Type to search

Μόδα & Ομορφιά

Γκρίζα μαλλιά: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Share

Αν αποφάσισες να ακολουθήσεις την τάση της εποχής και να αφήσεις τα μαλλιά σου γκρίζα δες μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψη σου.

Η τάση ξεκίνησε από το εξωτερικό, ωστόσο συναντάται πολύ συχνά και στη χώρα μας. Φαίνεται ότι οι σημερινές γυναίκες αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο τη… σοφία που προσφέρουν οι λευκές τρίχες στην εμφάνισή τους και αποφεύγουν να βάφουν τα γκρίζα τους μαλλιά. Αν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις τη μόδα δες 5 πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις. 

Ο λόγος που τα μαλλιά μας ασπρίζουν 

Η μελατονίνη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέικ απ των μαλλιών μας, αφού αυτή είναι που τους προσδίδει το χρώμα τους. Όσο λιγότερη μελατονίνη έχουμε τόσο πιο ανοιχτόχρωμα είναι. Όπως καταλαβαίνεις τα γκρίζα μαλλιά έχουν ελάχιστη και τα λευκά καθόλου! Καθώς μεγαλώνουμε θεωρείται φυσιολογικό να έχουμε λιγότερη μελατονίνη στα μαλλιά. Συγκεκριμένα οι πιθανότητες να γκριζάρουν αυξάνονται 20% κάθε δεκαετία μετά τα 30. Εάν πάλι έχεις δει τον αριθμό των γκρίζων να αυξάνεται ήδη από τη δεκαετία των 20, τότε πιθανώς θα πρέπει να αναζητήσεις τους λόγους στην κληρονομικότητα.
Δες εδώ τους λόγους που γκριζάρουν τα μαλλιά μας και τι μπορούμε να κάνουμε.

Οι γκρίζες τρίχες δεν μοιάζουν με τις άλλες

Πολύ συχνά οι γκρίζες τρίχες των μαλλιών μας διαφέρουν από τις άλλες στην υφή. Τείνουν να είναι κάπως πιο άγριες και ξηρές. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο ότι τα λέπια της τρίχας αλλάζουν επειδή τώρα πια δεν παράγεται μελατονίνη. Αυτή η αλλαγή στην υφή τους είναι και απόδειξη ότι οι τρίχες των μαλλιών μας δεν γίνονται γκρίζες καθώς μακραίνουν, αλλά βγαίνουν γκρίζες ευθύς εξαρχής από τις ρίζες. 

Δεν αρχίζουν να γκριζάρουν όλες οι φυλές από την ίδια ηλικία

Δεν υπάρχει δυστυχώς ισότητα στο γκριζάρισμα των μαλλιών. Η λευκή φυλή τείνει να ασπρίζει πιο νωρίς, συνήθως στην αρχή της δεκαετίας των 30. Όσοι έχουν ασιατική καταγωγή πάλι γύρω στα 35, ενώ όσοι έχουν αφρικανική γύρω στα 40-45. 

Το γκριζάρισμα των μαλλιών μπορεί να οφείλεται στη διατροφή

Όταν η διατροφή μας είναι ελλιπής και απουσιάζουν κάποιες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία μπορεί να δούμε τα μαλλιά μας να γκριζάρουν. Τα πιο συνηθισμένα είναι ο σίδηρος, το φυλλικό οξύ, ο ψευδάργυρος και η Β12. Οι ειδικοί θεωρούν ότι από αυτά πιο σημαντική είναι η έλλειψη της Β12, η οποία έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη της τρίχας. Μάλιστα σε έρευνα έχει βρεθεί ότι τα επίπεδα της Β12 είναι πολύ χαμηλά σε άτομα που άρχισαν να ασπρίζουν πολύ νωρίς σε ηλικία. 

Μπορεί να έχεις πρόβλημα με τη συνηθισμένη σου βαφή μαλλιών

Οι γκρίζες τρίχες δεν απορροφούν την βαφή όπως οι άλλες τρίχες. Ίσως αυτό να οφείλεται στη διαφορετική υφή της τρίχας και να χρειάζεται η εξιδεικευμένη βοήθεια από κομμώτρια. Επίσης για αρκετές γυναίκες μπορεί να χρειαστεί αλλαγή χρώματος ώστε να φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Το φάσμα των χρωμάτων στις βαφές απλώνεται από το 1 (που είναι το μαύρο) ως το 10 (που είναι το πιο ανοιχτό ξανθό). Συνήθως τα χρώματα από το 8 ως το 10 (τα ξανθά) δεν καλύπτουν απόλυτα τις λευκές τρίχες γιατί δεν έχουν αρκετές χρωστικές. Φυσικά κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και τα μαλλιά της ανταποκρίνονται διαφορετικά. Μια καλή κομμώτρια θα μπορέσει να σε βοηθήσει με απόλυτη επιτυχία.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *