επιστημόνων Έρευνας και Ανάπτυξης αναπτύσσει τις πιο ασφαλείς, αποτελεσματικές, φυσικές λύσεις, με περισσότερα από 500 τεστ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για κάθε φόρμουλα.

Μeet the KORRES All-Women R&D Lab

Χρυσούλα Σταματογιάννη, R&D Director

“Η διαδικασία ανεύρεσης των επόμενων ‘πολύτιμων’ συστατικών που θα επιλέξουμε να ενσωματώσουμε σε ένα προϊόν μας είναι ιδιαίτερα απαιτητική, χρονοβόρα και εκτενής. Έχοντας τη δυνατότητα να είμαστε μέρος της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας μελέτης κ διερεύνησης των βιοδραστικών συστατικών της ελληνικής χλωρίδας, λαμβάνουμε μέρος σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά πρoγράμματα και αξιοποιούμε τον φυσικό πλούτο της ελληνικής φύσης δημιουργώντας ασφαλή και αποτελεσματικά καλλυντικά προϊόντα φυσικής προέλευσης. Η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της KORRES αποτελείται από υψηλά καταρτισμένους επιστήμονες με βαθιά τεχνογνωσία και εμπειρία ως προς τη δημιουργία καινοτόμων καλλυντικών υφών, συνδυασμένες με συστατικά τεχνολογίας αιχμής (cutting edge technology). Κάθε μέρα στο R&D είναι διαφορετική, μοναδική και σίγουρα αναπάντεχη ως προς τις νέες συνθέσεις που δημιουργούμε, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών που αξιολογούμε αλλά και τα σχόλια που λαμβάνουμε για τα τελικά μας προϊόντα!”

To αγαπημένο προϊόν της Xρυσούλας: Μαύρη Πεύκη Ολική Ανανέωση Διφασικό Serum Νύχτας

Λήδα Αλεξίου, Head of R&D Category

“Στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης μάς δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθούμε και ενίοτε να συμμετέχουμε σε project πρωτογενούς έρευνας για τον εντοπισμό δραστικών συστατικών που αποτελούν την επόμενη ημέρα στην Κοσμετολογία αλλά και την Φαρμακολογία, την Ιατρική και πολλά άλλα πεδία. Μέσα από τη γνώση της Βιοχημείας του δέρματος και τον μηχανισμό που λειτουργεί, δημιουργούμε καλλυντικά προϊόντα με ισχυρή δράση άλλα συγχρόνως με υψηλή φυσικότητα και ασφάλεια για τον καταναλωτή. Δεν είναι εύκολο εγχείρημα αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το συναίσθημα που νιώθουμε όταν βλέπουμε τα αποτελέσματα των μελετών και τα σχόλια των καταναλωτών για τα νέα μας προϊόντα!”

To αγαπημένο προϊόν της Λήδας: Κόκκινο Σταφύλι Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου με Διάφανη Λάμψη SPF 50

Aφροδίτη Τούλη, R&D Formulator

“Κάθε μέρα στην KORRES είναι μοναδική! Ειδικά για το τμήμα της Έρευνας & Ανάπτυξης καλλυντικών, η καθημερινότητα είναι σίγουρα απαιτητική, και πάντα ενδιαφέρουσα. Σε κάθε πείραμα έχουμε την αγωνία του απροσδόκητου και κάθε μικρή επιτυχία, κάθε επιτυχημένο τεστ είναι για μας μία μικρή νίκη! Συνδυάζουμε την επιστήμη, με τη δημιουργικότητα και πάντα προσπαθούμε στα προϊόντα μας να ενσωματώσουμε κι ένα κομμάτι από την ελληνικότητα μας, τη ταυτότητα μας. Προσπαθούμε να “ταιριάξουμε” τη παράδοση με τη καινοτομία, και όλα αυτά στα πλαίσια της μέγιστης δυνατής φυσικότητας, με απόλυτη προτεραιότητα πάντα να δημιουργούμε ασφαλή και σταθερά καλλυντικά προϊόντα.”

To αγαπημένο προϊόν της Aφροδίτης: Lefko Eau De Toilette 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *