Type to search

Μόδα & Ομορφιά

KORRES Yoghurt Suncare: Αντηλιακή σειρά με γιαούρτι-Superfood για το δέρμα και στον ήλιο

Share

Η KORRES παρουσιάζει μια νέα εποχή για τη συλλογή Yoghurt Suncare, συνδυάζοντας την καινοτομία με τη σταθερή δέσμευση για βιωσιμότητα. Βασισμένη στην σοφία της φύσης και με έμπνευση την ελληνική παράδοση, η συλλογή αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην αντηλιακή φροντίδα, καλύπτοντας εξειδικευμένες ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος μέσα από καινοτόμες συνθέσεις σχεδιασμένες με σεβασμό προς την επιδερμίδα + το περιβάλλον.

What’s new?

  • Νέες, ακόμα πιο καθαρές φόρμουλες: χωρίς Homosalate + με την πιστοποίηση EcoSun Pass®, την πρώτη επιστημονική αξιολόγηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των UV φίλτρων.
  • Νέο μέγεθος: 50ml στα αντηλιακά Προσώπου Yoghurt
  • Εco-conscious συσκευασίες: 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες στα αντηλιακά Προσώπου Yoghurt 

Key Facts

Clean φόρμουλες

Mε συνέπεια απέναντι στη δέσμευση για ενίσχυση του καθαρού προφίλ των συνθέσεών της, η KORRES αφαίρεσε προληπτικά από τις φόρμουλές της τρία UV φίλτρα –OMC, Octocrylene και Oxybenzone- τα οποία κρίθηκαν ύποπτα για τη διατάραξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Επιπλέον, ως απάντηση στη γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής για την Ασφάλεια του Καταναλωτή (SCCS) του 2021, η KORRES αφαίρεσε το Homosalate, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελούσε αντικείμενο ανησυχίας σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία κατά την περίοδο της δημιουργίας της συλλογής – μία επιλογή που αντανακλά τη δέσμευση της KORRES για συνεχή ενίσχυση της ασφάλειας και της βιωσιμότητας των προϊόντων της.

Ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες

Με προτεραιότητα την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, τα προϊόντα της KORRES υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους, μεταξύ των οποίων Safety Patch και In Vivo Efficacy tests (οι μισοί από τους εθελοντές με ευαίσθητη επιδερμίδα), διασφαλίζοντας ότι η σειρά Yoghurt suncare είναι κατάλληλη για χρήση σε ευαίσθητη επιδερμίδα. Γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες, το γιαούρτι βρίσκεται στο επίκεντρο των αντηλιακών συνθέσεών της KORRES και χάρη σε αυτό οι φόρμουλες αποτελούν ιδανική επιλογή για ευαίσθητες επιδερμίδες. Η συμβατότητα προς το ευαίσθητο δέρμα ενισχύεται περαιτέρω με τη χρήση συνειδητά επιλεγμένων αρωμάτων χωρίς αλλεργιογόνα.

Αόρατο τελείωμα

Οι αντηλιακές συνθέσεις της συλλογής KORRES Yoghurt suncare διαθέτουν υψηλή προστασία SPF, διατηρώντας ανάλαφρες, μη λιπαρές υφές που απλώνονται ομοιόμορφα και απορροφώνται γρήγορα, χωρίς να αφήνουν λευκά ίχνη.

Ενεργή Ενυδάτωση

Η σειρά Yoghurt suncare,προσφέρει μια μοναδική και αποτελεσματική 2-σε-1 δράση για άμεση και μακράς διάρκειας ενυδάτωση. Το γιαούρτι, πλούσιο σε λακτόζη, πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνες λειτουργεί καταπραϋντικά και παράλληλα ενυδατώνει τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Η σύνθεση περιλαμβάνει επίσης ένα μείγμα φυσικών ελαίων και ενεργών δραστικών που σφραγίζουν την υγρασία, παρέχοντας ενυδάτωση μεγάλης διάρκειας. Πρόσθετα δραστικά συστατικά όπως η Πανθενόλη και η Β-Γλυκάνες συμβάλλουν στην αίσθηση ενισχυμένης ενυδάτωσης και θρέψης.

Skin + Sea Conscious 

Νοιαζόμαστε για τη φύση όσο και για την επιδερμίδα μας. Με αφοσίωση στις αξίες της KORRES σχετικά με τη βιωσιμότητα, πιθανόν επιβλαβή αντηλιακά φίλτρα UV όπως το OMC, Octocrylene, Oxybenzone και Homosalate έχουν αφαιρεθεί από τη συλλογή. Η δέσμευση μάλιστα επεκτείνεται ακόμα και στη συσκευασία, με την υιοθέτηση της χρήσης χαρτιού FSC και ανακυκλώσιμων υλικών που καθιστούν τα αντηλιακά Προσώπου Yoghurt 100% ανακυκλώσιμα.
Η συλλογή φέρει επίσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πιστοποίηση Reforest Aegean Seas μέσω της συνεργασίας με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος η οποία εστιάζει στην προστασία των λιβαδειών της Ποσειδωνίας, Σε αυτή, έρχεται να προστεθεί φέτος η πιστοποίηση EcoSun Pass® από τη BASF, επισφραγίζοντας την ασφάλεια των συνθέσεων για το φυσικό περιβάλλον.

Σχετικά με την πιστοποίηση EcoSun Pass®

Το EcoSun Pass® αποτελεί μία επιστημονική και «διάφανη» μεθοδολογία που αξιολογεί τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των αντηλιακών. Βασίζεται σε οκτώ διεθνώς αναγνωρισμένες παραμέτρους όπως η οξεία και χρόνια τοξικότητα στο υδάτινο και χερσαίο περιβάλλον, η βιοσυσσώρευση, η βιοαποικοδόμηση κα.

Γιατί είναι σημαντικό;

Είναι η πρώτη φορά που αξιολογείται το συνολικό σύστημα φίλτρων ενός αντηλιακού, όχι μόνο τα μεμονωμένα φίλτρα καθώς ο συνδυασμός διαφορετικών φίλτρων μπορεί να αλλάζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του καθενός από αυτά.Το EcoSun Pass® αποτελεί το μόνο κατάλληλο εργαλείο της βιομηχανίας για την επιλογή πιο φιλικών προς το περιβάλλον, ασφαλών για την υγεία και αποτελεσματικών φίλτρων UV για τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας.

Η πιστοποίηση διασφαλίζει ότι τα προϊόντα της συλλογής Yoghurt suncare πληρούν τα αυστηρά πρότυπα και συμβαδίζουν με τις βασικές αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος.

*Περισσότερες  πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση EcoSun Pass εδώ

Η Συλλογή

Όλα τα αντηλιακά της συλλογής KORRES Yoghurt Suncare βοηθούν στην προστασία από τη φωτογήρανση, είναι ανθεκτικά στο νερό, απορροφώνται γρήγορα από το δέρμα αφήνοντας ένα αόρατο τελείωμα και είναι ιδανικά για ευαίσθητες επιδερμίδες. Είναι δερματολογικά ελεγμένα και μη φαγεσωρογόνα.

Πρόσωπο

Yoghurt Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου SPF30 + SPF50
Προστασία από το ευρύ φάσμα της ακτινοβολίας UVA + UVB
Προστατεύει + θρέφει το δέρμα. Αφήνει μια αίσθηση άνεσης + ενυδάτωσης, με αόρατο τελείωμα

Ανάλαφρη, υψηλής προστασίας αντηλιακή κρέμα προσώπου που βοηθά στην προστασία από τη φωτογήρανση. Προσφέρει ενεργή ενυδάτωση που διαρκεί, ελαστικότητα και υψηλή αίσθηση άνεσης. Ενισχυμένη με: Γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών με εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες. Πανθενόλη, βοηθά στην ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού για υγιή όψη.

Yoghurt Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου + Ματιών SPF50
Προστατεύει το Πρόσωπο + τα Μάτια. Αφήνει μια αίσθηση άνεσης + ενυδάτωσης, με αόρατο τελείωμα

Αντηλιακή κρέμα προσώπου και ματιών υψηλής προστασίας. Βοηθά στην προστασία από τη φωτογήρανση. Προσφέρει ενεργή ενυδάτωση, ελαστικότητα και προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. Ενισχυμένη με: Γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών με εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες. Πανθενόλη, βοηθά στην ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού για υγιή όψη. Δερματολογικά & Οφθαλμολογικά ελεγμένο. Χωρίς Συνθετικό Άρωμα.

Yoghurt Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Με Χρώμα SPF30 + SPF50
Προστατεύει + Ενυδατώνει το δέρμα. Χαρίζει ομοιόμορφο τόνο με φυσική απόχρωση

Αντηλιακή κρέμα προσώπου υψηλής προστασίας με χρώμα. Εμπλουτισμένη με φυσικές χρωστικές ουσίες, προσαρμόζεται σε κάθε τόνο επιδερμίδας. Προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και ομοιόμορφη κάλυψη. Ενισχυμένη με: Γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών με εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες. Πανθενόλη, βοηθά στην ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού για υγιή όψη.

Σώμα + Πρόσωπο

Yoghurt Αντηλιακό Γαλάκτωμα Spray Σώματος + Προσώπου SPF30 + SPF50
Προστατεύει + Ενυδατώνει το δέρμα. Αφήνει το δέρμα απαλό + ενυδατωμένο, με αόρατο τελείωμα. Ελαφριά, μη λιπαρή σύσταση

Ελαφρύ αντηλιακό γαλάκτωμα spray υψηλής προστασίας για το σώμα και το πρόσωπο. Βοηθά στην προστασία από τη φωτογήρανση. Προσφέρει ενεργή ενυδάτωση, ελαστικότητα και μοναδική αίσθηση άνεσης. Ενισχυμένο με: Γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών με εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες. Πανθενόλη + Βιταμίνη Ε, βοηθούν στην ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού για απαλό δέρμα με υγιή όψη.

Yoghurt Αντηλιακό Γαλάκτωμα Σώματος + Προσώπου SPF30 + SPF50
Προστατεύει + Ενυδατώνει το δέρμα. Αφήνει το δέρμα απαλό + ενυδατωμένο, με αόρατο τελείωμα

Ελαφρύ αντηλιακό γαλάκτωμα υψηλής προστασίας για το σώμα και το πρόσωπο. Βοηθά στην προστασία από τη φωτογήρανση. Προσφέρει ενεργή ενυδάτωση, ελαστικότητα και μοναδική αίσθηση άνεσης. Ενισχυμένο με: Γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών με εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες.
Πανθενόλη + Βιταμίνη Ε, βοηθούν στην ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού για απαλό δέρμα με υγιή όψη.

After-Sun Yoghurt Cooling After-Sun Gel Πρόσωπο + Σώμα Άνεση + Ενυδάτωση
Προσφέρει ενταντική ενυδάτωση, αφήνοντας το δέρμα απαλό και λείο, με όψη υγείας

Γαλάκτωμα-gel για το πρόσωπο και το σώμα που χαρίζει ευχάριστη αίσθηση δροσιάς, ενυδατώνει και φροντίζει το δέρμα. Το Γιαούρτι, φυσική πηγή λακτόζης, πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών, αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας ανακουφίζοντας από την αίσθηση καψίματος. Τα εκχυλίσματα Epilobium Angustifolium και Μάραθου ηρεμούν το δέρμα μετά την έκθεση στον ήλιο και το βοηθούν να επανακτήσει την υγιή, ενυδατωμένη όψη του. Με αληθινό βρώσιμο γιαούρτι.

KORRES x Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος

To είδος Posidonia oceanica είναι ένα ενδημικό θαλάσσιο φυτό της Μεσογείου που σχηματίζει εκτεταμένα λιβάδια. Τα ελληνικά νερά φιλοξενούν κάποιες από τις σημαντικότερες εκτάσεις αυτών των λιβαδιών που επιβιώνουν έως σήμερα στον κόσμο. Περισσότερη από τη μισή ποσότητα οξυγόνου που αναπνέουμε, προέρχεται από τη θάλασσα, ενώ τα λιβάδια της Ποσειδωνίας είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές οξυγόνου! Έχουν, παράλληλα, την ικανότητα να απορροφούν και να αποθηκεύουν το γνωστό “μπλε άνθρακα” για χιλιάδες χρόνια! Στη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, τα λιβάδια Ποσειδωνίας στη Μεσόγειο έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 34% εξαιτίας ανθρωπογενών παραγόντων, όπως οι καταστροφικές πρακτικές παράκτιας ανάπτυξης, η ανεξέλεγκτη αγκυροβολία σκαφών και οι καταστροφικές αλιευτικές δραστηριότητες. Εάν τα λιβάδια καταστραφούν, χρειάζονται τουλάχιστον 100 χρόνια για να ξανασχηματιστούν. 

Μία από τις βασικές προτεραιότητες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος είναι η ανάσχεση της καταστροφής των λιβαδιών της Ποσειδωνίας στη Μεσόγειο και ειδικότερα στο Αιγαίο. Σε συνεργασία με διεθνείς ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια, καθώς και με τις τοπικές κοινωνίες, αυτή η σημαντική δράση συνδυάζει τη χαρτογράφηση, τη μελέτη και παρακολούθηση των λιβαδιών, καθώς και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων επαναφύτευσης των κατεστραμμένων εκτάσεων. 

«Η KORRES συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, τη γνωστοποίηση της σημασίας των θαλάσσιων λιβαδιών και την ευαισθητοποίηση όλων. Οι δύο πλευρές μοιράζονται έναν κοινό στόχο: Την προστασία της βιοποικιλότητας και τη βελτίωση της υγείας των πολύτιμων οικοσυστημάτων του Αιγαίου -απαραίτητα “όπλα” ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική ρύπανση» συμπληρώνει η Κωνσταντίνα Αγγελή, Head of Sustainability της KORRES. 

Αποτελέσματα της συνεργασίας, 2023

Με την υποστήριξη της KORRES, το Αρχιπέλαγος προχωράει σε συστηματική, εκτεταμένη χαρτογράφηση σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Η προσθήκη ενός εμβληματικού ιστιοφόρου, χαμηλού αποτυπώματος στο στόλο του, επιτρέπει πλέον στο Αρχιπέλαγος τη συλλογή εκτεταμένων ωκεανογραφικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων παραμέτρων όπως τα επίπεδα οξύτητας και οξυγόνου σε σημαντικά βάθη. Το σκάφος αυτό είναι εξοπλισμένο για να ανιχνεύει τα λιβάδεια της Ποσειδωνίας διευκολύνοντας την εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών αναδάσωσης. Το 2023, τα πρωτόκολλα επαναφύτευσης που εφαρμόστηκαν αποδείχθηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικά, επιτρέποντας στο Αρχιπέλαγος να επεκτείνει τις προσπάθειες αναδάσωσης σε μεγαλύτερα βάθη, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των λιβαδιών της Ποσειδωνίας και περιορίζοντας τις περιβαλλοντικές καταστροφές. “Τα λιβάδια της Ποσειδωνίας αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας μας ενάντια στην κλιματική κρίση, επηρεάζοντας όλους τους θαλάσσιους οργανισμούς,” εξηγεί ο Θοδωρής Τσιμπίδης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχιπελάγους. “Η παρατηρούμενη αύξηση της θερμοκρασίας του νερού τον περασμένο χειμώνα επηρέασε αρνητικά είδη που εξαρτώνται από συγκεκριμένες θερμοκρασιακές συνθήκες για την αναπαραγωγή τους. Η ύπαρξη των λιβαδιών της Ποσειδωνίας δημιουργεί βέλτιστες συνθήκες, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση της κρίσης. 

Χάρη στη συνεργασία με την KORRES, η έκταση των λιβαδιών Posidonia έχει διπλασιαστεί μέσα σε 1,5 έτος, προσθέτοντας επιπλέον 100 τετραγωνικά μέτρα οξυγόνου στις θάλασσές μας!

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *