Type to search

Μόδα & Ομορφιά

Μην κάνεις ποτέ αυτά τα λάθη ομορφιάς μετά τα 35 

Share

Αχ, η νιότη! Πόσα λάθη στην περιποίηση της επιδερμίδας συγχωρεί και πόσα παραβλέπει! Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και μετά τα 35, γι’ αυτό πρόσεξε να μην επαναλάβεις ποτέ τα πιο κάτω λάθη ομορφιάς.

Αναμφισβήτητα μια γυναίκα μπορεί να είναι όμορφη σε κάθε ηλικία. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι μετά τα 35 η επιδερμίδα του προσώπου μας δεν συγχωρεί λάθη. Όπως πολύ σωστά το έθεσε και η Κοκό Σανέλ: «Η φύση σου δίνει το πρόσωπο που έχεις στα 20. Η ζωή διαμορφώνει το πρόσωπο που έχεις στα 30. Αλλά στα 50 έχεις το πρόσωπο που σου αξίζει». Και επειδή μας αξίζουν μόνο τα καλύτερα, καλό είναι να αποφεύγουμε τα πιο κάτω λάθη ομορφιάς ιδιαίτερα μετά τα 35.

Το λάθος: Αντιμετωπίζεις την ακμή σου με τον ίδιο τρόπο που έκανες και στη δεκαετία των 20.

Τι να κάνεις: Στα εφηβικά και μετεφηβικά μας χρόνια η επιδερμίδα μας ήταν πολύ πιο λιπαρή και ανθεκτική από ότι τώρα. Οπότε η ακμή αντιμετωπιζόταν με προϊόντα που ξήραιναν την επιδερμίδα. Τώρα πια ωστόσο αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος ομορφιάς. Η ακμή των ενηλίκων ξεκινά από πιο βαθιά μέσα στο δέρμα και είναι πιθανότερο ότι οφείλεται σε φλεγμονές παρά σε υπερβολική έκκριση σμήγματος. Οι κατάλληλες ενυδατικές κρέμες, η βιταμίνη C, και τα κατάλληλα για τον συγκεκριμένο τύπο ακμής προϊόντα μπορούν να σε βοηθήσουν αποτελεσματικότερα. Φυσικά ο πλέον κατάλληλος να σε συμβουλέψει είναι ο δερματολόγος σου, ιδιαίτερα εάν δεν βλέπεις βελτίωση με τα κοινά καλλυντικά. 

Το λάθος: «Ξεχνάς» τον βραδινό καθαρισμό.

Τι να κάνεις: Είτε μιλάμε για μακιγιάζ είτε μόνο για ρύπους ο βραδινός καθαρισμός της επιδερμίδας του προσώπου είναι πολύ σημαντικός για την πρόληψη των ρυτίδων γύρω από την περιοχή των ματιών (ναι, καλά διάβασες!). Το δέρμα εκεί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και έχει την τάση να ερεθίζεται, να κοκκινίζει και να πρήζεται πολύ εύκολα. Απέφυγε το τρίψιμο με βαμβάκι που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την περιοχή, καθώς και τα σαπούνια καθαρισμού προσώπου που συχνά περιέχουν καθαριστικούς παράγοντες ιδιαίτερα επιβαρυντικούς για τα μάτια. Χρησιμοποίησε κάποιο ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ που θα είναι αρκετά απαλό για να μην προκαλεί ερεθισμούς και ταυτόχρονα αρκετά ισχυρό ώστε να απομακρύνει τους ρύπους και το μακιγιάζ χωρίς τρίψιμο. Περιττό να πω ότι η κρέμα ματιών είναι must!

Το λάθος: Αγνοείς τις αυξομειώσεις του σωματικού σου βάρους. 

Τι να κάνεις: Μπορεί παλιότερα να οι μεταβολές του σωματικού σου βάρους να σε άφηναν αδιάφορη. «Άλλωστε ποιος δεν παίρνει 4-5 κιλάκια το χειμώνα και δεν τα χάνει το καλοκαίρι;» σκεφτόσουν. Και ίσως εν μέρει να είχες και δίκιο. Ωστόσο μετά τα 30-35 το σώμα αρχίζει να αλλάζει. Αιτία της αλλαγής είναι τα οιστρογόνα, κάτι που οδηγεί σε ανακατανομή του λίπους σε όλο το σώμα. Οι συχνές αυξομειώσεις βάρους θα κάνουν το δέρμα να χαλαρώσει και να «κρεμάσει» ακόμα και στο πρόσωπο. Το πιο σωστό είναι αυτό που μας συμβουλεύουν πάντα οι γιατροί σε όλες τις ηλικίες: Να βρούμε το ιδανικό για εμάς βάρος και να το διατηρήσουμε. 

Το λάθος: Θεωρείς ότι η αντηλιακή κρέμα δεν είναι συνεχώς απαραίτητη.

Τι να κάνεις: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν είναι ποτέ αργά για να προλάβεις τη φωτογήρανση, ωστόσο τα 35 είναι ηλικία-ορόσημο. Είναι ακριβώς το σημείο που οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες, η χαλάρωση και οι δυσχρωμίες κάνουν έντονη την παρουσία τους γι’ αυτό και η αντηλιακή προστασία είναι επιβεβλημένη. Εάν θέλεις να επιβραδύνεις τον χρόνο, να καθυστερήσεις τα σημάδια του αλλά και να αντιστρέψεις μερικώς τη βλάβη που έχει υποστεί το δέρμα σου χρειάζεται να κάνεις το δείκτη προστασίας καθημερινή πρωινή σου συνήθεια (ακόμα και όταν βρέχει). Και μην σταματάς στο πρόσωπο! Τα χέρια, ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι μεγάλοι προδότες της ηλικίας μας και χρειάζονται και αυτά λίγο από το αντηλιακό σου.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *