Type to search

Φενγκ Σούι

Φενγκ Σούι: 3 συμβουλές για να φέρεις την ανοιξιάτικη ενέργεια στο σπίτι

Share

Καλωσορίζουμε την άνοιξη και υποδεχόμαστε τη θετική της ενέργεια με 3 τοπ Φενγκ Σούι συμβουλές. Η κ. Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui μας προσφέρει τις πολύτιμες συμβουλές της!

Για το Φενγκ Σούι, οι αλλαγές των εποχών έχουν έντονη μεταβατική ενέργεια δεδομένων των διακυμάνσεων των δονήσεων της ενέργειας Qi (Τσι) που μπορεί να επηρεάσουν άμεσα τον οργανισμό μας. Είναι σημαντικό να επωφεληθούμε απο την ισχυρή αυτή ενέργεια έτσι ώστε να μας ωθήσει προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε σε αρμονία πάντα με το περιβάλλον γύρω μας.

Οι  3 βασικές οδηγίες που θα φέρουν θετικό ανοιξιάτικο αέρα στον χώρο μας!

Ειδικά ο ερχομός της άνοιξης, μετά την έντονη Γιανγκ (Yang) ενέργεια του χειμώνα, απαιτεί μια εκ βάθους ανανέωση στους χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε. Η αρχή της ανανέωσης θα γίνει με ένα γενικό καθάρισμα που θα πρέπει να περιλαμβάνει την απομάκρυνση όλων των αντικειμένων, των ρούχων και των επίπλων που δεν χρησιμοποιούμε πιά και κυρίως με την προσθήκη ανοιξιάτικων φυτών και λουλουδιών του στοιχείου του ξύλου που υποστηρίζει αυτή ακριβώς την εποχή.
Φενγκ Σούι: Πώς θα φέρεις την ενέργεια των λουλουδιών στο σπίτι

Φροντίζουμε την πόρτα εισόδου του σπιτιού και του γραφείου μας

Η κύρια είσοδος του σπιτιού ενεργειακά συμβολίζει τη πύλη μεταξύ της δημόσιας και ιδιωτικής μας ζωής και μέσω του Φενγκ Σούι την διαμορφώνουμε ώστε να προσελκύσει θετική ενέργεια στον χώρο που ζούμε.

  • Είναι σημαντικό να ανοίγουμε την πόρτα κάθε μέρα έστω και για ελάχιστα δευτερόλεπτα για να διατηρούμε ανοιχτό το κανάλι ροής της ενέργειας μεταξύ του εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου και του εσωτερικού του σπιτιού μας.
  • Επιπλέον φροντίζουμε περιμετρικά της πόρτας εισόδου να μην υπάρχουν έπιπλα ή διακοσμητικά σε απόσταση τουλάχιστον μισού μέτρου απο το άνοιγμα της εξώπορτας.
  • Αφαιρούμε οτιδήποτε σπασμένο ή χτυπημένο κοντά στην εξώπορτα ή πάνω σε αυτήν και την συντηρούμε εάν έχει υποστεί φθορά λόγω χρόνου.
  • Τέλος επιλέγουμε να τοποθετήσουμε ένα χαλάκι σε καφέ χρώμα σε όλες του τις αποχρώσεις και ένα μικρό κακτάκι στην εξωτερική της πλευρά, αν αυτό είναι εφικτό λόγω χώρου.

Προσθέτουμε λευκό χρώμα σε υφάσματα και διακοσμητικά

Ενισχύουμε την ενέργεια του στοιχείου του μετάλλου με το να προσθέσουμε λευκό αλλά και ασημί και χρυσό χρώμα στα υφάσματα και τους πίνακες σε όλο το χώρο του σπιτιού ή του γραφείου μας, μαζί με μεταλλικά διακοσμητικά.

Επιπλέον ενισχύουμε το λευκό χρώμα ειδικά για φέτος το 2024 στην ανατολική, δυτική και πλευρά του χώρου ενώ (εκτός των παραπάνω περιοχών) μπορούμε να προσθέσουμε και πινελιές ροζ ή γαλάζιου χρώματος ώστε να έχουμε και τα στοιχεία του νερού και της φωτιάς του Φενγκ Σούι σε ισορροπία σε όλο τον χώρο μας.

Φροντίζουμε την κουζίνα

Στο Φενγκ Σούι, η ικανότητα να αποθηκεύουμε και να προετοιμάζουμε φαγητό για εμάς και για όσους αγαπάμε είναι πραγματικά ευλογία. Το ζεστό, θρεπτικό φαγητό αντανακλά την ευημερία & την καλή μας τύχη, βελτιώνοντας την υγεία,την ευεξία και την ενεργειακή σύνδεση μεταξύ των μελών της οικογένειας.

  • Αν και η ευνοική διαμόρφωση σύμφωνα με το Φενγκ Σούι ολόκληρου του χώρου της κουζίνας είναι ευεργετική για τη ροή της ενέργειας Τσι στον χώρο, θα χρειαστεί να εστιάσουμε περισσότερο στην κουζίνα (την συσκευή) και το ψυγείο λόγω της συσχέτισής τους με την υγεία και την αφθονία.
  • Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε την κουζίνα ως αποθηκευτικό χώρο για συσκευές που δεν χρησιμοποιούμε πια, θα πρέπει να είναι καθαρές οι εστίες και ο φούρνος της και να είναι πλήρως λειτουργική.
  • Το ίδιο ισχύει και για το ψυγείο ενώ επιπλέον θα φροντίσουμε να μην υπάρχουν ξεχασμένα τρόφιμα ειδικά στην κατάψυξη αλλά και να μην είναι τοποθετημένο ακριβώς δίπλα στην συσκευή της κουζίνας.
  • Τέλος θα προσέξουμε η διακόσμησή της να μην είναι αποκλειστικά με βάση το πράσινο χρώμα και να μην τοποθετήσουμε εκεί πολλά φυτά ή λουλούδια γιατί με αυτό το τρόπο θα ενισχυθεί πολύ το στοιχείο του ξύλου σε αντίθεση με το στοιχείο της φωτιάς που επικρατεί στον χώρο της κουζίνας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Δες εδώ τη συνέντευξη της κ. Μισιρλή όπου μιλά για το Φενγκ Σούι και πώς μας επηρεάζει. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *