Type to search

Μόδα & Ομορφιά

Μυστικά για όμορφα φρύδια – Τι να προσέξεις

Share

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις εμφάνιση στη στιγμή ωστόσο η πιο εύκολη, γρήγορη και θεαματική αλλαγή είναι να δώσεις σχήμα και να τονίσεις τα φρύδια σου.

Χάρη στην Κάρα Ντελεβίν αγαπήσαμε τα πυκνά, έντονα φρύδια που υπογραμμίζουν το βλέμμα και χαρίζουν ιδιαιτερότητα στο πρόσωπο. Ακόμα και αν δεν έχεις γεννηθεί έτσι (εγώ πάντως σίγουρα όχι), ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για τα αποκτήσεις. Αυτά είναι μερικά tips για να κάνεις τα φρύδια σου να δείχνουν στα καλύτερά τους.

Βρες το σχήμα που σου ταιριάζει

Το καλύτερο σχήμα είναι αυτό που πλησιάζει περισσότερο στο σχήμα των φυσικών σου φρυδιών. Όσο περισσότερο απομακρύνεσαι από αυτό τόσο πιο παράξενο και αφύσικο είναι το τελικό αποτέλεσμα. Εάν το έχεις παρακάνει με το τσιμπιδάκι, άσε τα φρύδια σου στην ησυχία τους τουλάχιστον για δύο μήνες. Είναι ο ελάχιστος χρόνος που χρειάζεται για να επανέλθουν στη φυσική τους κατάσταση. Στο ενδιάμεσο πέρνα τα καθημερινά πρωί και βράδυ με κάποιο ορό ειδικά για τα φρύδια, που θα δυναμώσει τις τρίχες και θα τις βοηθήσει να μακρύνουν. Ο γενικός κανόνας είναι ότι η άκρη του φρυδιού (αυτή που είναι κοντά στη μύτη) πρέπει να είναι στη νοητή ευθεία του τέλους της μύτης. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μολύβι για να δεις την ευθεία. Για να βρεις την καμάρα του φρυδιού σου χρησιμοποίησε το μολύβι και ένωσε την άκρη της μύτης με το μέσο του ματιού και προέκτεινε την ευθεία προς τα φρύδια. Για να βρεις το τέλος ένωσε την άκρη της μύτης σου με την άκρη του ματιού σου και προέκτεινε την ευθεία προς τα φρύδια. Αν δυσκολεύεσαι τότε τουλάχιστον την πρώτη φορά, απευθύνσου σε κάποιον ειδικό για να σε βοηθήσει. Μετά θα είναι πιο εύκολο να τα συντηρήσεις.

Cara Delevingne, Instagram

Να βγάζεις τρίχες με σύνεση

Φαντάζομαι ότι αυτό θα το έχεις ακούσει πολλές φορές αλλά πώς αλλιώς θα κάνεις τα φρύδια σου πιο όμορφα; Σωστό; Λάθος! Ακόμα και αν έχεις δασύτριχα φρύδια, όταν αφαιρείς πολλές τρίχες είτε με το τσιμπιδάκι είτε με τη μέθοδο της κλωστής ή του κεριού μπορεί να βλάψεις ανεπανόρθωτα τη ρίζα της τρίχας και να μην ξαναμακρύνει. Ή μπορεί να μεγαλώσει προς τα μέσα ή να αλλάξει κατεύθυνση και να μην στρώνει με τίποτα (τα έχω πάθει όλα τα παραπάνω). Ακόμα και τις λευκές τρίχες, αν έχεις, μην τις αφαιρείς, μπορεί να μην ξαναβγούν. Προτίμησε καλύτερα να τις βάψεις ή να τις μακιγιάρεις.

Γέμισε τα κενά

Σου μιλάω εκ πείρας: Αν θέλεις να έχεις φανταστικά, γεμάτα, πυκνά φρύδια στη στιγμή και χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία χρειάζεσαι μόνο ένα μολύβι και μια σκιά ειδικά για τα φρύδια. Με το μολύβι σχεδιάζεις λεπτές απαλές γραμμές ανάμεσα στις τρίχες των φρυδιών, ενώ με τη σκιά γεμίζεις τα κενά. Στη συνέχεια χτενίζεις με ένα βουρτσάκι φρυδιών ή με μια οδοντόβουρτσα ώστε να αφαιρέσεις την πλεονάζουσα ποσότητα προϊόντος και να ελαφρύνεις το τελικό αποτέλεσμα.

Δοκίμασε να τα βάψεις

Αν τα φρύδια σου είναι πολύ ανοιχτόχρωμα ή έχουν γκριζάρει και επιθυμείς μια μόνιμη αλλαγή ώστε να μην εξαρτάσαι συνέχεια από το μέικαπ δοκίμασε να τα βάψεις. Μπορείς να βρεις βαφές στο εμπόριο για να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι, ή να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό αισθητικό ή και στην κομμώτριά σου. Απέφυγε να χρησιμοποιήσεις βαφή μαλλιών. Το πρόσωπο και η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητα και οι συγκεκριμένες βαφές δεν προορίζονται για εκεί.

Μην τα κάνεις ακριβώς ίδια

Η ασυμμετρία είναι το μυστικό για μια πιο φυσική εμφάνιση. Τίποτα πάνω μας δεν είναι ακριβώς ίδιο. Η δεξιά και η αριστερή πλευρά του σώματός μας είναι διαφορετικές, το ίδιο συμβαίνει και στο πρόσωπο. Αν δεν το έχεις προσέξει, παρατήρησέ το τώρα. Έτσι και τα φρύδια μας είναι λίγο διαφορετικά, οπότε όταν τα μακιγιάρεις ή τα βγάζεις να θυμάσαι πάντα τον κανόνα: Τα φρύδια είναι αδέρφια, όχι δίδυμα.

Κάνε τατουάζ φρυδιών

Στις μέρες μας έχει εξελιχθεί τόσο πολύ η τεχνική του τατουάζ φρυδιών ώστε δύσκολα πια το καταλαβαίνεις, αρκεί βέβαια να έχεις καλή αισθητικό! Υπάρχει η τεχνική για ημιμόνιμο μακιγιάζ τρίχα – τρίχα όπου φαίνεται πιο φυσικά πυκνό το φρύδι. Η συνδυαστική τεχνική: ημιμόνιμο μακιγιάζ τρίχα – τρίχα σε συνδυασμό με σκίαση όπου το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά έντονο. Και τέλος η τεχνική όμπρε όπου τονίζει το σημείο του φρυδιού κοντά στο μέτωπο. Όλες οι παραπάνω τεχνικές διαρκούν περίπου 1-2 χρόνια ανάλογα με το δέρμα σου. Οι λιπαρές επιδερμίδες το πολύ 1-1,5 χρόνια.

 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *