Type to search

Μόδα & Ομορφιά

Αυτοί είναι οι πιο πιθανοί λόγοι που δεν πέτυχε το νέο σου χτένισμα

Share

Αφού πήγες σε τόσο καλό κομμωτήριο, αφού πλήρωσες τόσα λεφτά, γιατί το κούρεμα και το χτένισμά σου είναι τόσο χάλια; Συνήθως η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση κρύβεται σε κάποιον από τους παρακάτω λόγους…

Είσαι εσύ παράξενη πελάτισσα ή πρόκειται για ανίκανη κομμώτρια; Ποιος ευθύνεται για την αποτυχία του καινούριου σου κουρέματος; Μάλλον και οι δύο που δεν συνεννοηθήκατε σωστά από την αρχή. Δες ποιες είναι οι πιθανότερες αιτίες που δεν πέτυχε το καινούριο σου χτένισμα. 

Δεν επέλεξες το σωστό κομμωτήριο

Μπορεί σε αυτό το κομμωτήριο να πηγαίνει και η καλύτερή σου φίλη και να είναι πολύ ευχαριστημένη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλο και για σένα. Τις περισσότερες φορές οι κομμωτές των μικρών κομμωτηρίων ειδικεύονται σε συγκεκριμένους τύπους μαλλιών, κουρέματα και χτενίσματα, οπότε αν εσύ θέλεις κάτι διαφορετικό δεν θα μείνεις πολύ ευχαριστημένη. Στα μεγάλα κομμωτήρια που απασχολούν πολύ περισσότερο προσωπικό, υπάρχει συνήθως κάποια μεγαλύτερη εξειδίκευση, οπότε πρέπει να ξέρεις ποιον κομμωτή θέλεις να σε κουρέψει. Το καλό πάντως με τα κοινωνικά δίκτυα είναι ότι μπορείς να ψάξεις την επαγγελματική σελίδα του κομμωτηρίου που σε ενδιαφέρει και να καταλάβεις το στιλ τους. 

Δεν έφερες μαζί σου φωτογραφία…

Καρέ, κοντό καρέ, bob, lob, shaggy… είναι όλα λέξεις που συνήθως άλλο σημαίνουν για τον πελάτη και άλλο για τον κομμωτή. Οπότε η συνεννόηση είναι δύσκολη, μην πω αδύνατη. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια φωτογραφία ώστε να δείξεις εύκολα αυτό που θέλεις να κάνεις. Και δεν μιλάω μόνο για φωτογραφίες διασήμων! Μπορεί να είναι και κάποια δική σου φωτογραφία με αυτό που θεωρείς εσύ ότι είναι το πιο ωραίο χτένισμα που είχες ποτέ. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια βάση για έναν κομμωτή προκειμένου να καταλάβει τι θέλεις, τι σου πάει και πώς μπορεί να σε βοηθήσει. Όμως εξίσου σημαντικό είναι έχεις φωτογραφίες με το τι ΔΕΝ σου αρέσει, οπότε ο κομμωτής θα μπορέσει να καταλάβει καλύτερα το στιλ σου και τι σε ευχαριστεί.

Επέλεξες κάποιο στιλ που δεν κάνει για τον δικό σου τύπο μαλλιών

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι μας πολύ συχνά. Επιλέγουμε χτενίσματα και κουρέματα τα οποία απέχουν πολύ από τον δικό μας τύπο μαλλιών. Εάν δηλαδή έχουμε φυσικά σγουρά μαλλιά, το πιθανότερο είναι ότι το χτένισμα της Κιμ Καρντάσιαν μάλλον δεν είναι για μας. Δυστυχώς το αποτέλεσμα θα είναι καταδικασμένο από την αρχή.  

Δεν εξήγησες στον κομμωτή τις δικές σου ικανότητες

Καμμιά μας δεν γεννήθηκε με φυσικό beach wave look, ούτε με γυαλιστερά απόλυτα ίσια lob μαλλιά. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται φροντίδα και προσωπική προσπάθεια προκειμένου να συντηρηθεί το χτένισμά μας, ακόμα και αν βγαίνοντας από το κομμωτήριο θεωρούμε ότι έχουμε το μαλλί του ονείρου. Αλλιώς δύσκολα θα το συντηρήσουμε, εκτός και αν το κομμωτήριο γίνει δεύτερο σπίτι μας. Καλό είναι λοιπόν να εξηγούμε στον κομμωτή μας από την αρχή το τι θέλουμε, πόσο χρόνο μπορούμε να διαθέσουμε καθημερινά για τη συντήρησή του, καθώς και τις δικές μας ικανότητες στο πιστολάκι, στο ψαλίδι ή στην πρέσα. 

Ο κομμωτής σου δεν δίνει σημασία σε αυτά που θέλεις

Κάποιες φορές δεν φταις εσύ. Μπορεί να είσαι πολύ σαφής σε αυτά που ζητάς, να έχεις κάνει όλα όσα πρέπει να κάνεις ωστόσο ο κομμωτής σου να μην σέβεται τη γνώμη σου. Αν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις συνεχώς π.χ. ότι θέλεις μόλις ένα εκατοστό να κόψεις τα μαλλιά σου και όχι 3, ότι δεν θέλεις να περάσει την πρέσα πάνω από 3 φορές στην κάθε τούφα ή ότι θέλεις τα μαλλιά σου κυματιστά και όχι εντελώς ίσια και ότι σε τίποτα δεν εισακούγεσαι, τότε σίγουρα δεν είσαι στο κατάλληλο κομμωτήριο. Όταν έχεις το σωστό άτομο απέναντί σου δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι συνέχεια.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *