Φενγκ Σούι: Έτσι θα δημιουργήσεις ένα αρμονικό ενεργειακά περιβάλλον
Share
Το Φενγκ Σούι μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα αρμονικό και θετικό ενεργειακά περιβάλλον στο σπίτι ή το γραφείο μας, αρκεί να αποφύγουμε μερικά λάθη εξηγεί η κ. Ευθυμία Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui. Δες ποια είναι αυτά.
Ένα αρμονικό ενεργειακά περιβάλλον με θετική ατμόσφαιρα είναι το ζητούμενο μέσα στο σπίτι μας και το Φενγκ Σούι μπορεί να μας το χαρίσει. Ωστόσο κάποιο λάθος στην ευνοϊκή χωροθεσία Φενγκ Σούι μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα έναν μη ισορροπημένο χώρο που θα απομακρύνει την θετική ενέργεια και την ευημερία που επιθυμούμε στην ζωή μας.
Τρία σημαντικά λάθη για να αποφύγουμε σύμφωνα με το Φενγκ Σούι
Αυτά είναι τα πιο σημαντικά λάθη που θα πρέπει να προσέξουμε ειδικά την άνοιξη, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.
1. Πάρα πολλά έντονα χρώματα
Το χρώμα είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για την εφαρμογή του Φενγκ Σούι σε έναν χώρο, είτε αυτός είναι οικιακός είτε επαγγελματικός. Όμως είναι σημαντικό να προσέξουμε τόσο την ένταση του χρώματος όσο και το σημείο που είναι πιο ευνοϊκό να χρησιμοποιηθεί. Ειδικά για φέτος την άνοιξη της χρονιάς του Δράκου που διανύουμε, καλό θα είναι να επιλέξουμε κίτρινο και πράσινο χρώμα στις απαλές τους αποχρώσεις, ειδικά στα νοτιοδυτικά του χώρου μας.
Παράλληλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ροδακινί, λευκό ή ροζ στα νοτιοανατολικά και το κέντρο του σπιτιού μας που θα απαλύνουν την ροή της ενέργειας Τσι (Qi).
2. Παραμελούμε τον χώρο της εισόδου
Η είσοδος είναι η πρώτη εικόνα του σπιτιού μας. Δίνει την αίσθηση σε όποιον μας επισκέπτεται για το τι πρόκειται να δει μπαίνοντας μέσα.
Ενεργειακά η διαμόρφωση του χώρου της εισόδου μπορεί να «προσκαλεί» την ευημερία και τον πλούτο ή να τα «απομακρύνει», ανάλογα με την διαρρύθμιση που θα έχει. Οι αρχές του Φενγκ Σούι υπαγορεύουν ότι ο χώρος έξω ακριβώς από το σπίτι ή το γραφείο μας πρέπει να είναι ελεύθερος από έπιπλα ή εμπόδια σε μια απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου περιμετρικά της εξώπορτας με σαφή ελεύθερη διαδρομή προς το εσωτερικό του χώρου μας. Δεν θα πρέπει να έχουμε μικρούς αποθηκευτικούς χώρους ακριβώς δίπλα στην εξώπορτα όπως παπουτσοθήκη ή κάποιο μικρό μπαούλο ή άλλα έπιπλα με μεγάλο όγκο, καρέκλα, τραπέζι κλπ.
Τέλος φροντίζουμε ο χώρος εξωτερικά της εισόδου στο σπίτι ή το γραφείο μας να είναι καλά φωτισμένος και φυσικά να αποκαταστήσουμε το φως εάν δεν υπάρχει ή έχει καεί η λάμπα, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε πως η είσοδος θα φωτίζεται έστω και για 5 λεπτά την ημέρα.
Φενγκ Σούι: Τα ευνοϊκά χρώματα για το 2024, έτος του Δράκου
3. Πολλά διακοσμητικά
Ειδικά την άνοιξη είναι σημαντικό να διευκολύνουμε την ροή της ενέργειας Qi στον χώρο μας με το να αφαιρέσουμε τα περισσότερα απο τα αντικείμενα που υπάρχουν ήδη στο σπίτι μας και μαζί το «βάρος» της ενέργειας του χειμώνα.
Πολλά μαξιλάρια, ριχτάρια ή διακοσμητικά επιβαρύνουν την ενέργεια του σπιτιού μας και μαζί και την δική μας προσωπική ενέργεια.
Γι’ αυτό είναι σημαντικό τώρα την άνοιξη να έχουμε μια πιο ανάλαφρη εικόνα στην διακόσμησή μας με το να τοποθετήσουμε έως 9 διακοσμητικά σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας και πάντα σε συνδυασμό (υλικών/σχεδίων/χρωμάτων) μεταξύ τους.
Ιδανικά για την φετινή άνοιξη της χρονιάς του Δράκου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικά ή γυάλινα διακοσμητικά στην ανατολική, δυτική και βόρεια πλευρά του χώρου μας ενώ στην νοτιοδυτική βορειοανατολική, βορειοδυτική και νότια πλευρά του χώρου μας είναι καλύτερα να τοποθετήσουμε διακοσμητικά από ξύλο, κεραμικό ή πορσελάνη.
3 Φενγκ Σούι συμβουλές για τον έλεγχο του σωματικού βάρους
Who is who
Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr
Δες εδώ τη συνέντευξη της κ. Μισιρλή όπου μιλά για το Φενγκ Σούι και πώς μας επηρεάζει.