Type to search

Φενγκ Σούι

Φενγκ Σούι : 4 μύθοι καταρρίπτονται – Αυτά δεν ισχύουν!

Share

Υπάρχουν πολλοί μύθοι που περιβάλλουν το Φενγκ Σούι και που αμαυρώνουν την αρχαία αυτή τέχνη του ευ ζην. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί και τι πραγματικά ισχύει με τη βοήθεια της κ. Ευθυμίας Μισιρλή, Μηχανολόγου-Μηχανικού και Ειδικού συμβούλου Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui.

Μύθος 1ος: Αρκεί η τοποθέτηση κινέζικων αντικειμένων.

Ποια είναι η αλήθεια: Τα κινέζικα αντικείμενα από μόνα τους, αντίθετα με την κοινή εντύπωση που υπάρχει, δεν φέρνουν ολοκληρωτικά την ενέργεια του Φενγκ Σούι σε έναν χώρο. Δεν μπορούμε π.χ. βάζοντας μόνο ένα σιντριβάνι, μια χελώνα ή ένα Βούδα -κλασικά αντικείμενα feng shui πλούτου- να πιστεύουμε πως θα έχουμε πλούτο αυτόματα και χωρίς οποιαδήποτε άλλη κίνηση.
Τα κινέζικα αντικείμενα πλούτου, αγάπης και ευημερίας -εάν επιθυμούμε να τα εντάξουμε στην διακόσμηση μας- για να λειτουργήσουν ευνοϊκά προς εμάς χρειάζονται ολοκληρωτική εφαρμογή του Φενγκ Σούι σε έναν χώρο βάσει συγκεκριμένων μετρήσεων και πάντα συνδυαστικά με υπολογισμό χωροταξικών και προσωπικών κατευθύνσεων.
Προσοχή: Είναι πολύ πιθανό, εάν τοποθετηθούν σε λάθος θέση, να έχουμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο.
Φενγκ Σούι: Έτσι θα δημιουργήσεις ένα αρμονικό ενεργειακά περιβάλλον 

Μύθος 2ος: Για να κάνουμε Φενγκ Σούι σε έναν χώρο χρειάζεται να γκρεμίσουμε τοίχους ή και να αλλάξουμε σπίτι αν προκύψει ότι η είσοδός του δεν είναι ευνοϊκή.

Ποια είναι η αλήθεια: Δεν υπάρχει λόγος να γίνει καμία τόσο δραστική αλλαγή ,για να εφαρμοστεί το Φενγκ Σούι σε έναν χώρο οικιακό ή επαγγελματικό. Είναι πιθανό η είσοδος του σπιτιού μας να μην είναι ευνοϊκή προς εμάς ή όντως ένας τοίχος να μπλοκάρει την ροή της ενέργειας στον χώρο μας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.
Μπορούμε όμως να εφαρμόσουμε πολλές πρακτικές εξομάλυνσης ή ακόμα και εξουδετέρωσης των όποιων αρνητικών στοιχείων μέσω της διακόσμησης και της ευνοϊκής χωροθεσίας των επίπλων χωρίς να προβούμε σε γκρεμίσματα ή αλλαγή χώρου.
Αυτά τα λάθη μπορούν να μας στερήσουν τον πλούτο σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Μύθος 3ος: Το Φενγκ Σούι είναι κινέζικη τέχνη και δεν ταιριάζει σε εμάς τους Έλληνες

Ποια είναι η αλήθεια: Το Φενγκ Σούι είναι κινέζικη τέχνη 5000 ετών την οποία ακολουθούν παγκοσμίως εκατομμύρια άνθρωποι. Εμείς όμως εδώ στην αρχαία Ελλάδα είχαμε το Ευ ζην, αντίστοιχα την τέχνη ευνοϊκής χωροθεσίας και ευζωίας. Από τον Αριστοτέλη, ο οποίος υποστήριζε το Ευ Ζην δηλαδή την ποιότητα και την αρμονία στη ζωή, -και που αποτελεί βασικότατη αρχή της φιλοσοφίας του Φενγκ Σούι-, και τον Ιπποκράτη κατά τον οποίο «το φάρμακο μας να είναι η τροφή μας, και η τροφή μας το φάρμακο μας. Το σώμα μας έχει την ιδιότητα να αυτοθεραπεύεται και ύψιστη σημασία σε αυτό έχουν το περιβάλλον, ο τρόπος σκέψης, ο τρόπος ζωής, η κίνηση και η διατροφή».
Μπορούμε λοιπόν να εφαρμόσουμε στον χώρο μας την τέχνη της θετικής ενέργειας και της ευνοϊκής χωροθεσίας και να προσθέσουμε κάποιους επιπλέον κανόνες από τις βασικές αρχές του Φενγκ Σούι, διατηρώντας πάντα το ελληνικό στοιχείο στην διακόσμησή μας.
Διακοπές στο σπίτι: 3 Φενγκ Σούι συμβουλές που θα σου αρέσουν

Μύθος 4ος: Το Φενγκ Σούι εφαρμόζεται μόνο σε σπίτια

Ποια είναι η αλήθεια: Σε αντίθεση με τη αντίληψη που επικρατεί, το Φενγκ Σούι δεν περιορίζεται μόνο σε οικιακούς χώρους αλλά είναι μια ευέλικτη τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα περιβάλλοντα, όπως γραφεία, κήπους, ακόμα και στον σχεδιασμό πόλεων Άλλωστε η πόλη της Αθήνας αλλά και όλοι οι αρχαίοι τόποι σε Κρήτη, βόρεια και κεντρική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά είναι χτισμένοι από τους αρχαίους Έλληνες με προσανατολισμό ευνοϊκό, ανάμεσα σε βουνά για προστασία, με υλικά απλά όπως πέτρα και άμμο, όσο πιο φυσικά γινόταν, με αρμονικές γραμμές, καμπυλόγραμμα και όχι επιθετικά σχήματα, με έντονο το στοιχείο της φύσης και του περιβάλλοντος στα σχέδια που απεικόνιζαν. Πρόκειται για βασικά στοιχεία του Φενγκ Σούι με σκοπό την καλή υγεία, την αρμονία και την ευημερία των ανθρώπων που κατοικούσαν εκεί.

3 Φενγκ Σούι συμβουλές για τον έλεγχο του σωματικού βάρους

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Δες εδώ τη συνέντευξη της κ. Μισιρλή όπου μιλά για το Φενγκ Σούι και πώς μας επηρεάζει. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *